Tacos picants amb mongetes negres

Plat principal, Condiments i salses  |  Silvia Riolobos

Aquesta recepta és perfecta per a un dia de pícnic o un menjar ràpid al jardí o per dur a la feina, ja que es pot transportar fàcilment en tuppers per separat i muntar al moment. Et sorprendrà el poc esforç que requereix!

  • Racions:
    6
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    25 minuts

Ingredients

  • 9 fulles d’enciam romà
  • 1 alvocat madur
  • 1 pot de 400 g de mongetes negres
  • 10 tomàquets xerri tallats a quarts
  • 350 ml de tomàquet triturat
  • 4 grans d’all premsats
  • Un grapat d’espinacs baby
  • Sal marina sense refinar
  • Xili sec en flocs
  • Llavors de coriandre
  • Comí
  • Pebre negre
  • 1 c.s. d’oli d’oliva verge extra

Per a decorar

  • Llavors de sèsam negre
  • Llavors de cànem

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Silvia Riolobos

Silvia Riolobos
Especialista en nutrició energètica i medicina tradicional xinesa.

silviariolobos.com @silviariolobos
 

Tacos picants amb mongetes negres

Plat principal, Condiments i salses  |  Silvia Riolobos

  • Racions:
    6
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    25 minuts

Aquesta recepta és perfecta per a un dia de pícnic o un menjar ràpid al jardí o per dur a la feina, ja que es pot transportar fàcilment en tuppers per separat i muntar al moment. Et sorprendrà el poc esforç que requereix!


Ingredients

  • 9 fulles d’enciam romà
  • 1 alvocat madur
  • 1 pot de 400 g de mongetes negres
  • 10 tomàquets xerri tallats a quarts
  • 350 ml de tomàquet triturat
  • 4 grans d’all premsats
  • Un grapat d’espinacs baby
  • Sal marina sense refinar
  • Xili sec en flocs
  • Llavors de coriandre
  • Comí
  • Pebre negre
  • 1 c.s. d’oli d’oliva verge extra

Per a decorar

  • Llavors de sèsam negre
  • Llavors de cànem

Elaboració

  1. Poseu en remull les fulles d’enciam en aigua amb una cullerada de vinagre de poma sense filtrar. L’enciam sol tenir força sorra i algunes bestioles, per això cal que ens assegurem de desinfectar-lo bé.
  2. En una olla mitjana, escalfeu les dues cullerades d’oli d’oliva, afegiu-hi els alls premsats i una mica de sal. Remeneu sense parar per evitar que es cremi i de seguida afegiu-hi els tomàquets xerri.
  3. Salpebreu els tomàquets i deixeu cuinar a foc mitjà sense tapar, durant 3 minuts. En aquest moment, afegiu-hi el tomàquet triturat, la sal, el pebre, els flocs de xili, les llavors de coriandre i el comí. Remeneu i deixeu cuinant a foc mitjà i tapat durant uns cinc minuts.
  4. Mentrestant, en un colador de malla fina, escorreu l’aigua restant de les mongetes negres i renteu-les sota l’aixeta.
  5. Incorporeu les mongetes negres a la salsa de tomàquet. Amb l’ajuda d’una cullera de fusta, ajudeu a repartir bé i deixeu que es cuini tot durant un parell de minuts perquè s’impregni de tots els sabors i aromes de la salsa.
  6. Per acabar, afegiu-hi un grapat d’espinacs baby i deixeu que es cuinin amb la calor residual.
  7. Escorreu les fulles d’enciam i deixeu-les assecar sobre un drap de cotó.
  8. Serviu dues cullerades soperes d’aquest guisat sobre de cada fulla d’enciam i un tall o dos d’alvocat.

Silvia Riolobos
Especialista en nutrició energètica i medicina tradicional xinesa.

www.silviariolobos.com @silviariolobos

Elaboració

  1. Poseu en remull les fulles d’enciam en aigua amb una cullerada de vinagre de poma sense filtrar. L’enciam sol tenir força sorra i algunes bestioles, per això cal que ens assegurem de desinfectar-lo bé.
  2. En una olla mitjana, escalfeu les dues cullerades d’oli d’oliva, afegiu-hi els alls premsats i una mica de sal. Remeneu sense parar per evitar que es cremi i de seguida afegiu-hi els tomàquets xerri.
  3. Salpebreu els tomàquets i deixeu cuinar a foc mitjà sense tapar, durant 3 minuts. En aquest moment, afegiu-hi el tomàquet triturat, la sal, el pebre, els flocs de xili, les llavors de coriandre i el comí. Remeneu i deixeu cuinant a foc mitjà i tapat durant uns cinc minuts.
  4. Mentrestant, en un colador de malla fina, escorreu l’aigua restant de les mongetes negres i renteu-les sota l’aixeta.
  5. Incorporeu les mongetes negres a la salsa de tomàquet. Amb l’ajuda d’una cullera de fusta, ajudeu a repartir bé i deixeu que es cuini tot durant un parell de minuts perquè s’impregni de tots els sabors i aromes de la salsa.
  6. Per acabar, afegiu-hi un grapat d’espinacs baby i deixeu que es cuinin amb la calor residual.
  7. Escorreu les fulles d’enciam i deixeu-les assecar sobre un drap de cotó.
  8. Serviu dues cullerades soperes d’aquest guisat sobre de cada fulla d’enciam i un tall o dos d’alvocat.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat