Puré de xirivia, nap, pera i anacards amb tempeh

Plat principal  |  Cristina Arroyo

Les sopes, cremes o estofats són plats que conviden a arraulir-se mentre ens els mengem; aquesta crema es una abraçada reconfortant d’aromàtica xirivia i tempeh

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    45 minuts

Ingredients

  • 6-7 xirivies mitjanes
  • 1 ceba dolça petita
  • 1 nap mitjà
  • 1 pera
  • 2 patates
  • 1 c.s. de ghee
  • 2 tasses de brou de verdures
  • 3 claus d’olor
  • 1 fulla de llorer
  • Un tros de pell de llimona bio
  • 1 tros de canonet de canyella
  • 1 polsim de nou moscada en pols
  • 1 polsim de maca en pols
  • 1 grapat d’anacards (prèviament remullats unes 3-4 h.)
  • 1 c.s. d’aigua de roses
  • Sal marina

Ingredients per al tempeh

  • 1 bloc de tempeh (uns 250 g)
  • 3 c.s. d’oli de sèsam torrat
  • 1 c.s. salsa de soia bio
  • Ratlladura de llimona
  • Pasta de curri picant (al gust)

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Cristina Arroyo

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

poderosamenta.com/ @poderosamenta
 

Puré de xirivia, nap, pera i anacards amb tempeh

Plat principal  |  Cristina Arroyo

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    45 minuts

Les sopes, cremes o estofats són plats que conviden a arraulir-se mentre ens els mengem; aquesta crema es una abraçada reconfortant d’aromàtica xirivia i tempeh


Ingredients

  • 6-7 xirivies mitjanes
  • 1 ceba dolça petita
  • 1 nap mitjà
  • 1 pera
  • 2 patates
  • 1 c.s. de ghee
  • 2 tasses de brou de verdures
  • 3 claus d’olor
  • 1 fulla de llorer
  • Un tros de pell de llimona bio
  • 1 tros de canonet de canyella
  • 1 polsim de nou moscada en pols
  • 1 polsim de maca en pols
  • 1 grapat d’anacards (prèviament remullats unes 3-4 h.)
  • 1 c.s. d’aigua de roses
  • Sal marina
Ingredients per al tempeh
  • 1 bloc de tempeh (uns 250 g)
  • 3 c.s. d’oli de sèsam torrat
  • 1 c.s. salsa de soia bio
  • Ratlladura de llimona
  • Pasta de curri picant (al gust)

Elaboració

  1. Escalfeu lleugerament el ghee en una olla i coeu la ceba tallada a llunes, el nap i la pera pelada a daus. Poseu-hi una mica de sal i d’aigua perquè no es daurin massa.
  2. Peleu i talleu les xirivies i afegiu-les a les verdures. Salteu-ho uns minuts i incorporeu-hi les patates pelades i tallades.
  3. Afegiu-hi el brou de verdures, el llorer, els claus, la canyella i la pell de llimona i deixeu-ho bullir fins que la patata estigui cuita.
  4. Apagueu el foc i incorporeu-hi els anacards, la nou moscada, la maca i l’aigua de roses. Tritureu-ho fins a obtenir una textura de puré suau. Corregiu de sal marina.
  5. Esmicoleu el tempeh i barregeu-lo bé amb la resta d’ingredients per macerar-lo durant unes hores o fins i tot des del dia abans (guardat a la nevera).
  6. Serviu el puré calent, decorat amb pètals de rosa i cibulet picat i acompanyeu-lo amb els mossos de tempeh escalfats en una paella just abans de menjar.

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

https://poderosamenta.com/ @poderosamenta

Elaboració

  1. Escalfeu lleugerament el ghee en una olla i coeu la ceba tallada a llunes, el nap i la pera pelada a daus. Poseu-hi una mica de sal i d’aigua perquè no es daurin massa.
  2. Peleu i talleu les xirivies i afegiu-les a les verdures. Salteu-ho uns minuts i incorporeu-hi les patates pelades i tallades.
  3. Afegiu-hi el brou de verdures, el llorer, els claus, la canyella i la pell de llimona i deixeu-ho bullir fins que la patata estigui cuita.
  4. Apagueu el foc i incorporeu-hi els anacards, la nou moscada, la maca i l’aigua de roses. Tritureu-ho fins a obtenir una textura de puré suau. Corregiu de sal marina.
  5. Esmicoleu el tempeh i barregeu-lo bé amb la resta d’ingredients per macerar-lo durant unes hores o fins i tot des del dia abans (guardat a la nevera).
  6. Serviu el puré calent, decorat amb pètals de rosa i cibulet picat i acompanyeu-lo amb els mossos de tempeh escalfats en una paella just abans de menjar.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat