Mongetes verdes amb alvocat i tomàquet

Plat principal, Condiments i salses  |  Núria Roura

L'àpat d'avui és senzill, deliciós, molt nutritiu, alcalinitzant i ens ajuda a matar i eliminar les càndides del nostre cos.

  • Racions:
    1 - 2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    20 minuts

Ingredients

  • 20 mongetes verdes
  • 1 alvocat
  • 1 tomàquet madur
  • 1 carbassó petit
  • 1 llimona
  • 1 cullerada sopera rasa de paté de sèsam (tahina) *
  • 1 gra d’all (sense el cor perquè no repeteixi)
  • Sal rosa de l’Himàlaia o sal marina sense refinar
  • Aigua de qualitat

*Evitar pels al·lèrgics al sèsam

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Núria Roura

Núria Roura
Coach nutricional

nuriaroura.com @nuriarourasen
 

Mongetes verdes amb alvocat i tomàquet

Plat principal, Condiments i salses  |  Núria Roura

  • Racions:
    1 - 2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    20 minuts

L'àpat d'avui és senzill, deliciós, molt nutritiu, alcalinitzant i ens ajuda a matar i eliminar les càndides del nostre cos.


Ingredients

  • 20 mongetes verdes
  • 1 alvocat
  • 1 tomàquet madur
  • 1 carbassó petit
  • 1 llimona
  • 1 cullerada sopera rasa de paté de sèsam (tahina) *
  • 1 gra d’all (sense el cor perquè no repeteixi)
  • Sal rosa de l’Himàlaia o sal marina sense refinar
  • Aigua de qualitat
*Evitar pels al·lèrgics al sèsam

Elaboració

  • Poseu molta aigua a bullir.
  • Traieu la punta de les mongetes i poseu-les senceres a bullir amb sal durant 4 minuts; després passeu-les per aigua freda per tallar la cocció.
  • Talleu el tomàquet a rodanxes i, després, cada rodanxa per la meitat.
  • Peleu el cogombre (opcional si és ecològic) i talleu-lo a trossos petits/mitjans.
  • Obriu l’alvocat per la meitat i reserveu una meitat per a la salsa. Poseu suc de llimona a l’altra meitat d’alvocat perquè no es torni negre.
  • Col·loqueu tots els ingredients al plat.

Per a fer la salsa

  • Feu la salsa triturant la meitat de l’alvocat, suc de la resta de la llimona – jo no l’he acabat de posar tot perquè sempre és millor afegir que passar-se–, el gra d’all, una cullerada sopera rasa de tahina i sal rosa de l’Himàlaia.
  • Posar la salsa on més agradi del plat.
  • El que fa que aquesta recepta sigui tan atractiva a la vista és que juga amb els colors i els diferents “talls” de les verdures.
  • Notes: Si surt molta salsa, es pot guardar per l’endemà.
  • Si teniu poca gana o voleu fer un plat encara més lleuger, podeu posar una quarta part de l’alvocat al plat, i amb l’altra quarta part fer la salsa i ajustar les proporcions de la resta d’ingredients de la salsa.

Núria Roura
Coach nutricional

www.nuriaroura.com @nuriarourasen

Elaboració

  • Poseu molta aigua a bullir.
  • Traieu la punta de les mongetes i poseu-les senceres a bullir amb sal durant 4 minuts; després passeu-les per aigua freda per tallar la cocció.
  • Talleu el tomàquet a rodanxes i, després, cada rodanxa per la meitat.
  • Peleu el cogombre (opcional si és ecològic) i talleu-lo a trossos petits/mitjans.
  • Obriu l’alvocat per la meitat i reserveu una meitat per a la salsa. Poseu suc de llimona a l’altra meitat d’alvocat perquè no es torni negre.
  • Col·loqueu tots els ingredients al plat.

Per a fer la salsa

  • Feu la salsa triturant la meitat de l’alvocat, suc de la resta de la llimona – jo no l’he acabat de posar tot perquè sempre és millor afegir que passar-se–, el gra d’all, una cullerada sopera rasa de tahina i sal rosa de l’Himàlaia.
  • Posar la salsa on més agradi del plat.
  • El que fa que aquesta recepta sigui tan atractiva a la vista és que juga amb els colors i els diferents “talls” de les verdures.
  • Notes: Si surt molta salsa, es pot guardar per l’endemà.
  • Si teniu poca gana o voleu fer un plat encara més lleuger, podeu posar una quarta part de l’alvocat al plat, i amb l’altra quarta part fer la salsa i ajustar les proporcions de la resta d’ingredients de la salsa.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat