Pa de coco i llinosa

Pans, pizzes i similars, Postres, esmorzars i berenars  |  Adriana Ortemberg

Si voleu una alternativa al pa fets de farines de cereals, us proposem aquest "pa" de coco i llinosa apte per la dieta evolutiva i la dieta ceto.

  • Racions:
    1
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    50 minuts
© Becky Lawton

Ingredients

  • ½ tassa de farina de coco
  • 1/3 tassa de farina de llinosa daurada
  • 1 sobre de llevat en pols (no es tracta del llevat de forner, sinó del llevat-impulsor)
  • ½ c.p. de cúrcuma en pols (opcional)
  • 3 c.s. de llavors variades
  • 1 c.p. de sal marina
  • 5 ous ecològics o 5 ous de lli *
  • ¼ tassa d’oli d’oliva verge extra o d’oli de coco
  • 1/3 tassa de llet vegetal (per opcions ceto i paleo descartar les begudes vegetals de cereals)
  • ½ c.p. de vinagre de poma
  • 2 c.s. de nabius (opcional) o d’olives negres picades

Dieta

  • Ceto
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Adriana Ortemberg

Adriana Ortemberg
Naturòpata, escriptora de llibres d’alimentació i vida saludable i instructora de cuina vegetariana

@adriana_ortemberg
 

Pa de coco i llinosa

Pans, pizzes i similars, Postres, esmorzars i berenars  |  Adriana Ortemberg

  • Racions:
    1
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    50 minuts

Si voleu una alternativa al pa fets de farines de cereals, us proposem aquest "pa" de coco i llinosa apte per la dieta evolutiva i la dieta ceto.


Ingredients

  • ½ tassa de farina de coco
  • 1/3 tassa de farina de llinosa daurada
  • 1 sobre de llevat en pols (no es tracta del llevat de forner, sinó del llevat-impulsor)
  • ½ c.p. de cúrcuma en pols (opcional)
  • 3 c.s. de llavors variades
  • 1 c.p. de sal marina
  • 5 ous ecològics o 5 ous de lli *
  • ¼ tassa d’oli d’oliva verge extra o d’oli de coco
  • 1/3 tassa de llet vegetal (per opcions ceto i paleo descartar les begudes vegetals de cereals)
  • ½ c.p. de vinagre de poma
  • 2 c.s. de nabius (opcional) o d’olives negres picades

Elaboració

  1. Escalfeu el forn a 180 ºC.
  2. En un bol, barregeu tots els ingredients secs.
  3. En un got, barregeu la llet vegetal amb el vinagre; reserveu.
  4. En un altre bol, bateu lleugerament els ous, afegiu-hi l’oli i la llet vegetal.
  5. Afegiu els ingredients líquids als secs i barregeu. Afegiu-hi els nabius, si n’hi poseu, i barregeu.
  6. Aboqueu la mescla en un motlle rectangular i coeu durant 30-35 minuts, clavant-hi un escuradents per comprovar si està cru per dins (si ho està, sortirà massa crua quan traieu l’escuradents).
  7. Un cop cuit, deixeu refredar completament al motlle abans de tallar.
  8. Per fer l’entrepà, talleu 3 llesques de pa, torreu-les, untar-les amb salsa pesto i feu capes amb els ingredients suggerits o amb altres.

Adriana Ortemberg
Naturòpata, escriptora de llibres d’alimentació i vida saludable i instructora de cuina vegetariana

@adriana_ortemberg

Elaboració

  1. Escalfeu el forn a 180 ºC.
  2. En un bol, barregeu tots els ingredients secs.
  3. En un got, barregeu la llet vegetal amb el vinagre; reserveu.
  4. En un altre bol, bateu lleugerament els ous, afegiu-hi l’oli i la llet vegetal.
  5. Afegiu els ingredients líquids als secs i barregeu. Afegiu-hi els nabius, si n’hi poseu, i barregeu.
  6. Aboqueu la mescla en un motlle rectangular i coeu durant 30-35 minuts, clavant-hi un escuradents per comprovar si està cru per dins (si ho està, sortirà massa crua quan traieu l’escuradents).
  7. Un cop cuit, deixeu refredar completament al motlle abans de tallar.
  8. Per fer l’entrepà, talleu 3 llesques de pa, torreu-les, untar-les amb salsa pesto i feu capes amb els ingredients suggerits o amb altres.

Els apunts de l'Adriana Ortemberg

  • Per substituir l’ou: 1 ou = 1 c.s. de llavors de lli moltes barrejades amb 3 c.s. d’aigua

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat