Sopa de farigola, ous i llimona

Plat principal  |  Cristina Arroyo

Per quan arriba el fred de debò, aquesta sopa amb una base de brou vegetal infusionat en farigola, clares a punt de neu, rovells ben cremosos i un suc de llimona curatiu, us deixarà sense paraules.

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    50 minuts

Ingredients

  • 1 litre de brou vegetal (preferiblement casolà)
  • Un parell de branques de farigola seca
  • 1 fulla de llorer
  • 1/2 porro
  • 2 alls tendres
  • 3 ous
  • El suc de 2 llimones bio
  • Llesques de pa de qualitat fines torrades (opcional i al gust)
  • 1 c.s. de mantega bio
  • Sal marina
  • Pebre acabat de moldre

 

 

Dieta

  • Omnívora
  • Vegetariana
Cristina Arroyo

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

poderosamenta.com/ @poderosamenta
 

Sopa de farigola, ous i llimona

Plat principal  |  Cristina Arroyo

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    50 minuts

Per quan arriba el fred de debò, aquesta sopa amb una base de brou vegetal infusionat en farigola, clares a punt de neu, rovells ben cremosos i un suc de llimona curatiu, us deixarà sense paraules.


Ingredients

  • 1 litre de brou vegetal (preferiblement casolà)
  • Un parell de branques de farigola seca
  • 1 fulla de llorer
  • 1/2 porro
  • 2 alls tendres
  • 3 ous
  • El suc de 2 llimones bio
  • Llesques de pa de qualitat fines torrades (opcional i al gust)
  • 1 c.s. de mantega bio
  • Sal marina
  • Pebre acabat de moldre
   

Elaboració

  1. Escalfeu lleugerament la mantega en una olla i afegiu-hi el porro tallat a rodanxes fines i els alls tendres tallats a tires. Saleu-ho una mica i escalfeu-ho lleugerament. Reserveu part de les verdures per decorar.
  2. Afegiu-hi el brou, el llorer i les branques de farigola. Coeu uns 10-15 minuts aproximadament a foc lent. Apagueu el foc, tapeu-ho i deixeu que infusioni 10 minuts més. Retireu la farigola, el llorer i tritureu-ho (opcional).
  3. En un bol, bateu els rovells dels ous i barregeu-los amb el suc de les llimones.
  4. Bateu les clares a punt de neu i barregeu-les amb els rovells i la llimona.
  5. Afegiu una mica de brou calent als ous, a poc a poc i sense deixar de barrejar, perquè agafin una mica de temperatura i no quallin.
  6. Aboqueu la mescla dels ous i la llimona a la resta del brou i deixeu cuinar a foc lent, sense deixar de remenar i fins que espesseixi lleugerament.
  7. Poseu al fons del plat una llesca de pa torrat fregat amb all i serviu la sopa ben calenta per sobre. Decoreu amb una mica de farigola, pebre acabat de moldre, una rodanxa fina de llimona i germinats.

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

https://poderosamenta.com/ @poderosamenta

Elaboració

  1. Escalfeu lleugerament la mantega en una olla i afegiu-hi el porro tallat a rodanxes fines i els alls tendres tallats a tires. Saleu-ho una mica i escalfeu-ho lleugerament. Reserveu part de les verdures per decorar.
  2. Afegiu-hi el brou, el llorer i les branques de farigola. Coeu uns 10-15 minuts aproximadament a foc lent. Apagueu el foc, tapeu-ho i deixeu que infusioni 10 minuts més. Retireu la farigola, el llorer i tritureu-ho (opcional).
  3. En un bol, bateu els rovells dels ous i barregeu-los amb el suc de les llimones.
  4. Bateu les clares a punt de neu i barregeu-les amb els rovells i la llimona.
  5. Afegiu una mica de brou calent als ous, a poc a poc i sense deixar de barrejar, perquè agafin una mica de temperatura i no quallin.
  6. Aboqueu la mescla dels ous i la llimona a la resta del brou i deixeu cuinar a foc lent, sense deixar de remenar i fins que espesseixi lleugerament.
  7. Poseu al fons del plat una llesca de pa torrat fregat amb all i serviu la sopa ben calenta per sobre. Decoreu amb una mica de farigola, pebre acabat de moldre, una rodanxa fina de llimona i germinats.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat