Ronyons amb mostassa

Plat principal  |  Laura Garcia

El ronyó de vedella és una de les vísceres amb més densitat nutricional. I és que, darrere de la seva aparença ordinària, les vísceres aporten un valor nutricional extraordinari.

  • Racions:
    3
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1 h 10 minuts + 25 minuts cocció

Ingredients

  • 1 ronyó de vedella ecològic (solen pesar entre 350 i 450 g. Es quedarà en una mica menys en retirar el greix central)
  • 3-4 cullerades d’oli d’oliva o ghee
  • 1 ceba, 200 g
  • 1 pastanaga, 50 g
  • 1 culleradeta de mostassa de Dijon
  • Sal
  • Pebre
  • Farigola
  • 1 gra d’all
  • 75 ml de brou

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
Laura Garcia

Laura Garcia
Apassionada de la cuina i especialitzada en receptes paleo

bylauragarcia.com @bylauragarcia
 

Ronyons amb mostassa

Plat principal  |  Laura Garcia

  • Racions:
    3
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1 h 10 minuts + 25 minuts cocció

El ronyó de vedella és una de les vísceres amb més densitat nutricional. I és que, darrere de la seva aparença ordinària, les vísceres aporten un valor nutricional extraordinari.


Ingredients

  • 1 ronyó de vedella ecològic (solen pesar entre 350 i 450 g. Es quedarà en una mica menys en retirar el greix central)
  • 3-4 cullerades d'oli d'oliva o ghee
  • 1 ceba, 200 g
  • 1 pastanaga, 50 g
  • 1 culleradeta de mostassa de Dijon
  • Sal
  • Pebre
  • Farigola
  • 1 gra d'all
  • 75 ml de brou

Elaboració

  1. Actualment les carnisseries ja venen els ronyons sense el greix exterior i la membrana que els recobreix, però si no fos el cas, retireu-la amb l'ajuda d'un ganivet ben esmolat.
  2. Poseu el ronyó sobre una taula de tallar i localitzeu la part central blanca: aquesta és la part que s’ha de retirar, així que el següent pas és tallar el ronyó en trossos d'uns 4 x 4 cm, retirar aquesta part blanca i dura, i procurar que siguin tots els trossos de la mateixa mida perquè es cuinin per igual.
  3. Col·loqueu els trossos de ronyó en un bol gran i hi afegiu 1 litre d'aigua, 1 cullerada de sal i 1 cullerada de vinagre. Fiqueu el bol a la nevera durant 1 hora.
  4. Mentrestant (o quan faltin uns 20 minuts per completar l'hora de repòs del ronyó), talleu la ceba en juliana i la pastanaga a tires.
  5. Afegiu 2 cullerades d'oli d'oliva o ghee en una paella àmplia i salteu la ceba i la pastanaga a foc lent durant uns 15 minuts i removeu de tant en tant.
  6. Quan la ceba estigui daurada, reserveu-la en un plat.
  7. Col·loqueu els trossos de ronyó sobre un colador gran i renteu-los sota l'aixeta per eliminar les restes d'impureses i vinagre.
  8. Afegiu 2 cullerades més d'oli d'oliva o ghee a la mateixa paella i salteu els trossos de ronyó a foc mitjà durant uns 3 o 4 minuts, tombant-los perquè tots els costats es cuinin per igual.
  9. Afegiu-hi una mica de sal, una mica de pebre, una culleradeta de mostassa de Dijon, un pessic de farigola i el brou. Removeu i cuineu a foc lent durant 3 o 4 minuts més.
  10. Apagueu el foc, afegiu el gra d'all pelat i laminat o premsat, i remeneu.

Laura Garcia
Apassionada de la cuina i especialitzada en receptes paleo

www.bylauragarcia.com @bylauragarcia

Elaboració

  1. Actualment les carnisseries ja venen els ronyons sense el greix exterior i la membrana que els recobreix, però si no fos el cas, retireu-la amb l’ajuda d’un ganivet ben esmolat.
  2. Poseu el ronyó sobre una taula de tallar i localitzeu la part central blanca: aquesta és la part que s’ha de retirar, així que el següent pas és tallar el ronyó en trossos d’uns 4 x 4 cm, retirar aquesta part blanca i dura, i procurar que siguin tots els trossos de la mateixa mida perquè es cuinin per igual.
  3. Col·loqueu els trossos de ronyó en un bol gran i hi afegiu 1 litre d’aigua, 1 cullerada de sal i 1 cullerada de vinagre. Fiqueu el bol a la nevera durant 1 hora.
  4. Mentrestant (o quan faltin uns 20 minuts per completar l’hora de repòs del ronyó), talleu la ceba en juliana i la pastanaga a tires.
  5. Afegiu 2 cullerades d’oli d’oliva o ghee en una paella àmplia i salteu la ceba i la pastanaga a foc lent durant uns 15 minuts i removeu de tant en tant.
  6. Quan la ceba estigui daurada, reserveu-la en un plat.
  7. Col·loqueu els trossos de ronyó sobre un colador gran i renteu-los sota l’aixeta per eliminar les restes d’impureses i vinagre.
  8. Afegiu 2 cullerades més d’oli d’oliva o ghee a la mateixa paella i salteu els trossos de ronyó a foc mitjà durant uns 3 o 4 minuts, tombant-los perquè tots els costats es cuinin per igual.
  9. Afegiu-hi una mica de sal, una mica de pebre, una culleradeta de mostassa de Dijon, un pessic de farigola i el brou. Removeu i cuineu a foc lent durant 3 o 4 minuts més.
  10. Apagueu el foc, afegiu el gra d’all pelat i laminat o premsat, i remeneu.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat