Pastís de carn especiat amb crema de moniato

Plat principal  |  Glenn Cots

Un plat ideal per a qualsevol celebració en els mesos freds, en què ens venen de gust plats contundents que ens facin entrar en calor i en què compartir es converteix en el tema central de la taula. Us deleitarà!

  • Racions:
    4 - 6
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1 h 30 minuts

Ingredients

Per a la carn

  • 1 c.s. d’oli d’oliva
  • 2 grans d’all, picats fins
  • 1 ceba vermella a daus petits
  • 1 pastanaga a daus petits
  • 1 branca d’api a daus petits
  • 1 c.p. de romaní
  • 1 c.p. de farigola
  • ½ c.p. de sal
  • ½ c.p. de pebre
  • 3 claus
  • 500 g de carn de vedella picada
  • 3 cullerades de passata o concentrat de tomàquet
  • 300 ml de tomàquet pelat o triturat en conserva
  • 100 ml de brou de pollastre o carn
  • 100 g de pèsols congelats
  • 1 c.s. de xarop d’atzavara

Per a la crema de moniato

  • 700 g de moniato, pelat i tallat a daus petits
  • ½ c.p. de sal
  • ½ c.p. de nou moscada
  • 1 c.s. oli d’oliva
  • 1 rovell d’ou

Dieta

  • Omnívora
Glenn Cots

Glenn Cots
Dietista especialitzada en hipotiroïdisme

glenncots.com @glenncots
 

Pastís de carn especiat amb crema de moniato

Plat principal  |  Glenn Cots

  • Racions:
    4 - 6
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1 h 30 minuts

Un plat ideal per a qualsevol celebració en els mesos freds, en què ens venen de gust plats contundents que ens facin entrar en calor i en què compartir es converteix en el tema central de la taula. Us deleitarà!


Ingredients

Per a la carn

  • 1 c.s. d’oli d’oliva
  • 2 grans d’all, picats fins
  • 1 ceba vermella a daus petits
  • 1 pastanaga a daus petits
  • 1 branca d’api a daus petits
  • 1 c.p. de romaní
  • 1 c.p. de farigola
  • ½ c.p. de sal
  • ½ c.p. de pebre
  • 3 claus
  • 500 g de carn de vedella picada
  • 3 cullerades de passata o concentrat de tomàquet
  • 300 ml de tomàquet pelat o triturat en conserva
  • 100 ml de brou de pollastre o carn
  • 100 g de pèsols congelats
  • 1 c.s. de xarop d’atzavara

Per a la crema de moniato

  • 700 g de moniato, pelat i tallat a daus petits
  • ½ c.p. de sal
  • ½ c.p. de nou moscada
  • 1 c.s. oli d’oliva
  • 1 rovell d’ou

Elaboració

  1. Poseu un cassó gran (suficient perquè hi càpiga tot el moniato) amb aigua i porteu a ebullició.
  2. Preescalfeu el forn a 200 ºC amb el grill.
  3. Mentrestant, afegiu una cullerada d’oli a una paella amb l’all picat. Remeneu durant 1 minut fins que l’all adquireixi un lleuger to daurat. Afegiu-hi la ceba, la pastanaga i l’api tallat. Deixeu cuinar durant 6 minuts o fins que les verdures s’hagin estovat una mica.
  4. Quan l’aigua bulli, afegiu-hi els trossos de moniato i cuineu durant uns 15 minuts o fins que s’hagin estovat.
  5. Afegiu les espècies (romaní, farigola, clau, sal, pebre) a la barreja verdures i remeneu per integrar-ho tot.
  6. Afegiu-hi la carn picada i cuineu durant aproximadament 8 minuts o fins que la carn adquireixi to marró.
  7. Afegiu-hi 3 cullerades de passata i unifiqueu la barreja. Afegiu-hi el tomàquet pelat, el brou de pollastre i la cullerada de xarop d’atzavara i cuineu a foc mitjà-baix durant aproximadament 25 minuts o fins que gairebé tot el líquid s’hagi evaporat.
  8. Quan el moniato s’hagi estovat, llenceu l’aigua i passeu els trossos a un processador d’aliments (si no en teniu, feu servir una batedora). Afegiu-hi sal, nou moscada i oli d’oliva i tritureu fins a obtenir una crema.
  9. Quan faltin uns 5 minuts per acabar, afegiu-hi els pèsols i remeneu. Cuineu els últims minuts. Aboqueu a la font per servir el pastís.
  10. Sobre la carn, poseu la crema de moniato i escampeu perquè ocupi tota la superfície.
  11. Separeu la clara del rovell d’un ou i escampeu l’últim sobre la superfície. Opcional: Amb les dents d’una forquilla, podeu fer diferents formes.
  12. Finalment, poseu la safata al forn durant uns 15 minuts fins que la part de dalt quedi torradeta i cruixent.

Glenn Cots
Dietista especialitzada en hipotiroïdisme

www.glenncots.com @glenncots

Elaboració

  1. Poseu un cassó gran (suficient perquè hi càpiga tot el moniato) amb aigua i porteu a ebullició.
  2. Preescalfeu el forn a 200 ºC amb el grill.
  3. Mentrestant, afegiu una cullerada d’oli a una paella amb l’all picat. Remeneu durant 1 minut fins que l’all adquireixi un lleuger to daurat. Afegiu-hi la ceba, la pastanaga i l’api tallat. Deixeu cuinar durant 6 minuts o fins que les verdures s’hagin estovat una mica.
  4. Quan l’aigua bulli, afegiu-hi els trossos de moniato i cuineu durant uns 15 minuts o fins que s’hagin estovat.
  5. Afegiu les espècies (romaní, farigola, clau, sal, pebre) a la barreja verdures i remeneu per integrar-ho tot.
  6. Afegiu-hi la carn picada i cuineu durant aproximadament 8 minuts o fins que la carn adquireixi to marró.
  7. Afegiu-hi 3 cullerades de passata i unifiqueu la barreja. Afegiu-hi el tomàquet pelat, el brou de pollastre i la cullerada de xarop d’atzavara i cuineu a foc mitjà-baix durant aproximadament 25 minuts o fins que gairebé tot el líquid s’hagi evaporat.
  8. Quan el moniato s’hagi estovat, llenceu l’aigua i passeu els trossos a un processador d’aliments (si no en teniu, feu servir una batedora). Afegiu-hi sal, nou moscada i oli d’oliva i tritureu fins a obtenir una crema.
  9. Quan faltin uns 5 minuts per acabar, afegiu-hi els pèsols i remeneu. Cuineu els últims minuts. Aboqueu a la font per servir el pastís.
  10. Sobre la carn, poseu la crema de moniato i escampeu perquè ocupi tota la superfície.
  11. Separeu la clara del rovell d’un ou i escampeu l’últim sobre la superfície. Opcional: Amb les dents d’una forquilla, podeu fer diferents formes.
  12. Finalment, poseu la safata al forn durant uns 15 minuts fins que la part de dalt quedi torradeta i cruixent.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat