Pasta amb salsa cremosa de carbassa i bolets

Plat principal, Condiments i salses  |  Iosune Robles i Alberto Aragón

La tardor ja és aquí i ens venen de gust plats calents i reconfortants, que ens escalfin i ens facin sentir bé, sobretot després d’un dia llarg, com aquesta pasta amb salsa de carbassa i bolets, fàcil de preparar i boníssima!

  • Racions:
    2 - 4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    30 minuts

Ingredients

Per a la pasta

  • 150 g de pasta (per exemple, de fajol, per a que sigui una recepta sense gluten)
  • 300 g de bolets trossejades
  • Julivert fresc picat al gust

Per a la salsa

  • 150 g de carbassa crua
  • 65 ml de llet vegetal sense endolcir (per exemple, de soja)
  • 2 cullerades de llevat nutricional o llevat de cervesa
  • 1 cullerada de tahina o de oli d’oliva verge extra
  • 1 culleradeta de vinagre de poma o suc de llimona
  • 1/2 culleradeta d’all en pols
  • 1/4 culleradeta de sal
  • 1/8 culleradeta de pebre negre mòlt

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Iosune Robles i Alberto Aragón

Iosune Robles i Alberto Aragón
Health coach i fotògraf i estilista culinari.

danzadefogones.com @danzadefogones
 

Pasta amb salsa cremosa de carbassa i bolets

Plat principal, Condiments i salses  |  Iosune Robles i Alberto Aragón

  • Racions:
    2 - 4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    30 minuts

La tardor ja és aquí i ens venen de gust plats calents i reconfortants, que ens escalfin i ens facin sentir bé, sobretot després d’un dia llarg, com aquesta pasta amb salsa de carbassa i bolets, fàcil de preparar i boníssima!


Ingredients

Per a la pasta

  • 150 g de pasta (per exemple, de fajol, per a que sigui una recepta sense gluten)
  • 300 g de bolets trossejades
  • Julivert fresc picat al gust

Per a la salsa

  • 150 g de carbassa crua
  • 65 ml de llet vegetal sense endolcir (per exemple, de soja)
  • 2 cullerades de llevat nutricional o llevat de cervesa
  • 1 cullerada de tahina o de oli d'oliva verge extra
  • 1 culleradeta de vinagre de poma o suc de llimona
  • 1/2 culleradeta d'all en pols
  • 1/4 culleradeta de sal
  • 1/8 culleradeta de pebre negre mòlt

Elaboració

  1. Trossegeu la carbassa a daus i cuineu-la al vapor durant uns 15 o 20 minuts o fins que estigui tendra. També la podeu bullir.
  2. Cuineu pasta seguint les instruccions del paquet. Escorreu-la, renteu-la i reserveu-la.
  3. Poseu els bolets trossejats en una paella. Es pot fer amb aigua, però també s’hi pot afegir un rajolí d'oli d'oliva verge extra. Reserveu.
  4. Quan la carbassa estigui a punt, poseu-la en una batedora de vas amb la resta d'ingredients de la salsa i bateu fins que estiguin ben integrats. També podeu fer servir una batedora de mà, tot i que la textura no quedarà tan fina.
  5. Aboqueu la salsa en una olla o paella i cuineu-la a foc mitjà-alt fins que estigui calenta; afegiu-hi la pasta, remeneu i cuineu 1 o 2 minuts més.
  6. Serviu la pasta amb els bolets saltats per sobre i amb una mica de julivert fresc al gust per decorar.
  7. La pasta es pot guardar a la nevera en un recipient hermètic durant 4 o 5 dies.

Iosune Robles i Alberto Aragón
Health coach i fotògraf i estilista culinari.

www.danzadefogones.com @danzadefogones

Elaboració

  1. Trossegeu la carbassa a daus i cuineu-la al vapor durant uns 15 o 20 minuts o fins que estigui tendra. També la podeu bullir.
  2. Cuineu pasta seguint les instruccions del paquet. Escorreu-la, renteu-la i reserveu-la.
  3. Poseu els bolets trossejats en una paella. Es pot fer amb aigua, però també s’hi pot afegir un rajolí d’oli d’oliva verge extra. Reserveu.
  4. Quan la carbassa estigui a punt, poseu-la en una batedora de vas amb la resta d’ingredients de la salsa i bateu fins que estiguin ben integrats. També podeu fer servir una batedora de mà, tot i que la textura no quedarà tan fina.
  5. Aboqueu la salsa en una olla o paella i cuineu-la a foc mitjà-alt fins que estigui calenta; afegiu-hi la pasta, remeneu i cuineu 1 o 2 minuts més.
  6. Serviu la pasta amb els bolets saltats per sobre i amb una mica de julivert fresc al gust per decorar.
  7. La pasta es pot guardar a la nevera en un recipient hermètic durant 4 o 5 dies.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat