Patates braves

Aperitius, Condiments i salses  |  Cristina Arroyo

Una de braves! ... Patates fetes al forn i acompanyades amb una salsa de sabor poderós i singular gràcies a les espècies, la carn de nyora i el miso blanc que intensifica el sabor de les verdures.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    1 h 30 minuts

Ingredients

  • 12 patates petites-mitjanes
  • Farigola fresca picada
  • Cibulet fresc picat
  • Gouda ratllat
  • Sal marina
  • OOVE

Per a la salsa brava (un pot de 250 ml)

  • 1 tomàquet gros tipus cor de bou
  • ½ pebrot vermell
  • 1 pastanaga
  • 3 cebes tipus escalunya
  • 2 tomacons
  • 3 c.s. d’OOVE
  • 1 c.p. plena de shiro miso
  • 1 c.p. de puré de nyores
  • 1 tomàquet sec
  • 1 grapat d’anacards remullats 1 hora aprox.
  • 1 all
  • Un pessic de canyella
  • Un pessic de gingebre
  • Un pessic de caiena (al gust!)
  • Sal marina

 

Dieta

  • Omnívora
  • Vegetariana
Cristina Arroyo

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

poderosamenta.com/ @poderosamenta
 

Patates braves

Aperitius, Condiments i salses  |  Cristina Arroyo

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    1 h 30 minuts

Una de braves! ... Patates fetes al forn i acompanyades amb una salsa de sabor poderós i singular gràcies a les espècies, la carn de nyora i el miso blanc que intensifica el sabor de les verdures.


Ingredients

  • 12 patates petites-mitjanes
  • Farigola fresca picada
  • Cibulet fresc picat
  • Gouda ratllat
  • Sal marina
  • OOVE

Per a la salsa brava (un pot de 250 ml)

  • 1 tomàquet gros tipus cor de bou
  • ½ pebrot vermell
  • 1 pastanaga
  • 3 cebes tipus escalunya
  • 2 tomacons
  • 3 c.s. d’OOVE
  • 1 c.p. plena de shiro miso
  • 1 c.p. de puré de nyores
  • 1 tomàquet sec
  • 1 grapat d’anacards remullats 1 hora aprox.
  • 1 all
  • Un pessic de canyella
  • Un pessic de gingebre
  • Un pessic de caiena (al gust!)
  • Sal marina
 

Elaboració

  1. Renteu les patates i bulliu-les en aigua abundant amb una mica de sal fins que estiguin ben cuites. Escorreu-les i, quan estiguin tèbies, guardeu-les a la nevera fins al moment de preparar la recepta.
  2. Preescalfeu el forn. Talleu les verdures (tomàquet, pebrot, ceba, pastanaga i tomacons) i esteneu-les en una safata de forn. Salpebreu-les i coeu-les durant uns 20 minuts.
  3. Per fer la salsa, barregeu les verdures rostides amb la resta d’ingredients (els anacards escorreguts) i bateu-ho tot amb un braç o una batedora fins a aconseguir una textura de puré espès. Corregiu de sal i de picant.
  4. Per preparar les patates, aixafeu-les amb una aixafadora de patates o amb un got. Esteneu-les en una safata de forn i escampeu-hi el cibulet i la farigola per sobre. Afegiu-hi una mica de gouda ratllat a sobre de cadascuna, una mica d’oli d’oliva i sal marina.
  5. Gratineu-les fins que estiguin daurades, vigilant que no es cremin. Serviu-les amb la salsa. Si sobra salsa, la podeu conservar bé a la nevera i es pot posar per acompanyar verdures, arrossos o pasta.

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

https://poderosamenta.com/ @poderosamenta

Elaboració

  1. Renteu les patates i bulliu-les en aigua abundant amb una mica de sal fins que estiguin ben cuites. Escorreu-les i, quan estiguin tèbies, guardeu-les a la nevera fins al moment de preparar la recepta.
  2. Preescalfeu el forn. Talleu les verdures (tomàquet, pebrot, ceba, pastanaga i tomacons) i esteneu-les en una safata de forn. Salpebreu-les i coeu-les durant uns 20 minuts.
  3. Per fer la salsa, barregeu les verdures rostides amb la resta d’ingredients (els anacards escorreguts) i bateu-ho tot amb un braç o una batedora fins a aconseguir una textura de puré espès. Corregiu de sal i de picant.
  4. Per preparar les patates, aixafeu-les amb una aixafadora de patates o amb un got. Esteneu-les en una safata de forn i escampeu-hi el cibulet i la farigola per sobre. Afegiu-hi una mica de gouda ratllat a sobre de cadascuna, una mica d’oli d’oliva i sal marina.
  5. Gratineu-les fins que estiguin daurades, vigilant que no es cremin. Serviu-les amb la salsa. Si sobra salsa, la podeu conservar bé a la nevera i es pot posar per acompanyar verdures, arrossos o pasta.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat