Tacos sense gluten amb verdures i salsa crudivegana

Pans, pizzes i similars, Plat principal, Condiments i salses  |  Núria Roura

Aquests tacos sense gluten, a base de verdures i salses crudiveganes són un menjar diferent de l’habitual, saludables i fàcils de digerir; importantíssim en qualsevol àpat del dia, per sentir-nos bé i nodrits.

  • Racions:
    1 - 2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    45 minuts

Ingredients

Per al taco de kale i salsa d’anacards

  • 1 truita de blat de moro
  • kale (col arrissada)
  • sal marina sense refinar
  • llevat nutricional al gust

Per a la salsa d’anacards crudivegana

  • 1 tassa d’anacards (prèviament remullats mínim durant 30 minuts)
  • 2 cullerades de vinagre de sidra de poma no pasteuritzat
  • una culleradeta de suc de llimona
  • una mica de sal marina sense refinar.

Per al taco d’alvocat, olivada i germinats

  • 1 truita de blat de moro
  • alvocat tallat a làmines fines
  • tomàquets xerri
  • germinats (de la vostra elecció)
  • paté d’olives i all

Per al taco de guacamole

  • 1 truita de blat de moro
  • 1 pastanaga ratllada
  • 1 carbassó
  • 1 porro

Per a la salsa de guacamole amb all negre

  • 1 alvocat
  • 1 gra d’all negre
  • suc de mitja llimona
  • sal marina sense refinar

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Núria Roura

Núria Roura
Coach nutricional

nuriaroura.com @nuriarourasen
 

Tacos sense gluten amb verdures i salsa crudivegana

Pans, pizzes i similars, Plat principal, Condiments i salses  |  Núria Roura

  • Racions:
    1 - 2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    45 minuts

Aquests tacos sense gluten, a base de verdures i salses crudiveganes són un menjar diferent de l’habitual, saludables i fàcils de digerir; importantíssim en qualsevol àpat del dia, per sentir-nos bé i nodrits.


Ingredients

Per al taco de kale i salsa d'anacards

  • 1 truita de blat de moro
  • kale (col arrissada)
  • sal marina sense refinar
  • llevat nutricional al gust

Per a la salsa d’anacards crudivegana

  • 1 tassa d’anacards (prèviament remullats mínim durant 30 minuts)
  • 2 cullerades de vinagre de sidra de poma no pasteuritzat
  • una culleradeta de suc de llimona
  • una mica de sal marina sense refinar.

Per al taco d'alvocat, olivada i germinats

  • 1 truita de blat de moro
  • alvocat tallat a làmines fines
  • tomàquets xerri
  • germinats (de la vostra elecció)
  • paté d’olives i all

Per al taco de guacamole

  • 1 truita de blat de moro
  • 1 pastanaga ratllada
  • 1 carbassó
  • 1 porro

Per a la salsa de guacamole amb all negre

  • 1 alvocat
  • 1 gra d’all negre
  • suc de mitja llimona
  • sal marina sense refinar

Elaboració

Per a la base dels tacos

  • Escalfar la truita de blat de moro pels dos costats en una paella sense oli fins que recuperi la flexibilitat inicial. Un cop obert el paquet s'han de guardar la resta de truites a la nevera.

Per al taco de kale i salsa d'anacards

  • A sobre d'una truita de blat de moro poseu la kale (prèviament ben rentada) al forn amb una mica d’oli d’oliva verge extra ecològic de primera premsada en fred (OOVE) amb sal marina sense refinar més el llevat nutricional al gust.
Per a la salsa d'anacards crudivegana
  1. Tritureu una tassa d’anacards (prèviament remullats mínim durant 30 minuts).
  2. Tireu dues cullerades de vinagre de sidra de poma no pasteuritzat, poseu una culleradeta de suc de llimona i una mica de sal marina sense refinar.
  3. La salsa que sobri es pot guardar per acompanyar unes verdures o amanida, o es pot triturar amb alguna fruita dolça per fer un iogurt vegà deliciós sense sucre per prendre a mig matí o mitja tarda.

Per a fer el taco d'alvocat, olivada i germinats

  1. Talleu l'alvocat a làmines fines que distribuireu sobre el taco.
  2. Talleu els tomàquets xerri a quarts i els posareu sobre l'alvocat.
  3. Distribuiu els germinats per sobre dels tomàquets.
  4. Com a toc final hi posareu el paté d’olives i all per la vora del taco i per damunt l'alvocat.

Per a fer el taco de guacamole

  1. Feu el carbassó a la planxa i col·loqueu-lo per sobre del taco.
  2. Saltegeu el porro amb oli d’oliva i sal durant 7 minuts i poseu-lo per sobre.
  3. A continuació poseu la pastanaga ratllada.
  4. Per fer la salsa de guacamole amb all negre: tritureu un alvocat i un gra d’all negre més el suc de mitja llimona i afegiu sal marina sense refinar.
  5. Quan tingueu la salsa de guacamole, com a toc final salsegeu tirant una mica per sobre de la pastanaga.

Núria Roura
Coach nutricional

www.nuriaroura.com @nuriarourasen

Elaboració

Per a la base dels tacos

  • Escalfar la truita de blat de moro pels dos costats en una paella sense oli fins que recuperi la flexibilitat inicial. Un cop obert el paquet s’han de guardar la resta de truites a la nevera.

Per al taco de kale i salsa d’anacards

  • A sobre d’una truita de blat de moro poseu la kale (prèviament ben rentada) al forn amb una mica d’oli d’oliva verge extra ecològic de primera premsada en fred (OOVE) amb sal marina sense refinar més el llevat nutricional al gust.

Per a la salsa d’anacards crudivegana

  1. Tritureu una tassa d’anacards (prèviament remullats mínim durant 30 minuts).
  2. Tireu dues cullerades de vinagre de sidra de poma no pasteuritzat, poseu una culleradeta de suc de llimona i una mica de sal marina sense refinar.
  3. La salsa que sobri es pot guardar per acompanyar unes verdures o amanida, o es pot triturar amb alguna fruita dolça per fer un iogurt vegà deliciós sense sucre per prendre a mig matí o mitja tarda.

Per a fer el taco d’alvocat, olivada i germinats

  1. Talleu l’alvocat a làmines fines que distribuireu sobre el taco.
  2. Talleu els tomàquets xerri a quarts i els posareu sobre l’alvocat.
  3. Distribuiu els germinats per sobre dels tomàquets.
  4. Com a toc final hi posareu el paté d’olives i all per la vora del taco i per damunt l’alvocat.

Per a fer el taco de guacamole

  1. Feu el carbassó a la planxa i col·loqueu-lo per sobre del taco.
  2. Saltegeu el porro amb oli d’oliva i sal durant 7 minuts i poseu-lo per sobre.
  3. A continuació poseu la pastanaga ratllada.
  4. Per fer la salsa de guacamole amb all negre: tritureu un alvocat i un gra d’all negre més el suc de mitja llimona i afegiu sal marina sense refinar.
  5. Quan tingueu la salsa de guacamole, com a toc final salsegeu tirant una mica per sobre de la pastanaga.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat