Pa de fajol

Pans, pizzes i similars, Postres, esmorzars i berenars  |  Elka Mocker

Pa saludable sense gluten a base de fajol, un pseudocereal meravellós, ideal per a persones que basen la seva dieta en aliments d’origen vegetal, molt ric en proteïnes.

  • Racions:
    3
  • Dificultat:
    Alta
  • Temps:
    40 minuts

Ingredients

  • 1,5 T- 230 g de farina de fajol
  • 1 C – 6 g de llevat ecològic sense gluten
  • 2 C – 10 g de psylium
  • 1/2 T – 60 g de llavors de gira-sol
  • 2 C d’oli d’oliva
  • 1 T + 2 C – 280 ml d’aigua
  • ¾ c de sal de l’Himàlaia

Ingredients per a la torrada

  • Mig alvocat en el seu punt
  • Llavors de coriandre
  • Coriandre o julivert fresc
  • Pebre tricolor
  • Pebre de Caiena
  • Una mica d’oli
  • Sal

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Elka Mocker

Elka Mocker
Health coach nutricional. Autora del llibre de receptes Ama Come Vive Brilla

lalakitchen.com @ama.come.vive.brilla
 

Pa de fajol

Pans, pizzes i similars, Postres, esmorzars i berenars  |  Elka Mocker

  • Racions:
    3
  • Dificultat:
    Alta
  • Temps:
    40 minuts

Pa saludable sense gluten a base de fajol, un pseudocereal meravellós, ideal per a persones que basen la seva dieta en aliments d’origen vegetal, molt ric en proteïnes.


Ingredients

  • 1,5 T- 230 g de farina de fajol
  • 1 C - 6 g de llevat ecològic sense gluten
  • 2 C - 10 g de psylium
  • 1/2 T - 60 g de llavors de gira-sol
  • 2 C d'oli d'oliva
  • 1 T + 2 C - 280 ml d'aigua
  • ¾ c de sal de l'Himàlaia

Ingredients per a la torrada

  • Mig alvocat en el seu punt
  • Llavors de coriandre
  • Coriandre o julivert fresc
  • Pebre tricolor
  • Pebre de Caiena
  • Una mica d'oli
  • Sal

Elaboració

  1. Preescalfa el forn a 180 °C
  2. Quan el forn estigui calent, posa les llavors de gira-sol a la safata, introdueix-la al forn i deixa-la el temps just perquè comencin a daurar-se (solen ser uns 5 minuts). Sobretot tingues molta cura de no passar-te, ja que el cremat és molt nociu.
  3. Quan comenci a fer olor de llavor torrada, retira la safata del forn i deixa que les llavors es refredin una mica.
  4. Després les passes per un molinet, personal blender o similar.
  5. En un bol, barreja bé tots els ingredients secs, després afegeix l'oli i, finalment, l'aigua. Continua barrejant-ho amb una cullera de fusta. La massa serà enganxosa i densa, no és una massa que puguis bolcar des d'un bol, sinó que has de manipular-la amb una cullera o alguna cosa similar. Això sí, ha de tenir una mica d'humitat, que no sigui un totxo, si és així afegeix-li una mica més d'aigua.
  6. Tingues preparat un motlle de cake rectangular petitet. Unta’l amb una mica d'oli d'oliva i amb l'ajuda d'una cullera introdueix la massa del pa. Aplana’l amb una espàtula una mica humitejada i amb aquest mateix estri fes una marca d'una línia.
  7. Introdueix-lo al forn preescalfat a 180 °C i deixa que es cuini per dalt i per baix uns 30 minuts o fins que estigui lleugerament daurat. En clavar-li un escuradents o un ganivet, ha de sortir net.
  8. Deixa la porta del forn oberta i deixa que es refredi una estona.
  9. Després retira’l del forn i deixa que es refredi al motlle.
  10. Per servir-te la torrada talla unes llesques i torra-les una mica, afegeix l'alvocat i els ingredients extra que t'agradin.

Elka Mocker
Health coach nutricional. Autora del llibre de receptes Ama Come Vive Brilla

www.lalakitchen.com @ama.come.vive.brilla

Elaboració

  1. Preescalfa el forn a 180 °C
  2. Quan el forn estigui calent, posa les llavors de gira-sol a la safata, introdueix-la al forn i deixa-la el temps just perquè comencin a daurar-se (solen ser uns 5 minuts). Sobretot tingues molta cura de no passar-te, ja que el cremat és molt nociu.
  3. Quan comenci a fer olor de llavor torrada, retira la safata del forn i deixa que les llavors es refredin una mica.
  4. Després les passes per un molinet, personal blender o similar.
  5. En un bol, barreja bé tots els ingredients secs, després afegeix l’oli i, finalment, l’aigua. Continua barrejant-ho amb una cullera de fusta. La massa serà enganxosa i densa, no és una massa que puguis bolcar des d’un bol, sinó que has de manipular-la amb una cullera o alguna cosa similar. Això sí, ha de tenir una mica d’humitat, que no sigui un totxo, si és així afegeix-li una mica més d’aigua.
  6. Tingues preparat un motlle de cake rectangular petitet. Unta’l amb una mica d’oli d’oliva i amb l’ajuda d’una cullera introdueix la massa del pa. Aplana’l amb una espàtula una mica humitejada i amb aquest mateix estri fes una marca d’una línia.
  7. Introdueix-lo al forn preescalfat a 180 °C i deixa que es cuini per dalt i per baix uns 30 minuts o fins que estigui lleugerament daurat. En clavar-li un escuradents o un ganivet, ha de sortir net.
  8. Deixa la porta del forn oberta i deixa que es refredi una estona.
  9. Després retira’l del forn i deixa que es refredi al motlle.
  10. Per servir-te la torrada talla unes llesques i torra-les una mica, afegeix l’alvocat i els ingredients extra que t’agradin.

Els apunts d'Elka Molker

Aquesta quantitat és per fer un pa en motlle molt petit, si penses utilitzar un motlle de cake de mida estàndard hauràs de duplicar les quantitats.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat