Pastís de carn i fetge amb verdures

Plat principal  |  Laura Garcia

El fetge és un aliment molt dens nustricionalment parlant; ens aporta Vitamines del grup B, Vitamina A, Vitamina K2, cobre, colina, tots els aminoàcids esencials, per destarcar-ne alguns. Serà suficient amb una racció setmanal o cada 15 dies per a obtenir tots els seus beneficis.

  • Racions:
    4 - 6
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1h 20 minuts

Ingredients

  • 500 g de carn picada de vedella
  • 250 g (aprox.) de fetge de pollastre, porc, vedella o xai
  • 2 cebes petites o 1 porro picat
  • 1 carbassó a daus
  • Mig bròcoli picat o les verdures que vulgueu: albergínia, pastanaga*…
  • 2 ous
  • ¼ de tassa de farina de coco (25 g)
  • 1 c.s. de mostassa de Dijon
  • 1 gra d’all picat
  • 2 c.s. d’oli per saltar les verdures
  • Sal al gust (½ c.p. aprox.)
  • Pebre al gust
  • Espècies al gust: farigola, herbes provençals, orenga…

Dieta

  • Ceto
  • Omnívora
  • Paleo
Laura Garcia

Laura Garcia
Apassionada de la cuina i especialitzada en receptes paleo

bylauragarcia.com @bylauragarcia
 

Pastís de carn i fetge amb verdures

Plat principal  |  Laura Garcia

  • Racions:
    4 - 6
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1h 20 minuts

El fetge és un aliment molt dens nustricionalment parlant; ens aporta Vitamines del grup B, Vitamina A, Vitamina K2, cobre, colina, tots els aminoàcids esencials, per destarcar-ne alguns. Serà suficient amb una racció setmanal o cada 15 dies per a obtenir tots els seus beneficis.


Ingredients

  • 500 g de carn picada de vedella
  • 250 g (aprox.) de fetge de pollastre, porc, vedella o xai
  • 2 cebes petites o 1 porro picat
  • 1 carbassó a daus
  • Mig bròcoli picat o les verdures que vulgueu: albergínia, pastanaga*...
  • 2 ous
  • ¼ de tassa de farina de coco (25 g)
  • 1 c.s. de mostassa de Dijon
  • 1 gra d’all picat
  • 2 c.s. d’oli per saltar les verdures
  • Sal al gust (½ c.p. aprox.)
  • Pebre al gust
  • Espècies al gust: farigola, herbes provençals, orenga...

Elaboració

  1. Escalfeu el forn a 175 °C.
  2. Escalfeu l’oli en una paella i afegiu-hi la ceba picada. Daureu-la durant uns 8 o 10 minuts.
  3. Afegiu-hi el carbassó i el bròcoli. Salteu-ho uns 5 minuts i apagueu el foc. No fa falta que les verdures quedin del tot fetes perquè després aniran al forn.
  4. Tritureu el fetge cru a la batedora.
  5. En un bol gros, afegiu-hi la carn picada, el fetge triturat i les verdures de la paella. Remeneu-ho.
  6. Afegiu-hi la sal, l’all, la mostassa i les espècies. Barregeu-ho.
  7. Afegiu-hi la farina de coco i l’ou. Barregeu-ho.
  8. Greixeu amb una mica d’oli d’oliva un motlle estret i allargat i aboqueu-hi la massa.
  9. Alliseu la superfície.
  10. Enforneu-ho durant uns 45 minuts a 175 °C.

Laura Garcia
Apassionada de la cuina i especialitzada en receptes paleo

www.bylauragarcia.com @bylauragarcia

Elaboració

  1. Escalfeu el forn a 175 °C.
  2. Escalfeu l’oli en una paella i afegiu-hi la ceba picada. Daureu-la durant uns 8 o 10 minuts.
  3. Afegiu-hi el carbassó i el bròcoli. Salteu-ho uns 5 minuts i apagueu el foc. No fa falta que les verdures quedin del tot fetes perquè després aniran al forn.
  4. Tritureu el fetge cru a la batedora.
  5. En un bol gros, afegiu-hi la carn picada, el fetge triturat i les verdures de la paella. Remeneu-ho.
  6. Afegiu-hi la sal, l’all, la mostassa i les espècies. Barregeu-ho.
  7. Afegiu-hi la farina de coco i l’ou. Barregeu-ho.
  8. Greixeu amb una mica d’oli d’oliva un motlle estret i allargat i aboqueu-hi la massa.
  9. Alliseu la superfície.
  10. Enforneu-ho durant uns 45 minuts a 175 °C.

Apunts culinaris

* La pastanaga és un aliment ric en hidrats de carboni, però si es consumeix en quantitats moderades pot tenir cabuda en una dieta cetogènica.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat