Samfaina d’albergínies, espècies i coriandre

Plat principal, Aperitius  |  Cristina Arroyo

Aquesta versió especiada de la samfaina tradicional no et defraudarà; aromàtica, gustosa i cremosa et farà viatjar amb el sentits.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1h 10 minuts

Ingredients

  • 4 albergínies mitjanes
  • 1 ceba
  • 2 grans d’all
  • ½ c.p. de comí mòlt
  • ½ c.p. de cúrcuma en pols
  • ½ c.p. de pebre vermell dolç
  • Una mica de caiena en pols
  • ½ de gingebre en pols
  • 3 claus
  • ½ c.p. de mostassa en gra
  • OOVE
  • Pebre negre mòlt
  • Sal marina
  • 2 c.s. de ghee
  • 1 c.s. de suc de llimona
  • 1 c.s. de concentrat de tomàquet
  • Fulles de coriandre fresc

Dieta

  • Ceto
  • Depurativa
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegetariana
Cristina Arroyo

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

poderosamenta.com/ @poderosamenta
 

Samfaina d’albergínies, espècies i coriandre

Plat principal, Aperitius  |  Cristina Arroyo

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1h 10 minuts

Aquesta versió especiada de la samfaina tradicional no et defraudarà; aromàtica, gustosa i cremosa et farà viatjar amb el sentits.


Ingredients

  • 4 albergínies mitjanes
  • 1 ceba
  • 2 grans d’all
  • ½ c.p. de comí mòlt
  • ½ c.p. de cúrcuma en pols
  • ½ c.p. de pebre vermell dolç
  • Una mica de caiena en pols
  • ½ de gingebre en pols
  • 3 claus
  • ½ c.p. de mostassa en gra
  • OOVE
  • Pebre negre mòlt
  • Sal marina
  • 2 c.s. de ghee
  • 1 c.s. de suc de llimona
  • 1 c.s. de concentrat de tomàquet
  • Fulles de coriandre fresc

Elaboració

  1. Preescalfeu el forn a 180 ºC. Talleu les albergínies per la meitat i poseu-les a sobre d’un paper de forn untades amb una mica d’OOVE, sal marina i pebre negre mòlt.
  2. Rostiu-les durant uns 25-30 minuts o fins que la polpa estigui tova.
  3. Traieu-les del forn i, amb una cullera, separeu la polpa de la pell. Reserveu.
  4. En un pot o olla petita, salteu les espècies amb ghee calent a foc baix un parell de minuts.
  5. Quan comencin a desprendre aroma, afegiu-hi la polpa de les albergínies tallades a trossos, la llimona, el concentrat de tomàquet, la sal i el pebre i deixeu coure uns 10 minuts.
  6. Afegiu les fulles fresques de coriandre al final i barregeu-ho tot. Deixeu coure 5 minuts més perquè es barregin bé les aromes.
  7. Poseu-hi fulles de coriandre, OOVE i pebre vermell per decorar. Serviu-ho fresquet i amb galetes salades o torrades.

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

https://poderosamenta.com/ @poderosamenta

Elaboració

  1. Preescalfeu el forn a 180 ºC. Talleu les albergínies per la meitat i poseu-les a sobre d’un paper de forn untades amb una mica d’OOVE, sal marina i pebre negre mòlt.
  2. Rostiu-les durant uns 25-30 minuts o fins que la polpa estigui tova.
  3. Traieu-les del forn i, amb una cullera, separeu la polpa de la pell. Reserveu.
  4. En un pot o olla petita, salteu les espècies amb ghee calent a foc baix un parell de minuts.
  5. Quan comencin a desprendre aroma, afegiu-hi la polpa de les albergínies tallades a trossos, la llimona, el concentrat de tomàquet, la sal i el pebre i deixeu coure uns 10 minuts.
  6. Afegiu les fulles fresques de coriandre al final i barregeu-ho tot. Deixeu coure 5 minuts més perquè es barregin bé les aromes.
  7. Poseu-hi fulles de coriandre, OOVE i pebre vermell per decorar. Serviu-ho fresquet i amb galetes salades o torrades.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat