Quiche ceto de salmó i formatge de cabra

Plat principal  |  Anna Casals

Quiche apta per a les persones que fan una dieta cetogènica, però també és fantàstica per compartir amb tota la família, ja que aporta proteïnes d’alt valor biològic i força omega-3.

  • Racions:
    2 - 3
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    1 h 45 minuts + 1 h de repòs

Ingredients

Per a la base

  • 250 g de farina d’ametlles
  • 40 g de ghee
  • 1 ou gros o 2 de petits
  • 1 c.p. de sal

Per al farciment

  • 2 ous
  • 200 ml de llet de coco (llauna)
  • 10-15 espàrrecs
  • 150 g de salmó fresc
  • 100 g de formatge de cabra
  • Sal
  • Pebre blanc
  • 1/2 c.p. d’all en pols (opcional)

Dieta

  • Ceto
  • Omnívora
Anna Casals

Anna Casals
Dietista formada en salut hormonal de la dona, embaràs i criança saludable

@itscococate
 

Quiche ceto de salmó i formatge de cabra

Plat principal  |  Anna Casals

  • Racions:
    2 - 3
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    1 h 45 minuts + 1 h de repòs

Quiche apta per a les persones que fan una dieta cetogènica, però també és fantàstica per compartir amb tota la família, ja que aporta proteïnes d’alt valor biològic i força omega-3.


Ingredients

Per a la base

  • 250 g de farina d’ametlles
  • 40 g de ghee
  • 1 ou gros o 2 de petits
  • 1 c.p. de sal

Per al farciment

  • 2 ous
  • 200 ml de llet de coco (llauna)
  • 10-15 espàrrecs
  • 150 g de salmó fresc
  • 100 g de formatge de cabra
  • Sal
  • Pebre blanc
  • 1/2 c.p. d’all en pols (opcional)

Elaboració

  1. En un bol, poseu la farina d’ametlla, el ghee i els ous prèviament batuts i mescleu-ho tot fins a obtenir una massa homogènia.
  2. Doneu forma de bola a la barreja i deixeu-la reposar a la nevera una hora com a mínim.
  3. Passat aquest temps, preescalfeu el forn a 180ºC i prepareu un motlle (desemmotllable o, si no ho és, folrat amb paper) d’uns 23 cm per repartir-hi la massa, sense oblidar els laterals. Intenteu que us quedi del mateix gruix en tota la superfície.
  4. Poseu-la al forn uns 15-20 minuts, fins que vegeu que comença a daurar-se.
  5. Paral·lelament, prepareu el farciment. Comenceu escaldant els espàrrecs: bulliu-los un minut i refredeu-los ràpidament. Llavors, en un bol bateu els ous amb la llet de coco, la sal, el pebre i l’all en pols. Un cop integrat, afegiu-hi el formatge esmicolat, el salmó a talls i els espàrrecs a trossets petits. Podeu reservar uns quants espàrrecs i formatge de cabra per decorar.
  6. Un cop la base està cuita, aboqueu-hi el farciment, decoreu-la i poseu-la al forn a 185ºC durant 20-25 minuts. Els últims 5 minuts podeu posar el gratinador perquè s’acabi de daurar.
  7. Tingueu en compte que, quan la traieu del forn, encara estarà tendra per dins i que l’heu de deixar reposar 30 minuts perquè agafi cos.

Anna Casals
Dietista formada en salut hormonal de la dona, embaràs i criança saludable

@itscococate

Elaboració

  1. En un bol, poseu la farina d’ametlla, el ghee i els ous prèviament batuts i mescleu-ho tot fins a obtenir una massa homogènia.
  2. Doneu forma de bola a la barreja i deixeu-la reposar a la nevera una hora com a mínim.
  3. Passat aquest temps, preescalfeu el forn a 180ºC i prepareu un motlle (desemmotllable o, si no ho és, folrat amb paper) d’uns 23 cm per repartir-hi la massa, sense oblidar els laterals. Intenteu que us quedi del mateix gruix en tota la superfície.
  4. Poseu-la al forn uns 15-20 minuts, fins que vegeu que comença a daurar-se.
  5. Paral·lelament, prepareu el farciment. Comenceu escaldant els espàrrecs: bulliu-los un minut i refredeu-los ràpidament. Llavors, en un bol bateu els ous amb la llet de coco, la sal, el pebre i l’all en pols. Un cop integrat, afegiu-hi el formatge esmicolat, el salmó a talls i els espàrrecs a trossets petits. Podeu reservar uns quants espàrrecs i formatge de cabra per decorar.
  6. Un cop la base està cuita, aboqueu-hi el farciment, decoreu-la i poseu-la al forn a 185ºC durant 20-25 minuts. Els últims 5 minuts podeu posar el gratinador perquè s’acabi de daurar.
  7. Tingueu en compte que, quan la traieu del forn, encara estarà tendra per dins i que l’heu de deixar reposar 30 minuts perquè agafi cos.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat