Tabulé d’arròs crudivegà

Plat principal  |  Núria Roura

Aquesta recepta està pensada per a aquests mesos de calor durant els quals ens hem d’alimentar amb molta verdura crua i fruita fresques que ens ajudin a fer baixar la temperatura corporal i ens donin un plus d’energia.

  • Racions:
    2 -3
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    20 minuts

Ingredients

  • Una coliflor
  • 1 cogombre petit o mig cogombre pelat
  • 1 carbassó sense pelar si és ecològic
  • 1 ceba tendra
  • 1 pastanaga pelada *
  • Tomàquets cirerol de diferents colors (12 en total, aproximadament)
  • El suc de mitja llimona
  • 2-3 C d’oli d’oliva ecològic de primera premsada en fred
  • Sal rosa de l’Himàlaia o sal marina sense refinar
  • Julivert
  • Opcional: menta

Dieta

  • Ceto
  • Crua
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Núria Roura

Núria Roura
Coach nutricional

nuriaroura.com @nuriarourasen
 

Tabulé d’arròs crudivegà

Plat principal  |  Núria Roura

  • Racions:
    2 -3
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    20 minuts

Aquesta recepta està pensada per a aquests mesos de calor durant els quals ens hem d’alimentar amb molta verdura crua i fruita fresques que ens ajudin a fer baixar la temperatura corporal i ens donin un plus d’energia.


Ingredients

  • Una coliflor
  • 1 cogombre petit o mig cogombre pelat
  • 1 carbassó sense pelar si és ecològic
  • 1 ceba tendra
  • 1 pastanaga pelada *
  • Tomàquets cirerol de diferents colors (12 en total, aproximadament)
  • El suc de mitja llimona
  • 2-3 C d’oli d’oliva ecològic de primera premsada en fred
  • Sal rosa de l’Himàlaia o sal marina sense refinar
  • Julivert
  • Opcional: menta

Elaboració

  1. Preparar la coliflor: treure-li el tronc i rentar-la bé.
  2. Picar la coliflor amb la batedora-la o fer-ho en el processador d’aliments. Es tracta que la textura que quedi sigui com d’arròs, no com si fos farina o massa triturada.
  3. Reservar la coliflor en un plat o bol prou gran com per barrejar-hi després la resta d’ingredients i poder remenar.
  4. Tallar el cogombre, el carbassó, la pastanaga* i la ceba tendra en trossos grans i picar-los a la batedora o processador d’aliments. Si es fa a la batedora quedarà millor si ho fem dues vegades.
  5. Barrejar les verdures amb la coliflor.
  6. Tallar els tomàquets cirerol per la meitat i després tornar-ho a fer en trossos més petits. Afegir-los al plat o bol on hi ha la resta de les verdures.
  7. Afegir el suc de mitja llimona, l’oli i la sal. Remenar bé.
  8. Servir amb una mica de julivert picat fi i, de manera opcional, amb una mica de menta.

Núria Roura
Coach nutricional

www.nuriaroura.com @nuriarourasen

Elaboració

  1. Preparar la coliflor: treure-li el tronc i rentar-la bé.
  2. Picar la coliflor amb la batedora-la o fer-ho en el processador d’aliments. Es tracta que la textura que quedi sigui com d’arròs, no com si fos farina o massa triturada.
  3. Reservar la coliflor en un plat o bol prou gran com per barrejar-hi després la resta d’ingredients i poder remenar.
  4. Tallar el cogombre, el carbassó, la pastanaga* i la ceba tendra en trossos grans i picar-los a la batedora o processador d’aliments. Si es fa a la batedora quedarà millor si ho fem dues vegades.
  5. Barrejar les verdures amb la coliflor.
  6. Tallar els tomàquets cirerol per la meitat i després tornar-ho a fer en trossos més petits. Afegir-los al plat o bol on hi ha la resta de les verdures.
  7. Afegir el suc de mitja llimona, l’oli i la sal. Remenar bé.
  8. Servir amb una mica de julivert picat fi i, de manera opcional, amb una mica de menta.

Apunts culinaris

* La pastanaga és un aliment ric en hidrats de carboni, però si es consumeix en quantitats moderades pot tenir cabuda en una dieta cetogènica.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat