Rotllets de primavera amb salsa de cacauet

Plat principal, Aperitius, Condiments i salses  |  Núria Roura

Aquests rotllets són ideals per a emportar un dia de picnic o menjar al aire lliure. A la primavera, deixem enrere receptes més calentes elaborades al foc, per donar la benvinguda a una cuina amb aliments més crus i plens de vida.

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    45 minuts

Ingredients

  • 1 carbassó ecològic
  • 1 pebrot vermell petit
  • 1 pebrot groc petit
  • 1 pebrot verd petit
  • 1 alvocat
  • 2 pastanagues taronges
  • 2 pastanagues grogues
  • 1 trosset de col llombarda
  • 1 manat de cibulet i/o alfàbrega
  • 6 papers d’arròs

Per a la salsa de cacahuet

  • 70 g de cacauets sense torrar
  • 2 alls petits pelats
  • 2 c.p. de gingebre ratllat
  • 2 c.s. de tamari
  • 1 c.s. d’oli de cacauet o de sèsam
  • Aigua tèbia

Per a decorar

  • Llavors de sèsam

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Núria Roura

Núria Roura
Coach nutricional

nuriaroura.com @nuriarourasen
 

Rotllets de primavera amb salsa de cacauet

Plat principal, Aperitius, Condiments i salses  |  Núria Roura

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    45 minuts

Aquests rotllets són ideals per a emportar un dia de picnic o menjar al aire lliure. A la primavera, deixem enrere receptes més calentes elaborades al foc, per donar la benvinguda a una cuina amb aliments més crus i plens de vida.


Ingredients

  • 1 carbassó ecològic
  • 1 pebrot vermell petit
  • 1 pebrot groc petit
  • 1 pebrot verd petit
  • 1 alvocat
  • 2 pastanagues taronges
  • 2 pastanagues grogues
  • 1 trosset de col llombarda
  • 1 manat de cibulet i/o alfàbrega
  • 6 papers d'arròs

Per a la salsa de cacahuet

  • 70 g de cacauets sense torrar
  • 2 alls petits pelats
  • 2 c.p. de gingebre ratllat
  • 2 c.s. de tamari
  • 1 c.s. d'oli de cacauet o de sèsam
  • Aigua tèbia

Per a decorar

  • Llavors de sèsam

Elaboració

Per a la salsa de cacauet

  1. Barregeu tots els ingredients en un processador d'aliments o batedora excepte l'aigua tèbia. També es pot fer amb un minipimer.
  2. L'aigua s'ha d'anar afegint a poc a poc fins que la consistència sigui una mica líquida, ja que, si després es deixa la salsa en repòs, s’espesseix sola gràcies als cacauets.
  3. Reserveu en un bol.

Per als rotllets

  1. Talleu en juliana tota la verdura, excepte l'alvocat, que es talla a làmines fines. Reserveu.
  2. En un bol ample amb aigua tèbia/calenta, mulleu un paper d’arròs fins que estigui tou. Col·loqueu el paper d’arròs a sobre d'una taula de tallar verdures i poseu-hi a sobre un drap de cuina de cotó per eixugar una mica.
  3. Ompliu el paper al mig amb les verdures, el cibulet o l'alfàbrega i l'alvocat de manera que quedi tot centrat i ben junt per poder tancar-lo i no s'escapi res. Deixeu les puntes obertes perquè sobresurtin les verdures i es vegi l'arc de Sant Martí.
  4. Feu el mateix amb els altres papers.
  5. Poseu-los en un plat gran o una taula de fusta. Afegiu el sèsam per sobre dels rotllets i de la salsa.
  6. Asseieu-vos a la gespa, respireu fondo i gaudiu de l'entorn i els rotllets.

Núria Roura
Coach nutricional

www.nuriaroura.com @nuriarourasen

Elaboració

Per a la salsa de cacauet

  1. Barregeu tots els ingredients en un processador d’aliments o batedora excepte l’aigua tèbia. També es pot fer amb un minipimer.
  2. L’aigua s’ha d’anar afegint a poc a poc fins que la consistència sigui una mica líquida, ja que, si després es deixa la salsa en repòs, s’espesseix sola gràcies als cacauets.
  3. Reserveu en un bol.

Per als rotllets

  1. Talleu en juliana tota la verdura, excepte l’alvocat, que es talla a làmines fines. Reserveu.
  2. En un bol ample amb aigua tèbia/calenta, mulleu un paper d’arròs fins que estigui tou. Col·loqueu el paper d’arròs a sobre d’una taula de tallar verdures i poseu-hi a sobre un drap de cuina de cotó per eixugar una mica.
  3. Ompliu el paper al mig amb les verdures, el cibulet o l’alfàbrega i l’alvocat de manera que quedi tot centrat i ben junt per poder tancar-lo i no s’escapi res. Deixeu les puntes obertes perquè sobresurtin les verdures i es vegi l’arc de Sant Martí.
  4. Feu el mateix amb els altres papers.
  5. Poseu-los en un plat gran o una taula de fusta. Afegiu el sèsam per sobre dels rotllets i de la salsa.
  6. Asseieu-vos a la gespa, respireu fondo i gaudiu de l’entorn i els rotllets.

Els apunts de la Núria Roura

Sobraran verdures, així que comparteixo unes idees per aprofitar-les:

  • Feu més rotllets i més salsa i convideu més amics o familiars.
  • Guardeu-les en un recipient i aprofiteu-les per a les properes receptes, ja siguin amanides, arròs amb verdures, pizza, etcètera.
  • Elaboreu el doble de salsa i suqueu-les, ?

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat