Pizza vegana de quinoa amb xampinyons

Pans, pizzes i similars, Plat principal  |  Núria Roura

La clau per gaudir de bones digestions radica a menjar fent bones combinacions d’aliments. I és el que tindrem en compte a l'hora de fer una versió saludable de les receptes que ens agraden com és el cas de la pizza.

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    50 minuts + 1 nit de remull

Ingredients

Per a la base de quinoa

  • ¾ tassa de quinoa real (en remull tota la nit) de la marca La Finestra Sul Cielo
  • ¼ tassa d’aigua de qualitat
  • 1 c.p.  de sal marina sense refinar
  • 1 c.p. de bicarbonat

Per a farcir la pizza

  • ¼  tassa de tomàquet triturat de la marca Cal Valls
  • ½ ceba tallada a mitges llunes
  • 200 g de xampinyons frescos tallats a mitges llunes
  • 1 c.p. d’orenga seca
  • 1 c.p. d’alfàbrega seca
  • Sal marina sense refinar
  • 2 c.s. de llevat nutricional (no és el mateix que el llevat de cervesa)
  • Oli d’oliva verge extra de primera premsada en fred

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Núria Roura

Núria Roura
Coach nutricional

nuriaroura.com @nuriarourasen
 

Pizza vegana de quinoa amb xampinyons

Pans, pizzes i similars, Plat principal  |  Núria Roura

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    50 minuts + 1 nit de remull

La clau per gaudir de bones digestions radica a menjar fent bones combinacions d’aliments. I és el que tindrem en compte a l'hora de fer una versió saludable de les receptes que ens agraden com és el cas de la pizza.


Ingredients

Per a la base de quinoa

  • ¾ tassa de quinoa real (en remull tota la nit) de la marca La Finestra Sul Cielo
  • ¼ tassa d’aigua de qualitat
  • 1 c.p.  de sal marina sense refinar
  • 1 c.p. de bicarbonat

Per a farcir la pizza

  • ¼  tassa de tomàquet triturat de la marca Cal Valls
  • ½ ceba tallada a mitges llunes
  • 200 g de xampinyons frescos tallats a mitges llunes
  • 1 c.p. d’orenga seca
  • 1 c.p. d’alfàbrega seca
  • Sal marina sense refinar
  • 2 c.s. de llevat nutricional (no és el mateix que el llevat de cervesa)
  • Oli d’oliva verge extra de primera premsada en fred

Elaboració

  1. Posar el forn a escalfar a 220ºC.
  2. Escórrer la quinoa i rentar-la bé.
  3. Triturar la quinoa juntament amb l’aigua, la sal i el bicarbonat fins a obtenir la consistència de la massa.
  4. En una safata o motlle que pugui anar al forn, posar-hi una mica de paper vegetal i, de manera opcional, una mica d’oli ben escampat per sobre.
  5. Amb l’ajuda de las mans una mica humides anar escampant la massa i donar-li la forma de pizza.
  6. Fornejar la base de la pizza durant 10 minuts i després girar-la perquè es fornegi per l’altra cara de la base 5 minuts més.
  7. Mentrestant, preparar/tallar els xampinyons i la ceba. Reservar.
  8. Treure la base de la pizza del forn, afegir-hi primer la salsa de tomàquet, les espècies, la ceba, els xampinyons i la sal marina sense refinar (si no l’hi afegeixes quedaria insípida).
  9. Tornar a fornejar la pizza durant uns 13 minuts aproximadament.
  10. Un cop feta la pizza, afegir-hi una mica d’oli (de manera opcional) i el llevat nutricional.
  11. Podríem servir-la també amb una mica de ruca per sobre per aportar tots els beneficis de la verdura de fulla verda crua.

Núria Roura
Coach nutricional

www.nuriaroura.com @nuriarourasen

Elaboració

  1. Posar el forn a escalfar a 220ºC.
  2. Escórrer la quinoa i rentar-la bé.
  3. Triturar la quinoa juntament amb l’aigua, la sal i el bicarbonat fins a obtenir la consistència de la massa.
  4. En una safata o motlle que pugui anar al forn, posar-hi una mica de paper vegetal i, de manera opcional, una mica d’oli ben escampat per sobre.
  5. Amb l’ajuda de las mans una mica humides anar escampant la massa i donar-li la forma de pizza.
  6. Fornejar la base de la pizza durant 10 minuts i després girar-la perquè es fornegi per l’altra cara de la base 5 minuts més.
  7. Mentrestant, preparar/tallar els xampinyons i la ceba. Reservar.
  8. Treure la base de la pizza del forn, afegir-hi primer la salsa de tomàquet, les espècies, la ceba, els xampinyons i la sal marina sense refinar (si no l’hi afegeixes quedaria insípida).
  9. Tornar a fornejar la pizza durant uns 13 minuts aproximadament.
  10. Un cop feta la pizza, afegir-hi una mica d’oli (de manera opcional) i el llevat nutricional.
  11. Podríem servir-la també amb una mica de ruca per sobre per aportar tots els beneficis de la verdura de fulla verda crua.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat