Moniato farcit de bolets i kale amb salsa d’alvocat

Plat principal, Condiments i salses  |  Núria Roura

La recepta d'avui és tan deliciosa, saciant i increïble que us en llepareu els dits de boníssima que és. Té tres ingredients exquisits de temporada: moniato, kale i camagrocs que no us podreu resistir a tastar!

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    1 h 30 minuts

Ingredients

  • 2 moniatos
  • Un bol de camagrocs
  • 8 manats de kale
  • 2 grans d’all
  • 2 C de pinyons
  • 2 C de llevat nutricional
  • 2 alvocats
  • 1 C de paté d’umeboshi
  • Oli d’oliva verge extra de primera premsada en fred (AOVE)
  • Sal marina sense refinar

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Núria Roura

Núria Roura
Coach nutricional

nuriaroura.com @nuriarourasen
 

Moniato farcit de bolets i kale amb salsa d’alvocat

Plat principal, Condiments i salses  |  Núria Roura

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    1 h 30 minuts

La recepta d'avui és tan deliciosa, saciant i increïble que us en llepareu els dits de boníssima que és. Té tres ingredients exquisits de temporada: moniato, kale i camagrocs que no us podreu resistir a tastar!


Ingredients

  • 2 moniatos
  • Un bol de camagrocs
  • 8 manats de kale
  • 2 grans d’all
  • 2 C de pinyons
  • 2 C de llevat nutricional
  • 2 alvocats
  • 1 C de paté d’umeboshi
  • Oli d’oliva verge extra de primera premsada en fred (AOVE)
  • Sal marina sense refinar

Elaboració

  1. Escalfeu el forn a 250 ºC.
  2. Netegeu bé el moniato i feu-li forats per tot arreu amb una forquilla.
  3. Poseu el moniato el forn amb una safata coberta amb paper de forn. Deixeu que és fornegi a uns 190 ºC aproximadament entre 60 i 90 minuts.
  4. Mentre el moniato és al forn, netegeu bé la resta de verdures i separeu les fulles de la kale del tronc. Podeu guardar el tronc per afegir-lo als sucs verds.
  5. Peleu l’all i talleu-lo a trossets petits o feu servir un utensili de cuina pensat per tallar i/o xafar alls.
  6. Salteu l’all amb una mica d’oli a foc ràpid, afegiu-hi els bolets i una mica de sal. Salteu primer els bolets perquè deixen anar molta aigua.
  7. Un cop s’ha evaporat l’aigua dels bolets, afegiu la kale a la paella. Poseu una mica més de sal i salteu a foc fort durant uns 7 minuts, al gust.
  8. Afegiu els pinyons cap al final, perquè no es torrin massa.

Per a fer la salsa

  1. Per fer la salsa d’alvocat, només heu de triturar dos alvocats amb una cullerada de paté d’umeboshi, sense afegir-hi aigua ni res més.
  2. Emplateu de la manera següent: obriu un moniato per la meitat, aixafeu-lo una mica i “doneu-li vida”, afegiu-hi una cullerada de llevat nutricional, farciu-lo amb la meitat de verdures i finalment poseu-hi una mica de salsa d’alvocat per sobre. Feu el mateix amb el segon moniato.
  3. I ja és a punt per gaudir.
  4. Emporteu-vos la salsa que sobri a la taula i una mica més de llevat nutricional, perquè no podreu evitar anar-n’hi posant.

Núria Roura
Coach nutricional

www.nuriaroura.com @nuriarourasen

Elaboració

  1. Escalfeu el forn a 250 ºC.
  2. Netegeu bé el moniato i feu-li forats per tot arreu amb una forquilla.
  3. Poseu el moniato el forn amb una safata coberta amb paper de forn. Deixeu que és fornegi a uns 190 ºC aproximadament entre 60 i 90 minuts.
  4. Mentre el moniato és al forn, netegeu bé la resta de verdures i separeu les fulles de la kale del tronc. Podeu guardar el tronc per afegir-lo als sucs verds.
  5. Peleu l’all i talleu-lo a trossets petits o feu servir un utensili de cuina pensat per tallar i/o xafar alls.
  6. Salteu l’all amb una mica d’oli a foc ràpid, afegiu-hi els bolets i una mica de sal. Salteu primer els bolets perquè deixen anar molta aigua.
  7. Un cop s’ha evaporat l’aigua dels bolets, afegiu la kale a la paella. Poseu una mica més de sal i salteu a foc fort durant uns 7 minuts, al gust.
  8. Afegiu els pinyons cap al final, perquè no es torrin massa.

Per a fer la salsa

  1. Per fer la salsa d’alvocat, només heu de triturar dos alvocats amb una cullerada de paté d’umeboshi, sense afegir-hi aigua ni res més.
  2. Emplateu de la manera següent: obriu un moniato per la meitat, aixafeu-lo una mica i “doneu-li vida”, afegiu-hi una cullerada de llevat nutricional, farciu-lo amb la meitat de verdures i finalment poseu-hi una mica de salsa d’alvocat per sobre. Feu el mateix amb el segon moniato.
  3. I ja és a punt per gaudir.
  4. Emporteu-vos la salsa que sobri a la taula i una mica més de llevat nutricional, perquè no podreu evitar anar-n’hi posant.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat