Pa de pessic de xocolata

Postres, esmorzars i berenars  |  Gina Estapé, Pilar Rodrigáñez

La xocolata és un aliment molt llaminer tant per als més petits com per als més grans. Cal tenir en compte però, que no totes les xocolates són iguals. Per triar-ne una de saludable ens hem de fixar en les que tenen un percentatge de cacau més elevat, ja que, si no, contindran quantitats molt altes de sucre

  • Racions:
    6 - 8
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    1 h

Ingredients

  • 2 tasses (200 g) de farina integral d’espelta
  • ½ tassa (50 g) de cacau pur en pols
  • 1 c.p. de bicarbonat
  • 1 tassa (150 g) de sucre morè, panela o rapadura
  • 1 c.p. de canyella
  • ¼ tassa (40 g) d’oli de coco*
  • ¼ tassa (60 ml) d’oli d’oliva*
  • 1 c.p. de vinagre de poma
  • 2 tasses (500 ml) d’aigua

* Podeu fer servir només un tipus d’oli i prou

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Gina Estapé

Gina Estapé
Dietista-nutricionista i creadora de l'Instagram i el blog My Healthy Bites.

ginaestape.com @myhealthybites
Pilar Rodrigáñez

Pilar Rodrigáñez
Dietista especialitzada en pèrduda de pes, metabolisme i salut femenina

@pilarrodriganez
 

Pa de pessic de xocolata

Postres, esmorzars i berenars  |  Gina Estapé, Pilar Rodrigáñez

  • Racions:
    6 - 8
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    1 h

La xocolata és un aliment molt llaminer tant per als més petits com per als més grans. Cal tenir en compte però, que no totes les xocolates són iguals. Per triar-ne una de saludable ens hem de fixar en les que tenen un percentatge de cacau més elevat, ja que, si no, contindran quantitats molt altes de sucre


Ingredients

  • 2 tasses (200 g) de farina integral d’espelta
  • ½ tassa (50 g) de cacau pur en pols
  • 1 c.p. de bicarbonat
  • 1 tassa (150 g) de sucre morè, panela o rapadura
  • 1 c.p. de canyella
  • ¼ tassa (40 g) d’oli de coco*
  • ¼ tassa (60 ml) d’oli d’oliva*
  • 1 c.p. de vinagre de poma
  • 2 tasses (500 ml) d’aigua
* Podeu fer servir només un tipus d’oli i prou

Elaboració

  1. Preescalfeu el forn a 180 ºC.
  2. En un bol, col·loqueu els ingredients secs.
  3. Barregeu i afegiu-hi els ingredients líquids.
  4. Barregeu un altre cop fins que quedi tot ben integrat (quedarà una massa força líquida).
  5. Aboqueu la massa en un motlle de pa de pessic untat amb oli i enforneu uns 35 a 45 minuts, depenent del diàmetre del motlle.
  6. A partir dels 30 minuts es pot obrir el forn i punxar amb un ganivet per veure si està llest. Si el ganivet surt sense massa, retireu del forn.
  7. Per desemmotllar, espereu que el pa de pessic s’hagi refredat.

Gina Estapé
Dietista-nutricionista i creadora de l'Instagram i el blog My Healthy Bites.

www.ginaestape.com @myhealthybites

Pilar Rodrigáñez
Dietista especialitzada en pèrduda de pes, metabolisme i salut femenina

@pilarrodriganez

Elaboració

  1. Preescalfeu el forn a 180 ºC.
  2. En un bol, col·loqueu els ingredients secs.
  3. Barregeu i afegiu-hi els ingredients líquids.
  4. Barregeu un altre cop fins que quedi tot ben integrat (quedarà una massa força líquida).
  5. Aboqueu la massa en un motlle de pa de pessic untat amb oli i enforneu uns 35 a 45 minuts, depenent del diàmetre del motlle.
  6. A partir dels 30 minuts es pot obrir el forn i punxar amb un ganivet per veure si està llest. Si el ganivet surt sense massa, retireu del forn.
  7. Per desemmotllar, espereu que el pa de pessic s’hagi refredat.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat