Tallarines amb salsa carbonara vegetariana

Plat principal, Condiments i salses  |  Barbara Catteau

Un plat molt saborós que ens transporta a la millor cuina italiana de la "mamma" que reuneix la carbonara original feta amb ous de qualitat i el toc saborós del tomàquet xerri amb alfàbrega i l'orenga.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    1 hora

Ingredients

  • 30 tomàquets xerri
  • 4 dents d’all
  • 100 ml d’oli d’oliva + 4 cullerades
  • espècies: orenga i alfàbrega
  • suc de ½ llimona
  • pell de ½ llimona
  • 80 gr de formatge parmesà
  • 5 ous
  • 1 ceba
  • 500 gr de tallarines d’espinacs
  • sal i pebre

Dieta

  • Omnívora
  • Vegetariana
Barbara Catteau

Barbara Catteau

greenandpepperfood.com
 

Tallarines amb salsa carbonara vegetariana

Plat principal, Condiments i salses  |  Barbara Catteau

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    1 hora

Un plat molt saborós que ens transporta a la millor cuina italiana de la "mamma" que reuneix la carbonara original feta amb ous de qualitat i el toc saborós del tomàquet xerri amb alfàbrega i l'orenga.


Ingredients

  • 30 tomàquets xerri
  • 4 dents d'all
  • 100 ml d'oli d'oliva + 4 cullerades
  • espècies: orenga i alfàbrega
  • suc de ½ llimona
  • pell de ½ llimona
  • 80 gr de formatge parmesà
  • 5 ous
  • 1 ceba
  • 500 gr de tallarines d'espinacs
  • sal i pebre

Elaboració

  1. Escalfa el forn a 180ºC. Per començar, renta els tomàquets xerri i posa'ls en una safata de forn.
  2. Afegeix l'oli d'oliva per sobre, a més de sal i pebre. Després, escampa l'orenga i l'alfàbrega, afegeix-hi el suc de llimona i ratlla la pell de la llimona per sobre.
  3. Posa-ho al forn durant aproximadament 1 hora a 180ºC, vigilant que no es cremi.
  4. Seguidament, talla la ceba a trossos. Si el parmesà és a granel, tritura'l amb un processador d'aliments.
  5. En un bol, bat els ous amb una forquilla, afegeix la sal, el pebre i el formatge parmesà triturat i barreja-ho bé.
  6. En una paella gran, escalfa les 4 cullerades soperes d'oli d'oliva a foc lent, abans d'afegir els trossos de ceba i deixar-los daurar-se lentament. Mentrestant, cuina les tallarines seguint les instruccions de l'envàs. Escorre-ho i reserva.
  7. A la mateixa paella, apaga el foc i afegeix la pasta, la barreja d'ou i el parmesà. Remou-ho amb una cullera de fusta fins que estigui tot ben calent.
  8. Ara ja només has de preparar els plats, servir les tallarines i afegir els tomàquets xerri amb uns talls de llimona. Bon profit!

Barbara Catteau

www.greenandpepperfood.com

Elaboració

  1. Escalfa el forn a 180ºC. Per començar, renta els tomàquets xerri i posa’ls en una safata de forn.
  2. Afegeix l’oli d’oliva per sobre, a més de sal i pebre. Després, escampa l’orenga i l’alfàbrega, afegeix-hi el suc de llimona i ratlla la pell de la llimona per sobre.
  3. Posa-ho al forn durant aproximadament 1 hora a 180ºC, vigilant que no es cremi.
  4. Seguidament, talla la ceba a trossos. Si el parmesà és a granel, tritura’l amb un processador d’aliments.
  5. En un bol, bat els ous amb una forquilla, afegeix la sal, el pebre i el formatge parmesà triturat i barreja-ho bé.
  6. En una paella gran, escalfa les 4 cullerades soperes d’oli d’oliva a foc lent, abans d’afegir els trossos de ceba i deixar-los daurar-se lentament. Mentrestant, cuina les tallarines seguint les instruccions de l’envàs. Escorre-ho i reserva.
  7. A la mateixa paella, apaga el foc i afegeix la pasta, la barreja d’ou i el parmesà. Remou-ho amb una cullera de fusta fins que estigui tot ben calent.
  8. Ara ja només has de preparar els plats, servir les tallarines i afegir els tomàquets xerri amb uns talls de llimona. Bon profit!

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat