Tacos d’enciam amb alvocat, xucrut i salsa tàrtara

Aperitius, Condiments i salses  |  Gina Estapé

Els aliments fermentats -com el xucrut o els envinagrats- ajuden a enfortir la barrera intestinal, la primera línia de defensa; i els aliments amb fibra fermentable i polifenols a nodrir-la.  Aquests aperitius saludables t'ajudaran a incorporar aquests aliments de forma fàcil i deliciosa.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    40 minuts

Ingredients

  • 1 cabdell
  • 1 alvocat
  • 4 c.p. de xucrut fresc i sense pasteuritzar
  • Cibulet

Per a la salsa tàrtara

  • 3 ous ecològics
  • 240 g d’oli d’oliva verge extra
  • 20 g de tàperes
  • 20 g de cogombrets en vinagre
  • 50 g de ceba
  • 1 c.p. de mostassa de Dijon

Dieta

  • Ceto
  • Depurativa
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegetariana
Gina Estapé

Gina Estapé
Dietista-nutricionista i creadora de l'Instagram i el blog My Healthy Bites.

ginaestape.com @myhealthybites
 

Tacos d’enciam amb alvocat, xucrut i salsa tàrtara

Aperitius, Condiments i salses  |  Gina Estapé

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    40 minuts

Els aliments fermentats -com el xucrut o els envinagrats- ajuden a enfortir la barrera intestinal, la primera línia de defensa; i els aliments amb fibra fermentable i polifenols a nodrir-la.  Aquests aperitius saludables t'ajudaran a incorporar aquests aliments de forma fàcil i deliciosa.


Ingredients

  • 1 cabdell
  • 1 alvocat
  • 4 c.p. de xucrut fresc i sense pasteuritzar
  • Cibulet

Per a la salsa tàrtara

  • 3 ous ecològics
  • 240 g d’oli d’oliva verge extra
  • 20 g de tàperes
  • 20 g de cogombrets en vinagre
  • 50 g de ceba
  • 1 c.p. de mostassa de Dijon

Elaboració

Per a la salsa tàrtara

  1. Prepareu la maionesa emulsionant, amb una batedora, 2 ous amb l’oli d’oliva verge extra. No afegiu l’oli de cop, sinó a poc a poc i en forma de fil mentre emulsioneu els ous. Un cop feta, guardeu-la a la nevera perquè es refredi.
  2. Escalfeu una olla petita amb aigua i bulliu l’ou restant durant 10 minuts.
  3. Piqueu la ceba, les tàperes i els cogombrets i ratlleu l’ou dur. Barregeu-ho tot en un bol.
  4. Afegiu la maionesa i la mostassa i bateu-ho bé per crear la salsa tàrtara. Reserveu-la a la nevera.

Per als tacos

  1. Desfulleu el cabdell i renteu cada una de les fulles. Després, eixugueu-les bé.
  2. Peleu l’alvocat i aixafeu-lo amb una forquilla.
  3. Munteu els tacos col·locant una cullerada d’alvocat sobre cada fulla d’enciam i, després, afegiu-hi una culleradeta de xucrut al damunt.
  4. Serviu amb salsa al gust i decoreu amb una mica de cibulet picat.

Gina Estapé
Dietista-nutricionista i creadora de l'Instagram i el blog My Healthy Bites.

www.ginaestape.com @myhealthybites

Elaboració

Per a la salsa tàrtara

  1. Prepareu la maionesa emulsionant, amb una batedora, 2 ous amb l’oli d’oliva verge extra. No afegiu l’oli de cop, sinó a poc a poc i en forma de fil mentre emulsioneu els ous. Un cop feta, guardeu-la a la nevera perquè es refredi.
  2. Escalfeu una olla petita amb aigua i bulliu l’ou restant durant 10 minuts.
  3. Piqueu la ceba, les tàperes i els cogombrets i ratlleu l’ou dur. Barregeu-ho tot en un bol.
  4. Afegiu la maionesa i la mostassa i bateu-ho bé per crear la salsa tàrtara. Reserveu-la a la nevera.

Per als tacos

  1. Desfulleu el cabdell i renteu cada una de les fulles. Després, eixugueu-les bé.
  2. Peleu l’alvocat i aixafeu-lo amb una forquilla.
  3. Munteu els tacos col·locant una cullerada d’alvocat sobre cada fulla d’enciam i, després, afegiu-hi una culleradeta de xucrut al damunt.
  4. Serviu amb salsa al gust i decoreu amb una mica de cibulet picat.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat