Minicarbassó farcit de botifarra de perol amb crema de pernil ibèric

Plat principal  |  Mel Sánchez

El carbassó està ara en plena temporada i, quan estem fent cetogènica, això ens posa molt contents. Aquesta és una recepta molt fàcil però una mica laboriosa. La pots simplificar utilitzant carbassons d’una mida estàndard per així no entretenir-te tant amb el farcit.

  • Racions:
    3 - 4
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1h 30 minuts

Ingredients

  • 1250 g de carbassó petit tipus Clarita o 3 de grans
  • 0,5 l de brou de pollastre
  • 50 g de pernil ibèric
  • 2 botifarres de perol (350 g) o botifarra ibèrica
  • 1 cullerada sopera de ghee
  • 1 cullerada de postres d’arrowroot (opcional)
  • 2 talls de cansalada curada ibèrica transparent (opcional)

Dieta

  • Ceto
  • Omnívora
  • Paleo
Mel Sánchez

Mel Sánchez
Dietista integrativa i psiconeuroinmunóloga. Especializada en dietas ceto

melsanchez.es/ @healthyfood_mel
 

Minicarbassó farcit de botifarra de perol amb crema de pernil ibèric

Plat principal  |  Mel Sánchez

  • Racions:
    3 - 4
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1h 30 minuts

El carbassó està ara en plena temporada i, quan estem fent cetogènica, això ens posa molt contents. Aquesta és una recepta molt fàcil però una mica laboriosa. La pots simplificar utilitzant carbassons d’una mida estàndard per així no entretenir-te tant amb el farcit.


Ingredients

  • 1250 g de carbassó petit tipus Clarita o 3 de grans
  • 0,5 l de brou de pollastre
  • 50 g de pernil ibèric
  • 2 botifarres de perol (350 g) o botifarra ibèrica
  • 1 cullerada sopera de ghee
  • 1 cullerada de postres d’arrowroot (opcional)
  • 2 talls de cansalada curada ibèrica transparent (opcional)

Elaboració

  1. Talleu uns 12 carbassons (750 g) mini per la meitat i feu-los uns talls a la carn en forma de reixeta sense arribar a la pell. Col·loqueu-los en una safata de forn sobre paper vegetal (amb la pell cap avall).
  2. Cuineu-los al forn a una alçada mitjana amb calor amunt i avall 180º durant 45 minuts.
  3. Mentrestant prepareu la velouté

Per a la crema (velouté)

  1. Poseu en una paella alta 500 g de carbassó tallat a rodanxes fines amb mig litre de brou de pollastre. Tapeu-ho i ho cuineu 30 minuts a foc mitjà-baix.
  2. Passats 30 minuts, hi afegiu el pernil, la cullerada de ghee, l’arrowroot dissolt en un got de brou fred i ho cuineu 5 minuts més tapat. Ho tritureu tot amb una batedora potent fins a deixar una crema fina.
  3. Reserveu.

Per a preparar els carbassons farcits

  1. Cuineu i esmicoleu les botifarres que hàgiu triat en una paella. Si són de perol, només amb un parell de minuts n’hi haurà prou, ja que la carn ja està cuita. Reserveu.
  2. Un cop cuinats els carbassons del forn, retireu la carn i afegiu-la a la de la botifarra esmicolada. Reserveu la pell per fer el farcit. Podeu picar una mica la carn del carbassó amb la batedora per deixar-la més fina abans d'afegir-la a la botifarra.
  3. Ara ja està tot a punt per farcir, primer amb la carn i després per sobre amb una mica de crema. Aneu col·locant-ho tot sobre la mateixa safata de forn d'abans o en una safata de ceràmica per a forn si ja voleu presentar el plat a taula.
  4. Podeu deixar-ho així preparat per a un altre moment o podeu gratinar-ho directament 4-5 minuts amb una mica de cansalada.
A gaudir-ne, bon estiu!

Mel Sánchez
Dietista integrativa i psiconeuroinmunóloga. Especializada en dietas ceto

https://www.melsanchez.es/ @healthyfood_mel

Elaboració

  1. Talleu uns 12 carbassons (750 g) mini per la meitat i feu-los uns talls a la carn en forma de reixeta sense arribar a la pell. Col·loqueu-los en una safata de forn sobre paper vegetal (amb la pell cap avall).
  2. Cuineu-los al forn a una alçada mitjana amb calor amunt i avall 180º durant 45 minuts.
  3. Mentrestant prepareu la velouté

Per a la crema (velouté)

  1. Poseu en una paella alta 500 g de carbassó tallat a rodanxes fines amb mig litre de brou de pollastre. Tapeu-ho i ho cuineu 30 minuts a foc mitjà-baix.
  2. Passats 30 minuts, hi afegiu el pernil, la cullerada de ghee, l’arrowroot dissolt en un got de brou fred i ho cuineu 5 minuts més tapat. Ho tritureu tot amb una batedora potent fins a deixar una crema fina.
  3. Reserveu.

Per a preparar els carbassons farcits

  1. Cuineu i esmicoleu les botifarres que hàgiu triat en una paella. Si són de perol, només amb un parell de minuts n’hi haurà prou, ja que la carn ja està cuita. Reserveu.
  2. Un cop cuinats els carbassons del forn, retireu la carn i afegiu-la a la de la botifarra esmicolada. Reserveu la pell per fer el farcit. Podeu picar una mica la carn del carbassó amb la batedora per deixar-la més fina abans d’afegir-la a la botifarra.
  3. Ara ja està tot a punt per farcir, primer amb la carn i després per sobre amb una mica de crema. Aneu col·locant-ho tot sobre la mateixa safata de forn d’abans o en una safata de ceràmica per a forn si ja voleu presentar el plat a taula.
  4. Podeu deixar-ho així preparat per a un altre moment o podeu gratinar-ho directament 4-5 minuts amb una mica de cansalada.

A gaudir-ne, bon estiu!

Els apunts de la Mel Sánchez

  • Els carbassons són de la varietat Clarita, que són més blanquets i petits. Els he vist al mercat, ens hem enamorat mútuament i han saltat al meu cistell! Són tan bonics que es mereixien una recepta com la d’avui.
  • Soc amant de la botifarra de perol, un embotit cuit típic de la comarca de Girona fet dels menuts del porc. Pot sonar malament quan se sap de què està feta, però a mi em sembla irresistible, encara que la podeu substituir per botifarra ibèrica tranquil·lament, ja que no sé si n’hi ha fora de Catalunya.
  • La crema (velouté) de pernil ibèric no us deixarà indiferents, la podeu utilitzar en lasanyes o canelons baixos en carbohidrats. Ja veureu com es convertirà en una de les vostres salses preferides!
  • Porció d’hidrats de carboni = 6 g per ració

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat