Pizza de plàtan mascle amb salsa de pastanaga i pernil ibèric

Pans, pizzes i similars, Plat principal  |  María Corbalán

Pizza sense farina, apta per a dietes paleo i protocol autoimmune. Una manera diferent de elaborar pizza amb la qual, segur que voldreu repetir!

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1 hora

Ingredients

  • 3 plàtans mascles verds
  • 3 c.s. d’oli d’oliva verge
  • 150 ml d’aigua mineral
  • 1 pessic d’orenga
  • 1 c.s. de sal marina

Per a la salsa de pastanaga

  • 3-4 pastanagues grosses
  • 1 gra d’all
  • 1 rajolí d’oli d’oliva verge extra
  • Sal marina

Per a la guarnició

  • Tomàquet a rodanxes
  • Pernil ibèric
  • Anxoves
  • Ruca

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
María Corbalán

María Corbalán
Dietista integrativa

mariacorbalan.com @mariacorbalan_
 

Pizza de plàtan mascle amb salsa de pastanaga i pernil ibèric

Pans, pizzes i similars, Plat principal  |  María Corbalán

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1 hora

Pizza sense farina, apta per a dietes paleo i protocol autoimmune. Una manera diferent de elaborar pizza amb la qual, segur que voldreu repetir!


Ingredients

  • 3 plàtans mascles verds
  • 3 c.s. d’oli d’oliva verge
  • 150 ml d’aigua mineral
  • 1 pessic d’orenga
  • 1 c.s. de sal marina

Per a la salsa de pastanaga

  • 3-4 pastanagues grosses
  • 1 gra d’all
  • 1 rajolí d’oli d’oliva verge extra
  • Sal marina

Per a la guarnició

  • Tomàquet a rodanxes
  • Pernil ibèric
  • Anxoves
  • Ruca

Elaboració

Per a la base

  1. Preescalfeu el forn a 180 ºC.
  2. Peleu i talleu a daus els plàtans mascle. Coeu-los durant 10 minuts aproximadament.
  3. Una vegada cuits, tritureu-los bé amb 3 cullerades soperes d’oli d’oliva, 150 ml d’aigua, sal marina i orenga fins que quedi una massa.
  4. Poseu la massa sobre un paper vegetal, cobriu-la amb un altre paper vegetal i estireu-la amb un corró.
  5. Amb un ganivet, retalleu les vores per donar-li una forma més regular i enforneu la massa a 180 °C durant 30 minuts aproximadament.

Per a la salsa de pastanaga

  1. Peleu, talleu i poseu a coure la pastanaga fins que estigui ben tova.
  2. Una vegada a punt la pastanaga, tritureu-la amb un gra d’all, un rajolí d’oli d’oliva i sal.

Per a muntar la pizza

  1. Una vegada a punt la massa, poseu-hi la salsa per sobre, unes rodanxes de tomàquet i torneu a enfornar-la durant 5-7 minuts.
  2. Finalment, poseu el pernil, les anxoves i la ruca sobre la pizza.
  3. Talleu-la, serviu-la... i gaudiu d’una pizza sense farines deliciosa!

María Corbalán
Dietista integrativa

www.mariacorbalan.com @mariacorbalan_

Elaboració

Per a la base

  1. Preescalfeu el forn a 180 ºC.
  2. Peleu i talleu a daus els plàtans mascle. Coeu-los durant 10 minuts aproximadament.
  3. Una vegada cuits, tritureu-los bé amb 3 cullerades soperes d’oli d’oliva, 150 ml d’aigua, sal marina i orenga fins que quedi una massa.
  4. Poseu la massa sobre un paper vegetal, cobriu-la amb un altre paper vegetal i estireu-la amb un corró.
  5. Amb un ganivet, retalleu les vores per donar-li una forma més regular i enforneu la massa a 180 °C durant 30 minuts aproximadament.

Per a la salsa de pastanaga

  1. Peleu, talleu i poseu a coure la pastanaga fins que estigui ben tova.
  2. Una vegada a punt la pastanaga, tritureu-la amb un gra d’all, un rajolí d’oli d’oliva i sal.

Per a muntar la pizza

  1. Una vegada a punt la massa, poseu-hi la salsa per sobre, unes rodanxes de tomàquet i torneu a enfornar-la durant 5-7 minuts.
  2. Finalment, poseu el pernil, les anxoves i la ruca sobre la pizza.
  3. Talleu-la, serviu-la… i gaudiu d’una pizza sense farines deliciosa!

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat