Tacos de salmó i salsa chimicurri

Plat principal, Condiments i salses  |  Laura Sacristán

Amb la recepta d'avui volem demostrar que els tacos de peix poden ser iguals o millors que els de carn. Només haureu de provar aquesta recepta per adonar-vos-en.

  • Racions:
    6 tacos
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    30 minuts

Ingredients

Per al salmó

  • 1 tros de salmó (400 g)
  • 1 c. p. de pebre vermell dolç
  • ¼ c. p. de pebre vermell picant o caiena mòlta
  • 1 c. p. d’all en pols
  • 1 c. p. d’orenga sec
  • 1 c. p. de farigola seca
  • ½ c. p. de sal
  • ¼ c. p. de pebre mòlt

Per als tacos

  • 6 tortillas de blat de moro o de blat per als tacos
  • Fulles verdes (enciam, llombarda, ruca…)
  • 1 alvocat tallat a làmines

Per a la salsa chimichurri

  • 8 c. s. de julivert fresc picat (15 g)
  • 1 c. s. d’orenga sec
  • 2 alls ratllats o finament picats
  • 1-2 c. s. de vinagre
  • 100 ml d’oli d’oliva verge extra
  • ½ c. p. de sal
  • ¼ c. p. de pebre mòlt
  • ½ c. p. d’escates de xili o caiena mòlta (toc picant opcional)

Dieta

  • Omnívora
Laura Sacristán

Laura Sacristán
Creadora de Shoot the cook.

shoothecook.es/ @shootthecook
 

Tacos de salmó i salsa chimicurri

Plat principal, Condiments i salses  |  Laura Sacristán

  • Racions:
    6 tacos
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    30 minuts

Amb la recepta d'avui volem demostrar que els tacos de peix poden ser iguals o millors que els de carn. Només haureu de provar aquesta recepta per adonar-vos-en.


Ingredients

Per al salmó
  • 1 tros de salmó (400 g)
  • 1 c. p. de pebre vermell dolç
  • ¼ c. p. de pebre vermell picant o caiena mòlta
  • 1 c. p. d'all en pols
  • 1 c. p. d'orenga sec
  • 1 c. p. de farigola seca
  • ½ c. p. de sal
  • ¼ c. p. de pebre mòlt
Per als tacos
  • 6 tortillas de blat de moro o de blat per als tacos
  • Fulles verdes (enciam, llombarda, ruca...)
  • 1 alvocat tallat a làmines
Per a la salsa chimichurri
  • 8 c. s. de julivert fresc picat (15 g)
  • 1 c. s. d'orenga sec
  • 2 alls ratllats o finament picats
  • 1-2 c. s. de vinagre
  • 100 ml d'oli d'oliva verge extra
  • ½ c. p. de sal
  • ¼ c. p. de pebre mòlt
  • ½ c. p. d'escates de xili o caiena mòlta (toc picant opcional)

Elaboració

Per al salmó

  1. Preescalfeu el forn a 180 °C amb calor a dalt i a baix.
  2. Barregeu les espècies per al salmó en un bol i feu-les servir per cobrir el tros de peix.
  3. Poseu-lo en una safata de forn folrada amb paper vegetal i rostiu-lo uns 15-20 minuts a 180 °C segons com sigui de gruixut.⁠ ⠀
  4. Mentrestant, prepareu la salsa chimichurri.

Per a la salsa chimichurri

  1. Combineu tots els ingredients de la salsa en un bol o pot de vidre i removeu fins que estiguin ben barrejats.
  2. El chimichurri es pot prendre acabat de fer, però guanya gust quan ha estat macerant a la nevera durant 1 o 2 dies. Pot guardar-se fins a 3-4 setmanes.

Per als tacos

  1. Per muntar els tacos primer escalfeu les tortillas de blat de moro o de blat en una paella 1-2 minuts per cada costat.
  2. Poseu a cada tortilla un grapat de fulles verdes i unes làmines d'alvocat. A sobre hi afegiu uns trossos de salmó i un parell de cullerades de salsa chimichurri.
  3. Doblegueu els tacos i serviu-los amb uns trossos de llima per esprémer-hi una mica de suc per sobre.
  4. Estan boníssims!

Laura Sacristán
Creadora de Shoot the cook.

https://www.shoothecook.es/ @shootthecook

Elaboració

Per al salmó

  1. Preescalfeu el forn a 180 °C amb calor a dalt i a baix.
  2. Barregeu les espècies per al salmó en un bol i feu-les servir per cobrir el tros de peix.
  3. Poseu-lo en una safata de forn folrada amb paper vegetal i rostiu-lo uns 15-20 minuts a 180 °C segons com sigui de gruixut.⁠ ⠀
  4. Mentrestant, prepareu la salsa chimichurri.

Per a la salsa chimichurri

  1. Combineu tots els ingredients de la salsa en un bol o pot de vidre i removeu fins que estiguin ben barrejats.
  2. El chimichurri es pot prendre acabat de fer, però guanya gust quan ha estat macerant a la nevera durant 1 o 2 dies. Pot guardar-se fins a 3-4 setmanes.

Per als tacos

  1. Per muntar els tacos primer escalfeu les tortillas de blat de moro o de blat en una paella 1-2 minuts per cada costat.
  2. Poseu a cada tortilla un grapat de fulles verdes i unes làmines d’alvocat. A sobre hi afegiu uns trossos de salmó i un parell de cullerades de salsa chimichurri.
  3. Doblegueu els tacos i serviu-los amb uns trossos de llima per esprémer-hi una mica de suc per sobre.
  4. Estan boníssims!

Els apunts de la Laura Sacristán

  • La mateixa recepta es podria fer amb un altre peix: corbina, bacallà o verat, per exemple.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat