Sopa de tomàquet i alfàbrega amb salsitxes

Plat principal  |  Laura Garcia

La sopa de tomàquet és una recepta d’allò més reconfortant que es pot prendre tant calenta com a temperatura ambient. Acompanyada de les salsitxes, aquesta sopa de tomàquet és un plat complet ideal per a qualsevol àpat del dia.

  • Racions:
    5 - 6
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    35 minuts

Ingredients

  • 1 ceba, uns 185 g
  • 1 carbassó, uns 255 g
  • 250 g de salsitxes de pollastre, gall dindi o porc
  • 2 c. s. d’oli d’oliva, ghee o mantega
  • 500 ml de brou de pollastre, ossos o verdures
  • 700 g de tomàquet madur o un pot de tomàquet natural sencer pelat de la mateixa quantitat
  • 1 gra d’all premsat
  • Alfàbrega seca
  • Sal
  • Pebre

Dieta

  • Ceto
  • Omnívora
  • Paleo
Laura Garcia

Laura Garcia
Apassionada de la cuina i especialitzada en receptes paleo

bylauragarcia.com @bylauragarcia
 

Sopa de tomàquet i alfàbrega amb salsitxes

Plat principal  |  Laura Garcia

  • Racions:
    5 - 6
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    35 minuts

La sopa de tomàquet és una recepta d’allò més reconfortant que es pot prendre tant calenta com a temperatura ambient. Acompanyada de les salsitxes, aquesta sopa de tomàquet és un plat complet ideal per a qualsevol àpat del dia.


Ingredients

  • 1 ceba, uns 185 g
  • 1 carbassó, uns 255 g
  • 250 g de salsitxes de pollastre, gall dindi o porc
  • 2 c. s. d’oli d’oliva, ghee o mantega
  • 500 ml de brou de pollastre, ossos o verdures
  • 700 g de tomàquet madur o un pot de tomàquet natural sencer pelat de la mateixa quantitat
  • 1 gra d’all premsat
  • Alfàbrega seca
  • Sal
  • Pebre

Elaboració

  1. Escalfeu les dues cullerades d’oli d’oliva, ghee o mantega en una cassola.
  2. Talleu la ceba a la juliana i poseu-la a la cassola. Salteu-la remenant de tant en tant durant uns 5 minuts.
  3. Talleu les salsitxes a trossos d’uns 2 cm i afegiu-los a la cassola. Remeneu-los i cuineu-los durant uns 5 minuts.
  4. Afegiu-hi el pebre i l’alfàbrega.
  5. Talleu el carbassó a trossos petits i poseu-lo a la cassola.
  6. Renteu i peleu els tomàquets (els podeu escaldar o pelar amb un pelador específic per a tomàquets) i afegiu-los a la cassola o aboqueu-hi el pot de tomàquets naturals sencers. En tots dos casos, aixafeu cada tomàquet amb un cullerot perquè es trenqui a trossos i deixi anar el suc.
  7. Afegiu-hi el brou i remeneu.
  8. Tapeu la cassola deixant una escletxa i cuineu a foc mitjà-alt durant uns 25 minuts, fins que el carbassó estigui tendre.
  9. Apagueu el foc i afegiu-hi el gra d’all pelat i premsat.
  10. Tasteu la sopa i rectifiqueu de sal si fa falta, segons com siguin de salades les salsitxes.
  11. Serviu amb una mica més de pebre mòlt, un polsim més d’alfàbrega o un rajolí de llet vegetal.
  12. La podeu servir tant calenta com tèbia.

Laura Garcia
Apassionada de la cuina i especialitzada en receptes paleo

www.bylauragarcia.com @bylauragarcia

Elaboració

  1. Escalfeu les dues cullerades d’oli d’oliva, ghee o mantega en una cassola.
  2. Talleu la ceba a la juliana i poseu-la a la cassola. Salteu-la remenant de tant en tant durant uns 5 minuts.
  3. Talleu les salsitxes a trossos d’uns 2 cm i afegiu-los a la cassola. Remeneu-los i cuineu-los durant uns 5 minuts.
  4. Afegiu-hi el pebre i l’alfàbrega.
  5. Talleu el carbassó a trossos petits i poseu-lo a la cassola.
  6. Renteu i peleu els tomàquets (els podeu escaldar o pelar amb un pelador específic per a tomàquets) i afegiu-los a la cassola o aboqueu-hi el pot de tomàquets naturals sencers. En tots dos casos, aixafeu cada tomàquet amb un cullerot perquè es trenqui a trossos i deixi anar el suc.
  7. Afegiu-hi el brou i remeneu.
  8. Tapeu la cassola deixant una escletxa i cuineu a foc mitjà-alt durant uns 25 minuts, fins que el carbassó estigui tendre.
  9. Apagueu el foc i afegiu-hi el gra d’all pelat i premsat.
  10. Tasteu la sopa i rectifiqueu de sal si fa falta, segons com siguin de salades les salsitxes.
  11. Serviu amb una mica més de pebre mòlt, un polsim més d’alfàbrega o un rajolí de llet vegetal.
  12. La podeu servir tant calenta com tèbia.

Els apunts de la Laura García

  • Recomano afegir la sal al final, perquè algunes salsitxes solen ser força salades.
  • Si no teniu tomàquets madurs o no n’és temporada, trieu un tomàquet en pot de vidre de qualitat i sense sucre.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat