Rotllets de plàtan i civada amb melmelada de maduixa

Postres, esmorzars i berenars  |  Laia Espinosa

Rotllets de plàtan i civada amb mermelada de maduixa saludable, feta a base de llavors de xia i sense gens de sucre ni edulcorants; un plat original, molt saciant i que aporta una bona dosi d’energia.

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1 hora

Ingredients

  • 1 plàtan madur
  • 1 ou
  • 25 g de farina de civada *
  • 1 c.s. de canyella

Per a la melmelada

  • 100 g de maduixes
  • 1 dàtil Medjoul
  • 3 c.s. d’aigua
  • 1 raig de suc de llimona
  • 1 c.s. de llavors de xia

Per a decorar

  • Rodanxes de plàtan
  • 2 c.p. de crema de cacauet

* Escolliu civada certificada per una dieta lliure de gluten

Dieta

  • Omnívora
  • Vegetariana
Laia Espinosa

Laia Espinosa
Diestista, coach nutricional i creadora de l’Instagram @arrelsdesempre

arrelsdesempre.com @arrelsdesempre
 

Rotllets de plàtan i civada amb melmelada de maduixa

Postres, esmorzars i berenars  |  Laia Espinosa

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1 hora

Rotllets de plàtan i civada amb mermelada de maduixa saludable, feta a base de llavors de xia i sense gens de sucre ni edulcorants; un plat original, molt saciant i que aporta una bona dosi d’energia.


Ingredients

  • 1 plàtan madur
  • 1 ou
  • 25 g de farina de civada *
  • 1 c.s. de canyella

Per a la melmelada

  • 100 g de maduixes
  • 1 dàtil Medjoul
  • 3 c.s. d’aigua
  • 1 raig de suc de llimona
  • 1 c.s. de llavors de xia

Per a decorar

  • Rodanxes de plàtan
  • 2 c.p. de crema de cacauet
* Escolliu civada certificada per una dieta lliure de gluten

Elaboració

  1. Prepareu la melmelada posant en un cassó les maduixes tallades a daus, el dàtil picat i l’aigua i coeu-ho a foc lent, sense parar de remenar, durant 3 minuts.
  2. Retireu-ho, aixafeu les maduixes amb l’ajuda d’una forquilla i afegiu-hi la llimona i la xia. Remeneu-ho bé i deixeu que reposi com a mínim 30 minuts.
  3. Prepareu el rotllet triturant tots els ingredients en un robot de cuina.
  4. Unteu una paella amb oli i, quan estigui calenta, aboqueu-hi la preparació. Deixeu que es faci bé per una cara i tombeu-ho perquè es faci per l’altra.
  5. Repartiu-hi la melmelada per sobre i enrotlleu-ho.
  6. Talleu-ho en 4 porcions, serviu en un plat i decoreu amb la crema de cacauet i les rodanxes de plàtan.
 

Laia Espinosa
Diestista, coach nutricional i creadora de l’Instagram @arrelsdesempre

www.arrelsdesempre.com @arrelsdesempre

Elaboració

  1. Prepareu la melmelada posant en un cassó les maduixes tallades a daus, el dàtil picat i l’aigua i coeu-ho a foc lent, sense parar de remenar, durant 3 minuts.
  2. Retireu-ho, aixafeu les maduixes amb l’ajuda d’una forquilla i afegiu-hi la llimona i la xia. Remeneu-ho bé i deixeu que reposi com a mínim 30 minuts.
  3. Prepareu el rotllet triturant tots els ingredients en un robot de cuina.
  4. Unteu una paella amb oli i, quan estigui calenta, aboqueu-hi la preparació. Deixeu que es faci bé per una cara i tombeu-ho perquè es faci per l’altra.
  5. Repartiu-hi la melmelada per sobre i enrotlleu-ho.
  6. Talleu-ho en 4 porcions, serviu en un plat i decoreu amb la crema de cacauet i les rodanxes de plàtan.

 

Els apunts de Laia Espinosa

  • La melmelada la podeu tenir preparada abans. Es conserva ben bé 4 o 5 dies a la nevera en un pot de vidre

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat