Pastís de cigrons amb remolatxa i magrana

Plat principal  |  Mireia Galtés

Els cigrons són un dels llegums més interessants nutricionalment gràcies a la gran quantitat de proteïnes, fibra, vitamines i minerals que contenen i aquest pastís es una recepta ideal per a incorporar-los a la nostra dieta.

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    40 minuts

Ingredients

  • 200 g de cigrons cuits
  • 1 remolatxa
  • Suc de mitja llimona
  • 6 c.s. d’oli d’oliva verge extra
  • 1 c.s. de tahina* o llavors de sèsam*
  • 1 gra d’all
  • 1 c.c. de sal
  • 1 c.c. de comí o una altra espècia al gust
  • 1/2 magrana
  • 1 c.s. de llavors de sèsam per decorar per sobre

* Evitar pels al·lèrgics al sèsam

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Mireia Galtés

Mireia Galtés
Dietista-Nutricionista i bloguer a Lemon's secrets

lemonssecrets.com @lemonssecrets
 

Pastís de cigrons amb remolatxa i magrana

Plat principal  |  Mireia Galtés

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    40 minuts

Els cigrons són un dels llegums més interessants nutricionalment gràcies a la gran quantitat de proteïnes, fibra, vitamines i minerals que contenen i aquest pastís es una recepta ideal per a incorporar-los a la nostra dieta.


Ingredients

  • 200 g de cigrons cuits
  • 1 remolatxa
  • Suc de mitja llimona
  • 6 c.s. d'oli d'oliva verge extra
  • 1 c.s. de tahina* o llavors de sèsam*
  • 1 gra d'all
  • 1 c.c. de sal
  • 1 c.c. de comí o una altra espècia al gust
  • 1/2 magrana
  • 1 c.s. de llavors de sèsam per decorar per sobre
* Evitar pels al·lèrgics al sèsam

Elaboració

  1. Coeu els cigrons (després d'un remull de tota la nit) amb alga kombu durant 30 minuts, o compreu-los de pot.
  2. Peleu la remolatxa, trossegeu i bulliu.
  3. Un cop bullida, coleu i poseu tots els ingredients en una batedora o processador d'aliments.
  4. Bateu fins que quedi una barreja homogènia.
  5. Serviu amb un estri circular per donar forma de pastís juntament amb bastonets de pastanaga (peleu i talleu la pastanaga de forma vertical), a més de afegir-li el toc de magrana, que aporta una textura cruixent i melosa. També es pot servir a sobre d'hortalisses com carbassó o albergínia, formant minitapes o barquetes.

Mireia Galtés
Dietista-Nutricionista i bloguer a Lemon's secrets

www.lemonssecrets.com @lemonssecrets

Elaboració

  1. Coeu els cigrons (després d’un remull de tota la nit) amb alga kombu durant 30 minuts, o compreu-los de pot.
  2. Peleu la remolatxa, trossegeu i bulliu.
  3. Un cop bullida, coleu i poseu tots els ingredients en una batedora o processador d’aliments.
  4. Bateu fins que quedi una barreja homogènia.
  5. Serviu amb un estri circular per donar forma de pastís juntament amb bastonets de pastanaga (peleu i talleu la pastanaga de forma vertical), a més de afegir-li el toc de magrana, que aporta una textura cruixent i melosa. També es pot servir a sobre d’hortalisses com carbassó o albergínia, formant minitapes o barquetes.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat