Tacos de plàtan mascle amb salsa d’alvocat al curri i llagostins

Plat principal, Condiments i salses  |  Gina Estapé

El plàtan mascle ens permet preparar masses fines i cruixents per a diferents tipus de preparacions. A més, és una fruita que pot resultar molt beneficiosa, sobretot per a la flora intestinal.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1h 10 minuts

Ingredients

  • 3 plàtans mascles
  • 4 c.s. d’oli d’oliva verge
  • 1 c.p. de sal marina

 Per a la salsa

  • 1 alvocat
  • 1 c.s. de suc de llimona
  • ½ c.p. de pasta d’umeboshi o sal marina
  • 1 c.p. de curri

Per al farciment

  • 4-5 fulles d’enciam
  • 8 tomàquets xerri
  • 20 llagostins cuits i pelats
  • col llombarda

 

 

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
Gina Estapé

Gina Estapé
Dietista-nutricionista i creadora de l'Instagram i el blog My Healthy Bites.

ginaestape.com @myhealthybites
 

Tacos de plàtan mascle amb salsa d’alvocat al curri i llagostins

Plat principal, Condiments i salses  |  Gina Estapé

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1h 10 minuts

El plàtan mascle ens permet preparar masses fines i cruixents per a diferents tipus de preparacions. A més, és una fruita que pot resultar molt beneficiosa, sobretot per a la flora intestinal.


Ingredients

  • 3 plàtans mascles
  • 4 c.s. d’oli d’oliva verge
  • 1 c.p. de sal marina

 Per a la salsa

  • 1 alvocat
  • 1 c.s. de suc de llimona
  • ½ c.p. de pasta d’umeboshi o sal marina
  • 1 c.p. de curri

Per al farciment

  • 4-5 fulles d’enciam
  • 8 tomàquets xerri
  • 20 llagostins cuits i pelats
  • col llombarda
   

Elaboració

  1. Preescalfeu el forn a 180 ºC.
  2. En una olla amb aigua bullent, afegiu els plàtans mascle tallats a trossos i cuineu-los durant 12 minuts.
  3. Coleu i esbandiu amb aigua freda per refredar-los una mica i poder-los treure la pell.
  4. En un processador d’aliments, tritureu el plàtan mascle amb l’oli i la sal fins a aconseguir una pasta homogènia.
  5. En una superfície antiadherent, esteneu 2-3 cullerades de la massa, de manera que quedi ben fina. Amb un motllo rodó d'uns 14 cm maqueu la forma del taco i, sense aixecar-lo, retireu la massa que sobra dels costats. Traieu el motllo i repetiu el mateix procediment fins a omplir la superfície amb tants tacos com hi càpiguen.
  6. Poseu-los al forn durant 25 minuts. Passat aquest temps, gireu-los amb compte i fornegeu-los 5 minuts més. Han de quedar flexibles i no gaire cruixents, ja que, si no, quan els dobleguéssim, se’ns podrien trencar. Traieu-los del forn i deixeu-los refredar.
  7. Per a la salsa, tritureu l’alvocat amb la resta d’ingredients.
  8. Renteu les fulles d’enciam i talleu-les a tires fines. Renteu els tomàquets xerri i talleu-los per la meitat o a quarts. Talleu un tros de col llombarda a tires.
  9. Per muntar els tacos, primer unteu la base amb la salsa d’alvocat i després afegiu-hi enciam, un parell de llagostins, col llombarda i uns trossets de tomàquets xerri.

Gina Estapé
Dietista-nutricionista i creadora de l'Instagram i el blog My Healthy Bites.

www.ginaestape.com @myhealthybites

Elaboració

  1. Preescalfeu el forn a 180 ºC.
  2. En una olla amb aigua bullent, afegiu els plàtans mascle tallats a trossos i cuineu-los durant 12 minuts.
  3. Coleu i esbandiu amb aigua freda per refredar-los una mica i poder-los treure la pell.
  4. En un processador d’aliments, tritureu el plàtan mascle amb l’oli i la sal fins a aconseguir una pasta homogènia.
  5. En una superfície antiadherent, esteneu 2-3 cullerades de la massa, de manera que quedi ben fina. Amb un motllo rodó d’uns 14 cm maqueu la forma del taco i, sense aixecar-lo, retireu la massa que sobra dels costats. Traieu el motllo i repetiu el mateix procediment fins a omplir la superfície amb tants tacos com hi càpiguen.
  6. Poseu-los al forn durant 25 minuts. Passat aquest temps, gireu-los amb compte i fornegeu-los 5 minuts més. Han de quedar flexibles i no gaire cruixents, ja que, si no, quan els dobleguéssim, se’ns podrien trencar. Traieu-los del forn i deixeu-los refredar.
  7. Per a la salsa, tritureu l’alvocat amb la resta d’ingredients.
  8. Renteu les fulles d’enciam i talleu-les a tires fines. Renteu els tomàquets xerri i talleu-los per la meitat o a quarts. Talleu un tros de col llombarda a tires.
  9. Per muntar els tacos, primer unteu la base amb la salsa d’alvocat i després afegiu-hi enciam, un parell de llagostins, col llombarda i uns trossets de tomàquets xerri.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat