Nugget de pollastre al forn ceto amb maionesa de mostassa

Plat principal, Condiments i salses  |  Mel Sánchez

Qui no vol gaudir d’unes delícies de pollastre saludables que podem endur-nos d’excursió, a la platja o a un dinar amb amics i que agraden tant a petits com a no tan petits? No en quedarà ni una!

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1:30 hora

Ingredients

Per als nuggets

  • 500 g de pit de pollastre net i tallat a daus
  • 50 g de iogurt grec de cabra o llet d’anacard
  • 80 g de farina d’ametlla
  • 50 g de farina de coco
  • 50 g de sal de sèsam
  • Sal
  • Paper de forn

Per a la maionesa

  • 1 ou (55 g)
  • 125 g d’oli d’oliva verge extra
  • Suc de mitja llimona
  • 10 g de mostassa gruixuda sense ingredients estranys
  • 25 g de cogombre en vinagre

Dieta

  • Ceto
  • Omnívora
  • Paleo
Mel Sánchez

Mel Sánchez
Dietista integrativa i psiconeuroinmunóloga. Especializada en dietas ceto

melsanchez.es/ @healthyfood_mel
 

Nugget de pollastre al forn ceto amb maionesa de mostassa

Plat principal, Condiments i salses  |  Mel Sánchez

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1:30 hora

Qui no vol gaudir d’unes delícies de pollastre saludables que podem endur-nos d’excursió, a la platja o a un dinar amb amics i que agraden tant a petits com a no tan petits? No en quedarà ni una!


Ingredients

Per als nuggets

  • 500 g de pit de pollastre net i tallat a daus
  • 50 g de iogurt grec de cabra o llet d’anacard
  • 80 g de farina d’ametlla
  • 50 g de farina de coco
  • 50 g de sal de sèsam
  • Sal
  • Paper de forn

Per a la maionesa

  • 1 ou (55 g)
  • 125 g d’oli d’oliva verge extra
  • Suc de mitja llimona
  • 10 g de mostassa gruixuda sense ingredients estranys
  • 25 g de cogombre en vinagre

Elaboració

 Per als nuggets

  1. Tritureu amb un robot de cuina o picadora potent el pollastre amb el iogurt i un polsim de sal durant 10 segons. Reserveu la mescla a la nevera 30 minuts, ja que es treballa millor si està freda.
  2. Barregeu les farines de coco i ametlla amb la sal de sèsam i deixeu-ho en un recipient per arrebossar el pollastre.
  3. Preescalfeu el forn a 180 ºC a dalt i a baix amb aire.
  4. Prepareu la safata del forn amb el paper de cuinar.
  5. Un cop la massa de pollastre està freda, agafeu-ne amb una cullera i feu boletes de la mida que vulgueu i arrebosseu-les amb la barreja de farines. Poseu-les sobre el paper de la safata i aixafeu-les una mica amb la mà si les voleu més planes.
  6. Poseu la safata al forn a una alçada mitjana durant 20-25 minuts a 180 ºC. Tombeu les delícies de pollastre a mitja cocció. Si no han quedat torrades, gratineu-les 1 o 2 minuts.
  7. Traieu-les del forn quan estiguin daurades i espereu que es refredin mentre feu la maionesa.

Per a la maionesa

  1. Poseu l’ou, l’oli, el suc de llimona, la sal, la mostassa i el cogombre mig tallat al got de la batedora de mà.
  2. Poseu la batedora fins al fons del got i tritureu a mitja potència durant 30 segons sense aixecar la batedora del fons. Al cap de 30 segons, aixequeu-la i abaixeu-la a poc a poc fins a muntar-la bé. Si cal afegir-hi més oli, feu-ho a poc a poc.
  3. Guardeu-la a la nevera de seguida i ben tapada, no més de 2 dies.
  4. Serviu-la amb els cogombres en vinagre.
Porció d’hidrats de carboni = 0,6 g per unitat. 3 hidrats de carboni per ració de 5                      unitats

Mel Sánchez
Dietista integrativa i psiconeuroinmunóloga. Especializada en dietas ceto

https://www.melsanchez.es/ @healthyfood_mel

Elaboració

 Per als nuggets

  1. Tritureu amb un robot de cuina o picadora potent el pollastre amb el iogurt i un polsim de sal durant 10 segons. Reserveu la mescla a la nevera 30 minuts, ja que es treballa millor si està freda.
  2. Barregeu les farines de coco i ametlla amb la sal de sèsam i deixeu-ho en un recipient per arrebossar el pollastre.
  3. Preescalfeu el forn a 180 ºC a dalt i a baix amb aire.
  4. Prepareu la safata del forn amb el paper de cuinar.
  5. Un cop la massa de pollastre està freda, agafeu-ne amb una cullera i feu boletes de la mida que vulgueu i arrebosseu-les amb la barreja de farines. Poseu-les sobre el paper de la safata i aixafeu-les una mica amb la mà si les voleu més planes.
  6. Poseu la safata al forn a una alçada mitjana durant 20-25 minuts a 180 ºC. Tombeu les delícies de pollastre a mitja cocció. Si no han quedat torrades, gratineu-les 1 o 2 minuts.
  7. Traieu-les del forn quan estiguin daurades i espereu que es refredin mentre feu la maionesa.

Per a la maionesa

  1. Poseu l’ou, l’oli, el suc de llimona, la sal, la mostassa i el cogombre mig tallat al got de la batedora de mà.
  2. Poseu la batedora fins al fons del got i tritureu a mitja potència durant 30 segons sense aixecar la batedora del fons. Al cap de 30 segons, aixequeu-la i abaixeu-la a poc a poc fins a muntar-la bé. Si cal afegir-hi més oli, feu-ho a poc a poc.
  3. Guardeu-la a la nevera de seguida i ben tapada, no més de 2 dies.
  4. Serviu-la amb els cogombres en vinagre.

Porció d’hidrats de carboni = 0,6 g per unitat. 3 hidrats de carboni per ració de 5                      unitats

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat