Mongetes tendres amb ametlla i iogurt

Plat principal, Condiments i salses  |  Cristina Arroyo

Us proposem una recepta exquisidament senzilla per acompanyar els vostres plats: mongetes tendres escaldades i saltades amb ghee de cabra o oli de coco amb ametlles laminades i torrades i una salsa de iogurt deliciosa i cremosa.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    40 minuts

Ingredients

  • 400 g de mongetes tendres rodones despuntades
  • 50 g d’ametlles laminades
  • Ghee (de cabra, si en trobeu, o oli de coco)

Per a la salsa de iogurt

  • 50 ml de iogurt natural d’ovella
  • 1 gra d’all petit picat
  • 2 c.s. d’oli d’oli d’oliva
  • 1/2 c.s. de vinagre de poma
  • 1 c.p. de mostassa
  • Fulles de menta fresca picades (opcional)

Per decorar

  • Escates de sal marina
  • Flocs de pebre de Caiena
  • Pebre acabat de moldre

Dieta

  • Ceto
  • Omnívora
  • Vegetariana
Cristina Arroyo

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

poderosamenta.com/ @poderosamenta
 

Mongetes tendres amb ametlla i iogurt

Plat principal, Condiments i salses  |  Cristina Arroyo

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    40 minuts

Us proposem una recepta exquisidament senzilla per acompanyar els vostres plats: mongetes tendres escaldades i saltades amb ghee de cabra o oli de coco amb ametlles laminades i torrades i una salsa de iogurt deliciosa i cremosa.


Ingredients

  • 400 g de mongetes tendres rodones despuntades
  • 50 g d’ametlles laminades
  • Ghee (de cabra, si en trobeu, o oli de coco)

Per a la salsa de iogurt

  • 50 ml de iogurt natural d’ovella
  • 1 gra d’all petit picat
  • 2 c.s. d’oli d’oli d’oliva
  • 1/2 c.s. de vinagre de poma
  • 1 c.p. de mostassa
  • Fulles de menta fresca picades (opcional)

Per decorar

  • Escates de sal marina
  • Flocs de pebre de Caiena
  • Pebre acabat de moldre

Elaboració

  1. Renteu i despunteu les mongetes. Bulliu-les en una olla sense tapar, amb aigua abundant i sal marina durant uns 3 minuts. Retireu-les amb una escumadora i refredeu-les ràpidament en un bol amb aigua freda. Escorreu-les, assequeu-les bé amb un drap i reserveu-les.
  2. Escalfeu el ghee en una paella i salteu les mongetes. Moveu la paella perquè es facin per totes bandes fins que vagin agafant color.
  3. Escorreu l’excés d’oli en paper absorbent i, a la mateixa paella, salteu l’ametlla laminada amb cura perquè no es cremi.
  4. Serviu les mongetes i escampeu-hi una mica d’escates de sal, un pessic de pebre de Caiena i l’ametlla laminada. Acompanyeu amb la salsa (que simplement es prepara barrejant els ingredients).

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

https://poderosamenta.com/ @poderosamenta

Elaboració

  1. Renteu i despunteu les mongetes. Bulliu-les en una olla sense tapar, amb aigua abundant i sal marina durant uns 3 minuts. Retireu-les amb una escumadora i refredeu-les ràpidament en un bol amb aigua freda. Escorreu-les, assequeu-les bé amb un drap i reserveu-les.
  2. Escalfeu el ghee en una paella i salteu les mongetes. Moveu la paella perquè es facin per totes bandes fins que vagin agafant color.
  3. Escorreu l’excés d’oli en paper absorbent i, a la mateixa paella, salteu l’ametlla laminada amb cura perquè no es cremi.
  4. Serviu les mongetes i escampeu-hi una mica d’escates de sal, un pessic de pebre de Caiena i l’ametlla laminada. Acompanyeu amb la salsa (que simplement es prepara barrejant els ingredients).

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat