Pastanagues rostides amb pesto

Plat principal, Aperitius  |  Cristina Arroyo

Recepta senzilla i deliciosa de pastanagues rostides amb espècies i un cruixent d’avellanes, acompanyades d’un pesto curatiu fet amb les fulles oblidades de les pastanagues.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    30 minuts

Ingredients

  • 1 manat de pastanagues
  • 100 g d’avellanes

Per a l’amaniment

  • 3 c.s. d’OOVE
  • 1 c.p. de mel
  • 1 c.s. de vinagre de poma
  • ½ c.p. de fonoll en pols
  • ½ c.p. de comí en pols
  • ½ c.p. de canyella en pols
  • Sal marina

Per al pesto

  • Les fulles d’un manat de pastanagues (reserveu-ne alguna per decorar)
  • 1 gra d’all
  • 50 g d’anacards (remullats unes 2 h)
  • 1 c.s. de sal de sèsam
  • 1 c.s. de llavors de cànem
  • 2 c.s. de llevat nutricional
  • 1/2 got d’OOVE
  • Una mica de sal marina

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegetariana
Cristina Arroyo

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

poderosamenta.com/ @poderosamenta
 

Pastanagues rostides amb pesto

Plat principal, Aperitius  |  Cristina Arroyo

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    30 minuts

Recepta senzilla i deliciosa de pastanagues rostides amb espècies i un cruixent d’avellanes, acompanyades d’un pesto curatiu fet amb les fulles oblidades de les pastanagues.


Ingredients

  • 1 manat de pastanagues
  • 100 g d’avellanes

Per a l'amaniment

  • 3 c.s. d’OOVE
  • 1 c.p. de mel
  • 1 c.s. de vinagre de poma
  • ½ c.p. de fonoll en pols
  • ½ c.p. de comí en pols
  • ½ c.p. de canyella en pols
  • Sal marina

Per al pesto

  • Les fulles d’un manat de pastanagues (reserveu-ne alguna per decorar)
  • 1 gra d’all
  • 50 g d’anacards (remullats unes 2 h)
  • 1 c.s. de sal de sèsam
  • 1 c.s. de llavors de cànem
  • 2 c.s. de llevat nutricional
  • 1/2 got d’OOVE
  • Una mica de sal marina

Elaboració

  1. Separeu les fulles de les pastanagues i conserveu-ne 1 tros de la tija.
  2. Peleu-les amb un pelador i poseu-les en una safata de forn.
  3. Pinteu-les amb l’amaniment d’oli i espècies i coeu-les al forn a uns 180-200 ºC uns 15 minuts (segons el gruix de les pastanagues i de com de cruixents les vulgueu).

Per al cruixent d'avellanes

  1. Piqueu les avellanes no gaire fines i afegiu-les per sobre de les pastanagues.
  2. Gratineu-les uns 5 minuts més o fins que es torrin lleugerament (vigilant que no es cremin).

Per al pesto de fulles de pastanaga

  1. Tritureu, sense fer-ne puré, tots els ingredients fins a obtenir una pasta espessa.
  2. Corregiu de textura amb l’oli o amb les llavors i tasteu de sal, d’all o del gust que us vingui més de gust.

Per a preparar el plat

  1. Munteu el plat amb les pastanagues, el cruixent d'avellanes i el pesto.
  2. Decoreu el plat amb fulles esmicolades de pastanagues.

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

https://poderosamenta.com/ @poderosamenta

Elaboració

  1. Separeu les fulles de les pastanagues i conserveu-ne 1 tros de la tija.
  2. Peleu-les amb un pelador i poseu-les en una safata de forn.
  3. Pinteu-les amb l’amaniment d’oli i espècies i coeu-les al forn a uns 180-200 ºC uns 15 minuts (segons el gruix de les pastanagues i de com de cruixents les vulgueu).

Per al cruixent d’avellanes

  1. Piqueu les avellanes no gaire fines i afegiu-les per sobre de les pastanagues.
  2. Gratineu-les uns 5 minuts més o fins que es torrin lleugerament (vigilant que no es cremin).

Per al pesto de fulles de pastanaga

  1. Tritureu, sense fer-ne puré, tots els ingredients fins a obtenir una pasta espessa.
  2. Corregiu de textura amb l’oli o amb les llavors i tasteu de sal, d’all o del gust que us vingui més de gust.

Per a preparar el plat

  1. Munteu el plat amb les pastanagues, el cruixent d’avellanes i el pesto.
  2. Decoreu el plat amb fulles esmicolades de pastanagues.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat