Préssecs i nectarines rostits amb ametlla crocant

Postres, esmorzars i berenars  |  Adriana Ortemberg

En aquesta ocasió us proposem una recepta amb la fruita de pinyol rostida a la planxa. Atreveix-te amb aquest joc de textures, sabors i beneficis per a la nostra microbiota intestinal.

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    30 minuts + 1 nit de repòs
© Becky Lawton

Ingredients

  • 1 préssec
  • 1 albercoc
  • 1 cullerada de sucre de coco
  • 2 cullerades d’oli de coco (és opcional; es pot fer servir un altre oli vegetal)
  • 100 ml de crema d’arròs per cuinar
  • 2-3 cullerades de llet vegetal
  • 1 culleradeta de pols probiòtics
  • 50 g d’ametlla en granet
  • 1 culleradeta (de cafè) de cúrcuma en pols

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Adriana Ortemberg

Adriana Ortemberg
Naturòpata, escriptora de llibres d’alimentació i vida saludable i instructora de cuina vegetariana

@adriana_ortemberg
 

Préssecs i nectarines rostits amb ametlla crocant

Postres, esmorzars i berenars  |  Adriana Ortemberg

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    30 minuts + 1 nit de repòs

En aquesta ocasió us proposem una recepta amb la fruita de pinyol rostida a la planxa. Atreveix-te amb aquest joc de textures, sabors i beneficis per a la nostra microbiota intestinal.


Ingredients

  • 1 préssec
  • 1 albercoc
  • 1 cullerada de sucre de coco
  • 2 cullerades d’oli de coco (és opcional; es pot fer servir un altre oli vegetal)
  • 100 ml de crema d’arròs per cuinar
  • 2-3 cullerades de llet vegetal
  • 1 culleradeta de pols probiòtics
  • 50 g d’ametlla en granet
  • 1 culleradeta (de cafè) de cúrcuma en pols

Elaboració

Per a la crema probiòtica

  1. Poseu en un pot la crema amb la llet vegetal i escalfeu-la només fins que estigui tèbia.
  2. Retireu-la del foc i afegiu-hi els probiòtics (cal assegurar-se que el líquid està tebi i no calent).
  3. Remeneu i poseu-ho en un recipient de vidre, emboliqueu-ho amb un drap de cuina i deixeu reposar tota la nit.
  4. Manteniu la crema a la nevera.

Per a preparar el plat

  1. Barregeu el gra d’ametlla amb la cúrcuma i una mica del sucre de coco. Torreu-ho a la paella remenant de tant en tant fins que agafi color daurat. Retireu i deixeu refredar.
  2. Talleu les fruites per la meitat i retireu els pinyols. Pinzelleu amb oli de coco la superfície plana i escampeu-hi per sobre una mica de sucre de coco; marqueu a la planxa.
  3. Serviu la fruita en plats o bols, aboqueu-hi una mica de la crema d’arròs i escampeu una cullerada de l’ametlla en gra (la resta, conserveu-la en un pot de vidre). Es pot acompanyar amb una infusió d’hibisc.

Adriana Ortemberg
Naturòpata, escriptora de llibres d’alimentació i vida saludable i instructora de cuina vegetariana

@adriana_ortemberg

Elaboració

Per a la crema probiòtica

  1. Poseu en un pot la crema amb la llet vegetal i escalfeu-la només fins que estigui tèbia.
  2. Retireu-la del foc i afegiu-hi els probiòtics (cal assegurar-se que el líquid està tebi i no calent).
  3. Remeneu i poseu-ho en un recipient de vidre, emboliqueu-ho amb un drap de cuina i deixeu reposar tota la nit.
  4. Manteniu la crema a la nevera.

Per a preparar el plat

  1. Barregeu el gra d’ametlla amb la cúrcuma i una mica del sucre de coco. Torreu-ho a la paella remenant de tant en tant fins que agafi color daurat. Retireu i deixeu refredar.
  2. Talleu les fruites per la meitat i retireu els pinyols. Pinzelleu amb oli de coco la superfície plana i escampeu-hi per sobre una mica de sucre de coco; marqueu a la planxa.
  3. Serviu la fruita en plats o bols, aboqueu-hi una mica de la crema d’arròs i escampeu una cullerada de l’ametlla en gra (la resta, conserveu-la en un pot de vidre). Es pot acompanyar amb una infusió d’hibisc.

Els apunts de l'Adriana Ortemberg

Aquest esmorzar es compon de:

  • Fruites de pinyol, com préssecs, albercocs, nectarines…: totes riques en betacarotens, substàncies antioxidants que a l’estiu ens ajuden a contrarestar els efectes de l’exposició al sol.
  • Ametlla: en gra fi, que ens aporta àcids grassos. Li donarem caràcter i sabor amb espècies i textura crocant. He fet servir només cúrcuma però amb una mica de canyella també hi sumareu sabor i beneficis!
  • Crema d’arròs: normalment es fa servir per cuinar plats salats, però es pot transformar en una salsa probiòtica per acompanyar aquesta fruita.
  • Salsa probiòtica: cal preparar-abans, però també es pot fer la fruita amb l’ametlla en gra i prendre-la amb iogurt, lacti o de coco.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat