Pastissets de patata

Plat principal, Aperitius, Condiments i salses  |  Cristina Arroyo

Pastissets de patata, una recepta hindú reversionada que la fa més digestiva, lleugera i terapèutica gràcies a la patata prebiòtica i l'ús d'espècies com la cúrcuma, el comí o el fonoll.

  • Racions:
    5 - 6
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1 hora + 8 hores de repòs

Ingredients

  • 500 g de patates de temporada amb pell
  • 200 g de pèsols
  • 1 llima bio amb pell
  • El suc de 1/2 llima
  • 1 c.p. de cúrcuma en pols
  • 1 c.p. de mostassa en pols
  • 1 pessic de xili en pols (o pebre vermell picant)
  • 1 tros d’arrel de gingebre ratllada (uns 3 cm)
  • 3 grans d’all ratllats
  • 2 c.s. de fulles de coriandre fresc picat
  • Sal marina
  • 1 pessic de pebre negre
  • Ghee per pintar la paella

Per al quètxup casolà

  • 1 kg de tomàquets de branca
  • 1 pot petit de tomàquet sencer en conserva
  • 2 c.s. de tàperes
  • 100 ml d’aigua mineral
  • Oli d’oliva verge extra
  • 100 ml de vinagre de poma
  • 1 c.s. de sucre de coco
  • 1/2 ceba morada picada
  • 1 tros de tronc d’api
  • 2 grans d’all
  • 1 pessic de canyella en pols
  • 1 pessic de comí en pols
  • 1 pessic de mostassa en pols
  • 1 pessic de fonoll en pols
  • Sal marina
  • Pebre negre molt

Dieta

  • Omnívora
  • Vegetariana
Cristina Arroyo

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

poderosamenta.com/ @poderosamenta
 

Pastissets de patata

Plat principal, Aperitius, Condiments i salses  |  Cristina Arroyo

  • Racions:
    5 - 6
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1 hora + 8 hores de repòs

Pastissets de patata, una recepta hindú reversionada que la fa més digestiva, lleugera i terapèutica gràcies a la patata prebiòtica i l'ús d'espècies com la cúrcuma, el comí o el fonoll.


Ingredients

  • 500 g de patates de temporada amb pell
  • 200 g de pèsols
  • 1 llima bio amb pell
  • El suc de 1/2 llima
  • 1 c.p. de cúrcuma en pols
  • 1 c.p. de mostassa en pols
  • 1 pessic de xili en pols (o pebre vermell picant)
  • 1 tros d’arrel de gingebre ratllada (uns 3 cm)
  • 3 grans d’all ratllats
  • 2 c.s. de fulles de coriandre fresc picat
  • Sal marina
  • 1 pessic de pebre negre
  • Ghee per pintar la paella

Per al quètxup casolà

  • 1 kg de tomàquets de branca
  • 1 pot petit de tomàquet sencer en conserva
  • 2 c.s. de tàperes
  • 100 ml d’aigua mineral
  • Oli d’oliva verge extra
  • 100 ml de vinagre de poma
  • 1 c.s. de sucre de coco
  • 1/2 ceba morada picada
  • 1 tros de tronc d’api
  • 2 grans d’all
  • 1 pessic de canyella en pols
  • 1 pessic de comí en pols
  • 1 pessic de mostassa en pols
  • 1 pessic de fonoll en pols
  • Sal marina
  • Pebre negre molt

Elaboració

  1. Bulliu les patates amb pell (només si són ecològiques) en aigua abundant amb una mica de sal marina. Coeu a foc lent durant uns 20 minuts o fins que estiguin tendres (segons la mida). Escorreu-les i, quan estiguin tèbies, guardeu-les a la nevera com a mínim fins l’endemà.
  2. Per preparar la massa, peleu i aixafeu les patates amb una forquilla i reserveu.
  3. En una paella antiadherent, salteu en una mica de ghee la mostassa, l’all, el gingebre i la caiena fins que desprenguin aroma.
  4. Afegiu les espècies i l’oli a les patates aixafades, incorporeu els pèsols escaldats, la cúrcuma, la ratlladura i el suc de llima, el pebre, la sal i el coriandre picat i barregeu-ho tot bé.
  5. Amb l’ajuda d’una cullera i les mans, formeu boles mitjanes (una mica més grans que una mandonguilla) i després esclafeu-les per formar els pastissets.
  6. Pinteu la mateixa paella de les espècies amb una mica de ghee per saltar els pastissets volta i volta fins que estiguin ben daurats.

Preparació del quètxup:

  1. En una olla amb un rajolí d’oli d’oliva, salteu la ceba i l’api i ofegueu uns minuts. Afegiu-hi l’all picat, les espècies, la sal i el pebre i coeu un parell de minuts més sense parar de remenar. Incorporeu-hi els tomàquets naturals picats i els de conserva trossejats. Afegiu-hi les tàperes i l’aigua mineral. Cuineu-ho tot durant uns 15 minuts a foc baix. Retireu-ho del foc i tritureu-ho ben fi.
  2. Torneu a abocar la salsa a l’olla i afegiu-hi el vinagre i el sucre de coco. Cuineu-ho tot a foc lent perquè redueixi al gust. Tasteu la salsa i, si voleu, afegiu-hi una mica de picant amb pebre vermell o pebre vermell. Quan es refredi, poseu-la en un pot de vidre i conserveu a la nevera.

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

https://poderosamenta.com/ @poderosamenta

Elaboració

  1. Bulliu les patates amb pell (només si són ecològiques) en aigua abundant amb una mica de sal marina. Coeu a foc lent durant uns 20 minuts o fins que estiguin tendres (segons la mida). Escorreu-les i, quan estiguin tèbies, guardeu-les a la nevera com a mínim fins l’endemà.
  2. Per preparar la massa, peleu i aixafeu les patates amb una forquilla i reserveu.
  3. En una paella antiadherent, salteu en una mica de ghee la mostassa, l’all, el gingebre i la caiena fins que desprenguin aroma.
  4. Afegiu les espècies i l’oli a les patates aixafades, incorporeu els pèsols escaldats, la cúrcuma, la ratlladura i el suc de llima, el pebre, la sal i el coriandre picat i barregeu-ho tot bé.
  5. Amb l’ajuda d’una cullera i les mans, formeu boles mitjanes (una mica més grans que una mandonguilla) i després esclafeu-les per formar els pastissets.
  6. Pinteu la mateixa paella de les espècies amb una mica de ghee per saltar els pastissets volta i volta fins que estiguin ben daurats.

Preparació del quètxup:

  1. En una olla amb un rajolí d’oli d’oliva, salteu la ceba i l’api i ofegueu uns minuts. Afegiu-hi l’all picat, les espècies, la sal i el pebre i coeu un parell de minuts més sense parar de remenar. Incorporeu-hi els tomàquets naturals picats i els de conserva trossejats. Afegiu-hi les tàperes i l’aigua mineral. Cuineu-ho tot durant uns 15 minuts a foc baix. Retireu-ho del foc i tritureu-ho ben fi.
  2. Torneu a abocar la salsa a l’olla i afegiu-hi el vinagre i el sucre de coco. Cuineu-ho tot a foc lent perquè redueixi al gust. Tasteu la salsa i, si voleu, afegiu-hi una mica de picant amb pebre vermell o pebre vermell. Quan es refredi, poseu-la en un pot de vidre i conserveu a la nevera.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat