Sorbet de meló

Postres, esmorzars i berenars  |  Laura Garcia

Si havent dinat us venen de gust unes postres naturals, refrescants, lleugeres, fàcils i sense sucre afegit, aquí les teniu. I és que ara és el millor moment del meló!

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    15 minuts + 6 hores de congelació

Ingredients

Per al sorbet

  • 1 kg de meló de la varietat que vulgueu
  • 120 ml de llet de coco espessa

Per a la salsa de xocolata

  • 50 ml d’oli de coco desfet
  • 1 c.s. plena de cacau 100% en pols

Per decorar

  • Uns 20 festucs

Dieta

  • Crua
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Laura Garcia

Laura Garcia
Apassionada de la cuina i especialitzada en receptes paleo

bylauragarcia.com @bylauragarcia
 

Sorbet de meló

Postres, esmorzars i berenars  |  Laura Garcia

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    15 minuts + 6 hores de congelació

Si havent dinat us venen de gust unes postres naturals, refrescants, lleugeres, fàcils i sense sucre afegit, aquí les teniu. I és que ara és el millor moment del meló!


Ingredients

Per al sorbet

  • 1 kg de meló de la varietat que vulgueu
  • 120 ml de llet de coco espessa

Per a la salsa de xocolata

  • 50 ml d’oli de coco desfet
  • 1 c.s. plena de cacau 100% en pols

Per decorar

  • Uns 20 festucs

Elaboració

Pas previ

  1. Talleu el meló a trossos petits de 2x2 cm aproximadament (així serà més fàcil de triturar després).
  2. Congeleu-lo en un recipient amb tapa apte per al congelador durant un mínim de 6 hores.

En el moment de servir

  1. Si heu congelat el meló durant més de 6 hores (d’un dia per l’altre, per exemple) i està completament congelat, traieu-lo del congelador i deixeu-lo a temperatura ambient durant uns 10 o 15 minuts. Si l’heu congelat el temps just, processeu-lo al moment.
  2. Barregeu en un bol petit l’oli de coco fos amb el cacau en pols i remeneu amb una cullera fins a obtenir una salsa de xocolata sense grumolls. Reserveu-la.
  3. Peleu els festucs i piqueu-los en un morter. És més fàcil retirar la pell que els recobreix una vegada picats. Retireu tots els trossos de pell que pugueu i reserveu-los.
  4. Poseu el meló en una batedora o processador d’aliments potent, afegiu-hi la llet de coco i comenceu a processar a poc a poc fins que es formi un sorbet més o menys espès; dependrà de com estigui de congelat el meló.
  5. Serviu en 4 gots per a postres.
  6. Afegiu una cullerada de la salsa de xocolata sobre els sorbets (o deixeu que cada comensal ho faci al seu got) i decoreu amb els festucs picats.

Laura Garcia
Apassionada de la cuina i especialitzada en receptes paleo

www.bylauragarcia.com @bylauragarcia

Elaboració

Pas previ

  1. Talleu el meló a trossos petits de 2×2 cm aproximadament (així serà més fàcil de triturar després).
  2. Congeleu-lo en un recipient amb tapa apte per al congelador durant un mínim de 6 hores.

En el moment de servir

  1. Si heu congelat el meló durant més de 6 hores (d’un dia per l’altre, per exemple) i està completament congelat, traieu-lo del congelador i deixeu-lo a temperatura ambient durant uns 10 o 15 minuts. Si l’heu congelat el temps just, processeu-lo al moment.
  2. Barregeu en un bol petit l’oli de coco fos amb el cacau en pols i remeneu amb una cullera fins a obtenir una salsa de xocolata sense grumolls. Reserveu-la.
  3. Peleu els festucs i piqueu-los en un morter. És més fàcil retirar la pell que els recobreix una vegada picats. Retireu tots els trossos de pell que pugueu i reserveu-los.
  4. Poseu el meló en una batedora o processador d’aliments potent, afegiu-hi la llet de coco i comenceu a processar a poc a poc fins que es formi un sorbet més o menys espès; dependrà de com estigui de congelat el meló.
  5. Serviu en 4 gots per a postres.
  6. Afegiu una cullerada de la salsa de xocolata sobre els sorbets (o deixeu que cada comensal ho faci al seu got) i decoreu amb els festucs picats.

Apunts de la Laura Garcia

  • Recomanem preparar-lo just abans de servir, ja que no demana més de 15 minuts i, així, la textura serà més cremosa.
  • És divertit deixar que cada comensal s’afegeixi la salsa de xocolata al got: la base és oli de coco, per la qual cosa se solidifica de seguida en contacte amb el sorbet fred, però es desfà al moment a la boca.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat