Pollastre a la mostassa i llimona amb verdures ceto

Plat principal  |  Mel Sánchez

Hi ha mil receptes de pollastre, però n’hi ha algunes que arriben per quedar-se per sempre , i aquesta en serà una. Aquesta recepta porta verdures de temporada com l'api, el nap lila, els espàrrecs de marge i els espinacs, totes verdures aptes en una dieta ceto; perquè menjar ceto no implica renunciar a tot allò verd que tant ens agrada.

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    1 hora

Ingredients

  • 6 cuixes de pollastre eco amb pell
  • 100 g de tija d’api
  • 125 g de nap lila
  • 120 g d’espàrrecs de marge
  • 100 g d’espinacs baby
  • 500 ml de brou de pollastre o ossos
  • 250 ml de llet de coco amb més del 60% de coco
  • 1 c.s. completa de mostassa de Dijon ecològica sense additius
  • El suc d’una llimona
  • ½ c.p. de fulletes de xili picant
  • ½ c.p. de gingebre en pols o fresc ratllat
  • 1 gra d’all
  • 2 c.p. de kuzu (opcional per espessir la salsa)

Dieta

  • Ceto
  • Omnívora
  • Paleo
Mel Sánchez

Mel Sánchez
Dietista integrativa i psiconeuroinmunóloga. Especializada en dietas ceto

melsanchez.es/ @healthyfood_mel
 

Pollastre a la mostassa i llimona amb verdures ceto

Plat principal  |  Mel Sánchez

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    1 hora

Hi ha mil receptes de pollastre, però n’hi ha algunes que arriben per quedar-se per sempre , i aquesta en serà una. Aquesta recepta porta verdures de temporada com l'api, el nap lila, els espàrrecs de marge i els espinacs, totes verdures aptes en una dieta ceto; perquè menjar ceto no implica renunciar a tot allò verd que tant ens agrada.


Ingredients

  • 6 cuixes de pollastre eco amb pell
  • 100 g de tija d'api
  • 125 g de nap lila
  • 120 g d'espàrrecs de marge
  • 100 g d'espinacs baby
  • 500 ml de brou de pollastre o ossos
  • 250 ml de llet de coco amb més del 60% de coco
  • 1 c.s. completa de mostassa de Dijon ecològica sense additius
  • El suc d'una llimona
  • ½ c.p. de fulletes de xili picant
  • ½ c.p. de gingebre en pols o fresc ratllat
  • 1 gra d'all
  • 2 c.p. de kuzu (opcional per espessir la salsa)

Elaboració

  1. Talleu les verdures i reserveu per facilitar la preparació del plat. L'api picat, el nap a làmines, els espàrrecs en 3-4 trossos i els espinacs baby tal qual nets.
  2. En una cassola o paella alta marqueu les cuixes de pollastre uns 3-4 minuts per cada costat amb una gota d'OOVE i reserveu.
  3. En la mateixa cassola, sense netejar, salteu les verdures uns 5 minuts i afegiu les cuixes de pollastre, el gra d'all picat i el brou de pollastre fins a cobrir-ho tot. També la llet de coco, el xili i el gingebre, i remeneu. Cuineu-ho a foc baix-mitjà i tapat uns 30-35 minuts remenant de tant en tant.
  4. Un cop passat aquest temps, comproveu que el pollastre està ben cuinat i tendre i afegiu el suc de llimona i la mostassa. Deixeu-ho cuinar 4 minuts més.
  5. Si queda la salsa poc lligada, afegiu un parell de cullerades de kuzu dissoltes en una mica d'aigua freda i afegiu-ho a la salsa. Porteu-la a ebullició uns segons i abaixeu el foc. Remeneu un minut i la salsa quedarà espessa. Apagueu el foc. El vostre pollastre està perfecte per ser devorat.
  6. Serviu el pollastre amb la salsa i les verdures. Us aconsello menjar-lo amb cullera per no deixar res al plat.

Mel Sánchez
Dietista integrativa i psiconeuroinmunóloga. Especializada en dietas ceto

https://www.melsanchez.es/ @healthyfood_mel

Elaboració

  1. Talleu les verdures i reserveu per facilitar la preparació del plat. L’api picat, el nap a làmines, els espàrrecs en 3-4 trossos i els espinacs baby tal qual nets.
  2. En una cassola o paella alta marqueu les cuixes de pollastre uns 3-4 minuts per cada costat amb una gota d’OOVE i reserveu.
  3. En la mateixa cassola, sense netejar, salteu les verdures uns 5 minuts i afegiu les cuixes de pollastre, el gra d’all picat i el brou de pollastre fins a cobrir-ho tot. També la llet de coco, el xili i el gingebre, i remeneu. Cuineu-ho a foc baix-mitjà i tapat uns 30-35 minuts remenant de tant en tant.
  4. Un cop passat aquest temps, comproveu que el pollastre està ben cuinat i tendre i afegiu el suc de llimona i la mostassa. Deixeu-ho cuinar 4 minuts més.
  5. Si queda la salsa poc lligada, afegiu un parell de cullerades de kuzu dissoltes en una mica d’aigua freda i afegiu-ho a la salsa. Porteu-la a ebullició uns segons i abaixeu el foc. Remeneu un minut i la salsa quedarà espessa. Apagueu el foc. El vostre pollastre està perfecte per ser devorat.
  6. Serviu el pollastre amb la salsa i les verdures. Us aconsello menjar-lo amb cullera per no deixar res al plat.

Los apuntes de Mel Sánchez

  • Porció d’hidrats de carboni = 6 g per ració

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat