Mousse cetogènica de cacau i coulis de gerds

Postres, esmorzars i berenars  |  Mel Sánchez

Si us voleu mantenir lluny dels carbohidrats també durant les festes, aquesta mousse serà la vostra recepta estrella.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    15 minuts

Ingredients

  • 2 clares d’ou
  • 200 ml de nata de vaca eco per muntar
  • 20 g de cacau 100% en pols
  • 10 g d’eritritol eco

Per al coulis de gerds

  • 80 g de gerds
  • 200 ml d’aigua
  • 5 g d’agar-agar en pols
  • 5 g d’eritritol eco
  • 10-12 avellanes trossejades
  • 4 maduixes o gerds (segons temporada)

Dieta

  • Ceto
  • Omnívora
  • Vegetariana
Mel Sánchez

Mel Sánchez
Dietista integrativa i psiconeuroinmunóloga. Especializada en dietas ceto

melsanchez.es/ @healthyfood_mel
 

Mousse cetogènica de cacau i coulis de gerds

Postres, esmorzars i berenars  |  Mel Sánchez

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    15 minuts

Si us voleu mantenir lluny dels carbohidrats també durant les festes, aquesta mousse serà la vostra recepta estrella.


Ingredients

  • 2 clares d’ou
  • 200 ml de nata de vaca eco per muntar
  • 20 g de cacau 100% en pols
  • 10 g d’eritritol eco

Per al coulis de gerds

  • 80 g de gerds
  • 200 ml d’aigua
  • 5 g d’agar-agar en pols
  • 5 g d’eritritol eco
  • 10-12 avellanes trossejades
  • 4 maduixes o gerds (segons temporada)

Elaboració

  1. Afegiu els gerds en un cassó amb l’aigua, l’agar-agar i l’eritritol (opcional).
  2. Cuineu fins a portar a ebullició sense deixar de remenar. Un cop bulli, abaixeu el foc a gairebé el mínim, continueu remenant 2-3 minuts i retireu del foc.
  3. Poseu mig centímetre de coulis als gots, copes o recipients que feu servir, i fiqueu-los a la nevera durant l’estona que prepareu la mousse perquè qualli l’agar-agar del coulis.
  4. Per a la mousse, munteu la nata en un bol gros amb 10 g de cacau i 5 g d’eritritol durant 3 o 4 minuts fins que agafi prou aire.
  5. En un altre bol gros, munteu les clares d’ou de la mateixa manera amb 10 g de cacau i 5 g d’eritritol fins que poseu el bol de cap per avall i no caiguin.
  6. Un cop la nata i les clares estan muntades, barregeu-les a poc a poc amb moviments envoltants amb una espàtula intentant que no baixin gaire i no perdin aire.
  7. Aquesta última preparació es pot fer just 15 minuts abans de servir o hores abans, però en aquest cas tindrà menys volum (com a la foto).
  8. Per servir, repartiu la mousse sobre el coulis, i acabeu la presentació amb una maduixa tallada per la meitat i un polsim d’avellanes trossejades.
  9. S’ha de conservar sempre a la nevera per seguretat, ja que la clara d’ou no es cou, i s’ha de consumir en 24 h. No és recomanable per a embarassades.
Porció d’hidrats de carboni = 5 g per ració

Mel Sánchez
Dietista integrativa i psiconeuroinmunóloga. Especializada en dietas ceto

https://www.melsanchez.es/ @healthyfood_mel

Elaboració

  1. Afegiu els gerds en un cassó amb l’aigua, l’agar-agar i l’eritritol (opcional).
  2. Cuineu fins a portar a ebullició sense deixar de remenar. Un cop bulli, abaixeu el foc a gairebé el mínim, continueu remenant 2-3 minuts i retireu del foc.
  3. Poseu mig centímetre de coulis als gots, copes o recipients que feu servir, i fiqueu-los a la nevera durant l’estona que prepareu la mousse perquè qualli l’agar-agar del coulis.
  4. Per a la mousse, munteu la nata en un bol gros amb 10 g de cacau i 5 g d’eritritol durant 3 o 4 minuts fins que agafi prou aire.
  5. En un altre bol gros, munteu les clares d’ou de la mateixa manera amb 10 g de cacau i 5 g d’eritritol fins que poseu el bol de cap per avall i no caiguin.
  6. Un cop la nata i les clares estan muntades, barregeu-les a poc a poc amb moviments envoltants amb una espàtula intentant que no baixin gaire i no perdin aire.
  7. Aquesta última preparació es pot fer just 15 minuts abans de servir o hores abans, però en aquest cas tindrà menys volum (com a la foto).
  8. Per servir, repartiu la mousse sobre el coulis, i acabeu la presentació amb una maduixa tallada per la meitat i un polsim d’avellanes trossejades.
  9. S’ha de conservar sempre a la nevera per seguretat, ja que la clara d’ou no es cou, i s’ha de consumir en 24 h. No és recomanable per a embarassades.

Porció d’hidrats de carboni = 5 g per ració

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat