Panellets de festucs i matxa

Postres, esmorzars i berenars  |  Ari Grau

La tardor ja és aquí i, també, els dies més curts, la fresca i l’olor de castanyes i panellets. La recepta d’avui és per als incondicionals de la Castanyada que feu una alimentació ceto o baixa en carbohidrats, perquè no volem que us quedeu sense menjar panellets. Us fem una proposta innovadora amb festucs i matxa

  • Racions:
    20 unitats
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    1 hora

Ingredients

  • 1 carbassó petit pelat (aprox. 230 g)
  • 100 g de farina d’ametlla
  • 45 g de farina de coco
  • 120 g de festucs naturals (pelats)
  • 150 g d’eritritol en pols
  • 1 ou + 1 clara (per arrebossar les boletes)
  • 1 c. s. de ghee o mantega
  • 1 c. c. de te matxa
  • 1 c. c. d’essència de vainilla

Dieta

  • Ceto
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegetariana
Ari Grau

Ari Grau
Keto Creativa i Co-Fundadora de www.edo-oliveoil.com

tiktok.com/@keto_aove @keto_aove
 

Panellets de festucs i matxa

Postres, esmorzars i berenars  |  Ari Grau

  • Racions:
    20 unitats
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    1 hora

La tardor ja és aquí i, també, els dies més curts, la fresca i l’olor de castanyes i panellets. La recepta d’avui és per als incondicionals de la Castanyada que feu una alimentació ceto o baixa en carbohidrats, perquè no volem que us quedeu sense menjar panellets. Us fem una proposta innovadora amb festucs i matxa


Ingredients

  • 1 carbassó petit pelat (aprox. 230 g)
  • 100 g de farina d’ametlla
  • 45 g de farina de coco
  • 120 g de festucs naturals (pelats)
  • 150 g d’eritritol en pols
  • 1 ou + 1 clara (per arrebossar les boletes)
  • 1 c. s. de ghee o mantega
  • 1 c. c. de te matxa
  • 1 c. c. d’essència de vainilla

Elaboració

  1. Peleu el carbassó i talleu-lo a daus. Feu-lo al vapor uns 10 min, escorreu-lo bé per treure-li l’excés d’aigua, i tritureu-lo amb la batedora fins que obtingueu una textura de puré.
  2. Mentre es cou el carbassó, poseu els festucs al processador d’aliments i feu 3 pulsacions curtes fins que quedi en forma de granet mitjà. Retireu la meitat de festucs del processador i reserveu-la per arrebossar al final.
  3. Processeu la resta de festucs durant uns segons més fins que quedin ben fins, com si fos farina.
  4. Barregeu el carbassó amb els altres ingredients (excepte la clara d’ou i els festucs en gra) en un bol gros. Pasteu-ho amb les mans fins que quedi homogeni.
  5. Feu boletes amb la massa, passeu-ho per la clara d'ou, arrebosseu-les amb els festucs en gra i disposeu-les en una safata amb paper de forn.
  6. Enforneu-les uns 15-20 minuts a 180 °C, vigilant que no se us cremin. Deixeu refredar i a gaudir de la Castanyada cetogènica.

Ari Grau
Keto Creativa i Co-Fundadora de www.edo-oliveoil.com

tiktok.com/@keto_aove @keto_aove

Elaboració

  1. Peleu el carbassó i talleu-lo a daus. Feu-lo al vapor uns 10 min, escorreu-lo bé per treure-li l’excés d’aigua, i tritureu-lo amb la batedora fins que obtingueu una textura de puré.
  2. Mentre es cou el carbassó, poseu els festucs al processador d’aliments i feu 3 pulsacions curtes fins que quedi en forma de granet mitjà. Retireu la meitat de festucs del processador i reserveu-la per arrebossar al final.
  3. Processeu la resta de festucs durant uns segons més fins que quedin ben fins, com si fos farina.
  4. Barregeu el carbassó amb els altres ingredients (excepte la clara d’ou i els festucs en gra) en un bol gros. Pasteu-ho amb les mans fins que quedi homogeni.
  5. Feu boletes amb la massa, passeu-ho per la clara d’ou, arrebosseu-les amb els festucs en gra i disposeu-les en una safata amb paper de forn.
  6. Enforneu-les uns 15-20 minuts a 180 °C, vigilant que no se us cremin. Deixeu refredar i a gaudir de la Castanyada cetogènica.

Els apunts de l'Ari Grau

  • Porció d’hidrats de carboni per panellet: 1,6 g
  • Podeu canviar els festucs per uns 100 g de farina d’ametlla
  • També podeu substituir el te matxa per altres ingredients com cacau, cafè o llimona, podreu fer tota mena de panellets per a tots els gustos.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat