Pita de falafel amb salsa de iogurt vegana

Plat principal, Condiments i salses  |  Beatriz Moliz

Si t'agraden els cigrons, aquesta recepta és una manera fàcil i deliciosa d’incorporar llegums al dia a dia i, a més, és un plat que agrada a tothom! Així que, si tens convidats a casa, us recomanem aquest plat tan ple de color.

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    45 minuts + 2 h de repós

Ingredients

  • 1 tassa de cigrons secs
  • 2 grans d’all escalivats o un de cru
  • 1 grapat de coriandre fresc
  • 1 tros de pebrot vermell tallat ben fi
  • ½ ceba
  • 1 culleradeta de comí i una altra de pebre vermell
  • Sal i pebre al gust
  • 2-3 cullerades de farina de cigrons
  • Oli d’oliva verge extra
  • 1 pa de pita

Per a la salsa de iogurt vegana fàcil

  • un iogurt de soja natural
  • un parell de cullerades de tahina*
  • una altra cullerada d’oli
  • suc de mitja llimona
  • sal al gust

* Evitar pels al·lèrgics al sèsam

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Beatriz Moliz

Beatriz Moliz
Cofundadora de l'escola The Green Fuel

beatrizmoliz.com @beatrizmoliz
 

Pita de falafel amb salsa de iogurt vegana

Plat principal, Condiments i salses  |  Beatriz Moliz

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    45 minuts + 2 h de repós

Si t'agraden els cigrons, aquesta recepta és una manera fàcil i deliciosa d’incorporar llegums al dia a dia i, a més, és un plat que agrada a tothom! Així que, si tens convidats a casa, us recomanem aquest plat tan ple de color.


Ingredients

  • 1 tassa de cigrons secs
  • 2 grans d’all escalivats o un de cru
  • 1 grapat de coriandre fresc
  • 1 tros de pebrot vermell tallat ben fi
  • ½ ceba
  • 1 culleradeta de comí i una altra de pebre vermell
  • Sal i pebre al gust
  • 2-3 cullerades de farina de cigrons
  • Oli d'oliva verge extra
  • 1 pa de pita

Per a la salsa de iogurt vegana fàcil

  • un iogurt de soja natural
  • un parell de cullerades de tahina*
  • una altra cullerada d’oli
  • suc de mitja llimona
  • sal al gust
* Evitar pels al·lèrgics al sèsam

Elaboració

  1. Renteu bé els cigrons secs en un colador i aboqueu-los en una olla amb aigua (uns 5 cm d’aigua). Porteu a ebullició i deixeu cuinar 1 minut. Tapeu l’olla i retireu del foc (deixeu reposar una hora).
  2. Escorreu i renteu els cigrons (assequeu-los bé i deixeu refredar).
  3. Afegiu a una processadora cigrons, ceba, grans d’all, pebrot, coriandre i espècies. Doneu copets perquè tots els ingredients es combinin però que no quedi un puré fi (vigileu de no processar la barreja més del compte).
  4. Aboqueu la massa en un bol, afegiu-hi la farina i combineu. Tapeu la massa i deixeu a la nevera 30-60 minuts abans de formar els falàfels.
  5. Preescalfeu el forn a 180 ºC. Traieu la massa de la nevera i feu boletes de la mateixa mida. Col·loqueu els falàfels a la safata de forn amb un rajolí d’oli. Enforneu durant 20-25 minuts fins que estiguin daurats, tombeu cada falàfel i deixeu coure 10 minuts més.
  6. Per servir, talleu el pa de pita per la meitat i passeu per la paella per torrar-lo i que estigui calent. Afegiu-hi espinacs frescos, cogombre, raves tallats, ceba i algun envinagrat (personalment m’encanta amb remolatxa i llombarda amb vinagre).

Per fer la salsa de iogurt vegana fàcil

  1. Barregeu un iogurt de soja natural, amb un parell de cullerades de tahina, una altra d’oli, suc de mitja llimona i sal al gust

Beatriz Moliz
Cofundadora de l'escola The Green Fuel

www.beatrizmoliz.com @beatrizmoliz

Elaboració

  1. Renteu bé els cigrons secs en un colador i aboqueu-los en una olla amb aigua (uns 5 cm d’aigua). Porteu a ebullició i deixeu cuinar 1 minut. Tapeu l’olla i retireu del foc (deixeu reposar una hora).
  2. Escorreu i renteu els cigrons (assequeu-los bé i deixeu refredar).
  3. Afegiu a una processadora cigrons, ceba, grans d’all, pebrot, coriandre i espècies. Doneu copets perquè tots els ingredients es combinin però que no quedi un puré fi (vigileu de no processar la barreja més del compte).
  4. Aboqueu la massa en un bol, afegiu-hi la farina i combineu. Tapeu la massa i deixeu a la nevera 30-60 minuts abans de formar els falàfels.
  5. Preescalfeu el forn a 180 ºC. Traieu la massa de la nevera i feu boletes de la mateixa mida. Col·loqueu els falàfels a la safata de forn amb un rajolí d’oli. Enforneu durant 20-25 minuts fins que estiguin daurats, tombeu cada falàfel i deixeu coure 10 minuts més.
  6. Per servir, talleu el pa de pita per la meitat i passeu per la paella per torrar-lo i que estigui calent. Afegiu-hi espinacs frescos, cogombre, raves tallats, ceba i algun envinagrat (personalment m’encanta amb remolatxa i llombarda amb vinagre).

Per fer la salsa de iogurt vegana fàcil

  1. Barregeu un iogurt de soja natural, amb un parell de cullerades de tahina, una altra d’oli, suc de mitja llimona i sal al gust

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat