Mocaccino

Begudes  |  Lucía Gómez

El cafè moca o mocaccino és un cafè amb llet amb un toc deliciós de xocolata. En aquest cas, perquè sigui una opció apta per a vegans, substituïm la llet de vaca per llet de coco.

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    10 minuts

Ingredients

  • 500 ml d’aigua filtrada calenta
  • 3 cullerades de cafè de cereals
  • 1 cullerada de cacau
  • 3 cullerades de sucre de coco
  • 1 cullerada d’oli de coco
  • ½ culleradeta de vainilla
  • ¼ de llet de coco (llauna)

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Lucía Gómez

Lucía Gómez
Experta en nutrició natural i professora de cuina saludable.

cocinandoelcambio.com @cocinandoelcambio
 

Mocaccino

Begudes  |  Lucía Gómez

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    10 minuts

El cafè moca o mocaccino és un cafè amb llet amb un toc deliciós de xocolata. En aquest cas, perquè sigui una opció apta per a vegans, substituïm la llet de vaca per llet de coco.


Ingredients

  • 500 ml d'aigua filtrada calenta
  • 3 cullerades de cafè de cereals
  • 1 cullerada de cacau
  • 3 cullerades de sucre de coco
  • 1 cullerada d'oli de coco
  • ½ culleradeta de vainilla
  • ¼ de llet de coco (llauna)

Elaboració

  1. Escalfeu l'aigua i, a continuació, afegiu-hi el cafè de cereals i remeneu bé fins que sembli un cafè sol ben carregat.
  2. Després, afegiu-hi el cacau i el sucre de coco i bateu bé. Aquest és el truc perquè quedi amb escuma: batre molt bé (us podeu ajudar d'alguna batedora).
  3. Finalment, poseu la vainilla i l'oli de coco (no cal que estigui fosa) i ja és a punt per servir.
  4. Per donar el toc final de crema de llet per sobre (molt recomanat), bateu a la batedora un quart de litre de llet de coco –la de llauna millor, ja que és més espessa– i afegiu-la, amb cura, al mocaccino.

Lucía Gómez
Experta en nutrició natural i professora de cuina saludable.

www.cocinandoelcambio.com @cocinandoelcambio

Elaboració

  1. Escalfeu l’aigua i, a continuació, afegiu-hi el cafè de cereals i remeneu bé fins que sembli un cafè sol ben carregat.
  2. Després, afegiu-hi el cacau i el sucre de coco i bateu bé. Aquest és el truc perquè quedi amb escuma: batre molt bé (us podeu ajudar d’alguna batedora).
  3. Finalment, poseu la vainilla i l’oli de coco (no cal que estigui fosa) i ja és a punt per servir.
  4. Per donar el toc final de crema de llet per sobre (molt recomanat), bateu a la batedora un quart de litre de llet de coco –la de llauna millor, ja que és més espessa– i afegiu-la, amb cura, al mocaccino.

Apunts de la Lucía Gómez

Quants de vosaltres sou addictes al cafè o coneixeu a algú que ho sigui? Jo crec que tothom, oi? La raó és, en la majoria dels casos, que ens falta l’energia necessària per aguantar durant tot el dia o que no descansem prou. Què és el que substituirem en aquesta recepta?

D’una banda, el cafè el canviem per cafè de cereals, que és una barreja de cereals i xicoira, entre altres ingredients. És veritat que no és tan fort com el cafè, però el sabor ens hi fa pensar força. El sucre refinat el substituirem pel sucre de coco, que té un índex glucèmic molt més baix i aporta molts minerals. La xocolata serà cacau en pols pur. Aquest ingredient és opcional si el que volem fer és un caputxino, però és imprescindible per a un mocaccino.

Pel que fa a la llet, us donaré dues opcions; fins i tot poden ser les dues, com en aquest cas. Quan batem el cafè amb l’oli de coco, es tenyeix automàticament i el deixa com si fos un cafè amb llet autèntic. No obstant això, per obtenir més escuma en el mocaccino, batrem la llet de coco i la tirarem per sobre perquè quedi tan espectacular i saborós com el de la foto.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat