Sopa freda

Postres, esmorzars i berenars  |  Adriana Ortemberg

I per esmorzar… sopa! He dit sopa? I tant! Per què no? No us espanteu! Qui no s’ha llevat tard un dia de vacances i s’ha begut un bon bol de gaspatxo? Avui proposo una altra versió de sopa freda, amb un toc dolç, que barreja ingredients insòlits, però que té un resultat curiós, ric i nutritiu.

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    15 minuts
© Becky Lawton

Ingredients

  • 300 ml de llet d’arròs
  • 100 g de mango
  • 100 g de tomàquet madur
  • 50 g de pebrot
  • 15 g de ceba
  • 1 cullerada sopera de curcuma
  • 2-3 glaçons d’aigua

Dieta

  • Crua
  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Adriana Ortemberg

Adriana Ortemberg
Naturòpata, escriptora de llibres d’alimentació i vida saludable i instructora de cuina vegetariana

@adriana_ortemberg
 

Sopa freda

Postres, esmorzars i berenars  |  Adriana Ortemberg

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    15 minuts

I per esmorzar… sopa! He dit sopa? I tant! Per què no? No us espanteu! Qui no s’ha llevat tard un dia de vacances i s’ha begut un bon bol de gaspatxo? Avui proposo una altra versió de sopa freda, amb un toc dolç, que barreja ingredients insòlits, però que té un resultat curiós, ric i nutritiu.


Ingredients

  • 300 ml de llet d’arròs
  • 100 g de mango
  • 100 g de tomàquet madur
  • 50 g de pebrot
  • 15 g de ceba
  • 1 cullerada sopera de curcuma
  • 2-3 glaçons d’aigua

Elaboració

  1. Poseu al got de la batedora tots els ingredients i bateu a alta velocitat. Si feu la sopa al moment de consumir-la, bateu amb els glaçons; si no, feu-la la nit anterior i, en el moment de servir, afegiu-hi el gel i torneu a batre.
  2. Passeu per un colador fi si voleu una sopa poc espessa.
  3. Per acabar la presentació, hi podeu afegir pela de llimona ratllada, pistatxos partits, fulles de menta, daus de mango i de pebrot... i un toc de pebre.

Adriana Ortemberg
Naturòpata, escriptora de llibres d’alimentació i vida saludable i instructora de cuina vegetariana

@adriana_ortemberg

Elaboració

  1. Poseu al got de la batedora tots els ingredients i bateu a alta velocitat. Si feu la sopa al moment de consumir-la, bateu amb els glaçons; si no, feu-la la nit anterior i, en el moment de servir, afegiu-hi el gel i torneu a batre.
  2. Passeu per un colador fi si voleu una sopa poc espessa.
  3. Per acabar la presentació, hi podeu afegir pela de llimona ratllada, pistatxos partits, fulles de menta, daus de mango i de pebrot… i un toc de pebre.

Els apunts de l'Adriana Ortemberg

  • La sopa a l’estiu té components ideals: per començar… aigua! Cal hidratar-se i més amb temperatures altes, ja que perdem aigua i minerals; si ens exposem al sol, se’ns resseca la pell i, a més, és possible que fins i tot anem restrets. En aquesta sopa, l’aigua l’obtindrem de fruita, d’hortalisses, d’una mica de gel i del nostre ingredient “secret”: una llet d’arròs i cúrcuma que encaixa la mar de bé amb la resta dels ingredients.
  • Recomano preparar-la a la tarda-nit i deixar-la a la nevera a punt per servir per esmorzar.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat