Panets ceto de lli i xia

Pans, pizzes i similars, Postres, esmorzars i berenars  |  Ari Grau

Una de les coses que trobem més a faltar en l’alimentació cetogènica és el pa. Tot i que ja fa temps que vaig deixar de prendre gluten, un pa amb tomàquet de tant en tant sí que me’l menjaria. Ara ja no tinc remordiments ni mals de panxa, perquè cada vegada que em ve de gust un entrepà, tinc sempre aquesta recepta a mà.

  • Racions:
    6 unitats
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    35 minuts

Ingredients

  • 2 clares d’ou
  • ½ c.c. de vinagre de poma
  • ½ tassa de lli daurat (65 g)
  • 1/3 tassa de xia (35 g)
  • 1/3 tassa de farina d’ametlla (35 g)
  • 1 c.c. de llevat químic
  • ½ c.c. de bicarbonat
  • ½ tassa d’OOVE (120 ml)
  • 1/3 tassa d’aigua (80 ml)
  • ½ c.c. de sal de l’Himàlaia

Dieta

  • Ceto
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegetariana
Ari Grau

Ari Grau
Keto Creativa i Co-Fundadora de www.edo-oliveoil.com

tiktok.com/@keto_aove @keto_aove
 

Panets ceto de lli i xia

Pans, pizzes i similars, Postres, esmorzars i berenars  |  Ari Grau

  • Racions:
    6 unitats
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    35 minuts

Una de les coses que trobem més a faltar en l’alimentació cetogènica és el pa. Tot i que ja fa temps que vaig deixar de prendre gluten, un pa amb tomàquet de tant en tant sí que me’l menjaria. Ara ja no tinc remordiments ni mals de panxa, perquè cada vegada que em ve de gust un entrepà, tinc sempre aquesta recepta a mà.


Ingredients

  • 2 clares d’ou
  • ½ c.c. de vinagre de poma
  • ½ tassa de lli daurat (65 g)
  • 1/3 tassa de xia (35 g)
  • 1/3 tassa de farina d’ametlla (35 g)
  • 1 c.c. de llevat químic
  • ½ c.c. de bicarbonat
  • ½ tassa d’OOVE (120 ml)
  • 1/3 tassa d’aigua (80 ml)
  • ½ c.c. de sal de l’Himàlaia

Elaboració

  1. Preescalfeu el forn a 180 ºC mentre feu la recepta.
  2. Poseu les clares d’ou amb el vinagre en un bol gran, i munteu-les a punt de neu.
  3. Per altra banda, poseu el lli i la xia en el processador d’aliments (o molinet) i tritureu-les. Afegiu-hi la farina d’ametlla, el llevat, bicarbonat i la sal i barregeu-ho en el mateix processador d’aliments perquè quedi ben homogeni.
  4. En un bol barregeu la mescla d’ingredients secs amb l’OOVE i l’aigua fins que quedi una massa gelatinosa.
  5. Finalment aneu afegint les clares a punt de neu al bol de la massa gelatinosa, de mica en mica, barrejant-ho amb moviments envoltants per no perdre les bombolles d’aire de les clares d’ou. Repartiu la massa en motlles de magdalenes untats amb oli (millor si són metàl·lics, així els panets quedaran més cruixents i menys humits).
  6. Pinteu els panets amb una mica d’oli i unes llavors de xia i de lli per decorar. Enforneu-los durant 25 minuts, calor a dalt i a baix.
  7. Traieu-los del forn i deixeu que es refredin.

Ari Grau
Keto Creativa i Co-Fundadora de www.edo-oliveoil.com

tiktok.com/@keto_aove @keto_aove

Elaboració

  1. Preescalfeu el forn a 180 ºC mentre feu la recepta.
  2. Poseu les clares d’ou amb el vinagre en un bol gran, i munteu-les a punt de neu.
  3. Per altra banda, poseu el lli i la xia en el processador d’aliments (o molinet) i tritureu-les. Afegiu-hi la farina d’ametlla, el llevat, bicarbonat i la sal i barregeu-ho en el mateix processador d’aliments perquè quedi ben homogeni.
  4. En un bol barregeu la mescla d’ingredients secs amb l’OOVE i l’aigua fins que quedi una massa gelatinosa.
  5. Finalment aneu afegint les clares a punt de neu al bol de la massa gelatinosa, de mica en mica, barrejant-ho amb moviments envoltants per no perdre les bombolles d’aire de les clares d’ou. Repartiu la massa en motlles de magdalenes untats amb oli (millor si són metàl·lics, així els panets quedaran més cruixents i menys humits).
  6. Pinteu els panets amb una mica d’oli i unes llavors de xia i de lli per decorar. Enforneu-los durant 25 minuts, calor a dalt i a baix.
  7. Traieu-los del forn i deixeu que es refredin.

Els apunts de l'Ari Grau

  • Just abans de servir, els podeu tallar pel mig i escalfar un minut a la torradora. Acompanyeu-los amb un bon pernil ibèric i gaudiu-ne!
  • Si feu servir un motlle de silicona, reduïu la quantitat d’OOVE a un màxim de 80 ml per evitar que quedi massa humit
  • Porció d’hidrats de carboni: 1 g per panet

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat