Sopa Muhammara

Plat principal  |  Cristina Arroyo

Una recepta que representa l'art de crear i compartir harmonia. Una inspiració de pebrot rostit, suc de magrana i cruixent de nous picants.

  • Racions:
    2 - 3
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    30 minuts

Ingredients

  • 400 g de flors de coliflor
  • 2 cebes petites
  • 1 bulb de fonoll petit
  • 2 pebrots rostits
  • 3 tomàquets en sencers en conserva
  • 1 tassa de brou de verdures
  • Suc de ½ magrana (reservar alguna llavor per decorar)
  • 1 gra d’all
  • Oli d’oliva verge extra

Per al cruixent de nous

  • Nous de país
  • Un pessic de cúrcuma
  • Un pessic de pebre vermell picant
  • Un pessic de comí
  • Un pessic de sal marina
  • Un pessic de pebre
  • 1 c.s. d’oli d’oliva verge extra
  • 1 c.p. de mel

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Cristina Arroyo

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

poderosamenta.com/ @poderosamenta
 

Sopa Muhammara

Plat principal  |  Cristina Arroyo

  • Racions:
    2 - 3
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    30 minuts

Una recepta que representa l'art de crear i compartir harmonia. Una inspiració de pebrot rostit, suc de magrana i cruixent de nous picants.


Ingredients

  • 400 g de flors de coliflor
  • 2 cebes petites
  • 1 bulb de fonoll petit
  • 2 pebrots rostits
  • 3 tomàquets en sencers en conserva
  • 1 tassa de brou de verdures
  • Suc de ½ magrana (reservar alguna llavor per decorar)
  • 1 gra d’all
  • Oli d’oliva verge extra

Per al cruixent de nous

  • Nous de país
  • Un pessic de cúrcuma
  • Un pessic de pebre vermell picant
  • Un pessic de comí
  • Un pessic de sal marina
  • Un pessic de pebre
  • 1 c.s. d’oli d’oliva verge extra
  • 1 c.p. de mel

Elaboració

  1. Salteu el gra d’all, la ceba a llunes, el fonoll a trossos i les flors de coliflor amb una mica d’oli. Salpebreu i deixeu coure a foc lent fins que les verdures estiguin cuites.
  2. Afegiu-hi el brou vegetal i els tomàquets a trossos. Coeu-ho tot uns 10 minuts a foc lent. Reserveu.
  3. Afegiu-hi el suc de la magrana i els pebrots rostits i tritureu la barreja amb una batedora fins a obtenir una barreja ben cremosa i homogènia. Si queda massa espessa, afegiu-hi una mica de brou.

Preparació del cruixent

  1. Barregeu les espècies amb l’oli i la mel en un bol i banyeu les nous trossejades al gust.
  2. Esteneu les nous en un paper antiadherent i enforneu uns 15 minuts a temperatura mitjana fins que estiguin daurades. A meitat de temps, moveu-les una mica perquè es facin per tots els costats.
  3. Serviu la sopa en un bol i decoreu amb el cruixent de nous i les llavors de magrana.

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

https://poderosamenta.com/ @poderosamenta

Elaboració

  1. Salteu el gra d’all, la ceba a llunes, el fonoll a trossos i les flors de coliflor amb una mica d’oli. Salpebreu i deixeu coure a foc lent fins que les verdures estiguin cuites.
  2. Afegiu-hi el brou vegetal i els tomàquets a trossos. Coeu-ho tot uns 10 minuts a foc lent. Reserveu.
  3. Afegiu-hi el suc de la magrana i els pebrots rostits i tritureu la barreja amb una batedora fins a obtenir una barreja ben cremosa i homogènia. Si queda massa espessa, afegiu-hi una mica de brou.

Preparació del cruixent

  1. Barregeu les espècies amb l’oli i la mel en un bol i banyeu les nous trossejades al gust.
  2. Esteneu les nous en un paper antiadherent i enforneu uns 15 minuts a temperatura mitjana fins que estiguin daurades. A meitat de temps, moveu-les una mica perquè es facin per tots els costats.
  3. Serviu la sopa en un bol i decoreu amb el cruixent de nous i les llavors de magrana.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat