Ramen extranutritiu

Plat principal  |  Sonia Aparicio

El component especial i diferent d'aquest ramen és el brou d'ossos. Aquest tipus de brou ens aporta moltíssim col·lagen, que és molt necessari per: millorar de la salut òssia, alleugerir el dolor de les articulacions, aportar hidratació i elasticitat a la pell, ajudar en casos de permeabilitat, etc.

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    30 minuts + 2h de maceració +12h del brou d'ossos

Ingredients

Per al brou d’ossos

  • 500 g d’ossos de vedella
  • 400 g d’ossos de porc
  • Sal al gust
  • 5 fulles de llorer
  • 2 l d’aigua

Per al ramen

  • 500 ml de brou d’ossos
  • 2 ous
  • 200 g de cansalada (no filetejada, en tac complet)
  • 160 g de noodles de fajol i moniato (podeu utilitzar qualsevol mena de pasta, la diferència estarà en la seva duresa. Si és molt dura, com la de blat, haureu de deixar-la 2 minuts més del que posa a l’envàs i afegir bicarbonat a l’aigua mentre es cou perquè s’estovi millor)
  • 6 xiitakes frescos
  • Part verda d’1 ceba tendra trossejada fineta
  • Cibulet al gust trossejat finet
  • Miso blanc
  • Tamari
  • Sal

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
Sonia Aparicio

Sonia Aparicio
Creadora de ‘Little Paleo‘

@little.paleo
 

Ramen extranutritiu

Plat principal  |  Sonia Aparicio

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    30 minuts + 2h de maceració +12h del brou d'ossos

El component especial i diferent d'aquest ramen és el brou d'ossos. Aquest tipus de brou ens aporta moltíssim col·lagen, que és molt necessari per: millorar de la salut òssia, alleugerir el dolor de les articulacions, aportar hidratació i elasticitat a la pell, ajudar en casos de permeabilitat, etc.


Ingredients

Per al brou d'ossos

  • 500 g d'ossos de vedella
  • 400 g d'ossos de porc
  • Sal al gust
  • 5 fulles de llorer
  • 2 l d'aigua

Per al ramen

  • 500 ml de brou d'ossos
  • 2 ous
  • 200 g de cansalada (no filetejada, en tac complet)
  • 160 g de noodles de fajol i moniato (podeu utilitzar qualsevol mena de pasta, la diferència estarà en la seva duresa. Si és molt dura, com la de blat, haureu de deixar-la 2 minuts més del que posa a l'envàs i afegir bicarbonat a l'aigua mentre es cou perquè s'estovi millor)
  • 6 xiitakes frescos
  • Part verda d'1 ceba tendra trossejada fineta
  • Cibulet al gust trossejat finet
  • Miso blanc
  • Tamari
  • Sal

Elaboració

Per al brou d'ossos

  1. Jo ho vaig fer a l'olla lenta elèctrica en dotze hores a baixa potència, però si no en teniu, es pot fer perfectament en una olla normal prou gran.
  2. Hi fiquem tots els ingredients, la posem a foc mitjà-baix i la deixem tapada durant dotze hores.
  3. Un cop passi aquest temps, colem el nostre brou, apartem els 500 ml que necessitarem per al ramen i la resta ho guardarem en un envàs de vidre tapat a la nevera.

Per al ramen

  1. Coem els ous durant 6 minuts i després els traiem en un bol ple d'aigua freda i gel (aquí rau l'èxit d'aconseguir un ou dur per fora, però amb un rovell molt cremós per dins). Un cop freds, els pelem amb molta cura i els reservem.
  2. En una paella a foc mitjà-alt segellem la cansalada per tots els costats fins que es quedi un exterior cruixent i lleugerament torrat, i reservem (no tireu l'oli que ha desprès la cansalada a la paella, l'utilitzarem).
  3. Per al macerat utilitzarem 3 c. s. de miso, 6 c. s. de tamari, aigua (la quantitat dependrà del recipient que utilitzem per macerar els ous i la cansalada, ja que ha de cobrir-ho tot) i sal. Introduïm els ous i la cansalada en aquest macerat i ho deixem reposar a la nevera com a mínim 2 hores.
  4. Amb l'oli que hem reservat de la cansalada a la paella farem els xiitakes, afegint 2 c. c. de tamari i una mica de sal. Un cop cuinats, reservem.
  5. Recuperem la cansalada de la nevera, la filetegem (no amb tires amples, sinó llargues) i passem els filets per la paella per les dues cares fins que quedin ben fets. Mentre fem aquest pas, farem els fideus.
  6. Posem aigua a escalfar amb sal i, quan arrenqui el bull, introduïm els nostres fideus de fajol i els deixem durant 3-4 minuts. Passat aquest temps, els colem i els deixem escórrer bé.
  7. Omplim l'olla, però aquesta vegada amb el brou d'ossos, 2 c. s. de miso i 4 c. s. de tamari, els fideus i sal a gust. Ho barregem tot bé perquè s'integri i ho deixem fins que ens agradi el punt de reducció (amb més o menys brou).
  8. Muntem el nostre ramen. Primer posem la barreja de brou amb els fideus i després per sobre la resta dels ingredients (cansalada, xiitakes, ceba, cibulet i els ous que s'estaven macerant a la nevera partits per la meitat).
  9. Serviu-lo amb les vostres llavors preferides, les meves per a aquest plat són les de sèsam. Quines llavors hi posaríeu, vosaltres?

Sonia Aparicio
Creadora de ‘Little Paleo‘

@little.paleo

Elaboració

Per al brou d’ossos

  1. Jo ho vaig fer a l’olla lenta elèctrica en dotze hores a baixa potència, però si no en teniu, es pot fer perfectament en una olla normal prou gran.
  2. Hi fiquem tots els ingredients, la posem a foc mitjà-baix i la deixem tapada durant dotze hores.
  3. Un cop passi aquest temps, colem el nostre brou, apartem els 500 ml que necessitarem per al ramen i la resta ho guardarem en un envàs de vidre tapat a la nevera.

Per al ramen

  1. Coem els ous durant 6 minuts i després els traiem en un bol ple d’aigua freda i gel (aquí rau l’èxit d’aconseguir un ou dur per fora, però amb un rovell molt cremós per dins). Un cop freds, els pelem amb molta cura i els reservem.
  2. En una paella a foc mitjà-alt segellem la cansalada per tots els costats fins que es quedi un exterior cruixent i lleugerament torrat, i reservem (no tireu l’oli que ha desprès la cansalada a la paella, l’utilitzarem).
  3. Per al macerat utilitzarem 3 c. s. de miso, 6 c. s. de tamari, aigua (la quantitat dependrà del recipient que utilitzem per macerar els ous i la cansalada, ja que ha de cobrir-ho tot) i sal. Introduïm els ous i la cansalada en aquest macerat i ho deixem reposar a la nevera com a mínim 2 hores.
  4. Amb l’oli que hem reservat de la cansalada a la paella farem els xiitakes, afegint 2 c. c. de tamari i una mica de sal. Un cop cuinats, reservem.
  5. Recuperem la cansalada de la nevera, la filetegem (no amb tires amples, sinó llargues) i passem els filets per la paella per les dues cares fins que quedin ben fets. Mentre fem aquest pas, farem els fideus.
  6. Posem aigua a escalfar amb sal i, quan arrenqui el bull, introduïm els nostres fideus de fajol i els deixem durant 3-4 minuts. Passat aquest temps, els colem i els deixem escórrer bé.
  7. Omplim l’olla, però aquesta vegada amb el brou d’ossos, 2 c. s. de miso i 4 c. s. de tamari, els fideus i sal a gust. Ho barregem tot bé perquè s’integri i ho deixem fins que ens agradi el punt de reducció (amb més o menys brou).
  8. Muntem el nostre ramen. Primer posem la barreja de brou amb els fideus i després per sobre la resta dels ingredients (cansalada, xiitakes, ceba, cibulet i els ous que s’estaven macerant a la nevera partits per la meitat).
  9. Serviu-lo amb les vostres llavors preferides, les meves per a aquest plat són les de sèsam. Quines llavors hi posaríeu, vosaltres?

Els apunts de Sonia Aparicio

  • En aquesta recepta us sortirà bastant més brou del que necessitem per al ramen. Podeu aprofitar aquest sobrant per fer-vos-en una tassa al dia i que gaudiu de tota la nutrició que us aportarà.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat