Begudes | Lucía Gómez
El cafè moca o mocaccino és un cafè amb llet amb un toc deliciós de xocolata. En aquest cas, perquè sigui una opció apta per a vegans, substituïm la llet de vaca per llet de coco.
Quants de vosaltres sou addictes al cafè o coneixeu a algú que ho sigui? Jo crec que tothom, oi? La raó és, en la majoria dels casos, que ens falta l’energia necessària per aguantar durant tot el dia o que no descansem prou. Què és el que substituirem en aquesta recepta?
D’una banda, el cafè el canviem per cafè de cereals, que és una barreja de cereals i xicoira, entre altres ingredients. És veritat que no és tan fort com el cafè, però el sabor ens hi fa pensar força. El sucre refinat el substituirem pel sucre de coco, que té un índex glucèmic molt més baix i aporta molts minerals. La xocolata serà cacau en pols pur. Aquest ingredient és opcional si el que volem fer és un caputxino, però és imprescindible per a un mocaccino.
Pel que fa a la llet, us donaré dues opcions; fins i tot poden ser les dues, com en aquest cas. Quan batem el cafè amb l’oli de coco, es tenyeix automàticament i el deixa com si fos un cafè amb llet autèntic. No obstant això, per obtenir més escuma en el mocaccino, batrem la llet de coco i la tirarem per sobre perquè quedi tan espectacular i saborós com el de la foto.