Tallarines thai i salsa de cacauet

Plat principal, Condiments i salses  |  Cristina Arroyo

Recepta lleugera, sorprenent i molt saborosa; tallarines d’arròs, pèsols frescos i cruixents, ceba vermella i all saltats en oli de sèsam, salsa amb gingebre i crema de cacauets i un toc de menta fresca.

  • Racions:
    2 - 3
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    30 minuts + 1 hora de remull

Ingredients

  • 1 paquet de 250 g de tallarines d’arròs
  • 200 g de pèsols frescos
  • 5 cebes vermelles mitjanes
  • 4 grans d’all ratllats
  • oli de sèsam
  • sal marina
  • pebre negre
  • llavors de sèsam torrades (al moment millor)
  • fulles de menta fresca (per decorar)

Per a la salsa

  • 1 c.s. de gingebre ratllat
  • 4 c.s. d’oli de sèsam
  • 2 c.p. de tamari
  • 3 c.s. de crema de cacauet
  • suc de 1/2 llima
  • mig got d’aigua tèbia

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Cristina Arroyo

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

poderosamenta.com/ @poderosamenta
 

Tallarines thai i salsa de cacauet

Plat principal, Condiments i salses  |  Cristina Arroyo

  • Racions:
    2 - 3
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    30 minuts + 1 hora de remull

Recepta lleugera, sorprenent i molt saborosa; tallarines d’arròs, pèsols frescos i cruixents, ceba vermella i all saltats en oli de sèsam, salsa amb gingebre i crema de cacauets i un toc de menta fresca.


Ingredients

  • 1 paquet de 250 g de tallarines d’arròs
  • 200 g de pèsols frescos
  • 5 cebes vermelles mitjanes
  • 4 grans d’all ratllats
  • oli de sèsam
  • sal marina
  • pebre negre
  • llavors de sèsam torrades (al moment millor)
  • fulles de menta fresca (per decorar)

Per a la salsa

  • 1 c.s. de gingebre ratllat
  • 4 c.s. d’oli de sèsam
  • 2 c.p. de tamari
  • 3 c.s. de crema de cacauet
  • suc de 1/2 llima
  • mig got d’aigua tèbia

Elaboració

  1. Escaldeu els pèsols durant uns 2 minuts (fins que surin i es comencin a inflar); escorreu-los de seguida i reserveu.
  2. Deixeu en remull les tallarines durant 1 hora a temperatura ambient.
  3. Salteu en una mica d’oli sèsam la ceba vermella tallada a mitges llunes finites, una mica de sal marina i pebre i, quan estigui feta però al dente, afegiu-hi els alls xafats i barregeu-ho durant un parell de minuts.
  4. Mentrestant, emulsioneu tots els ingredients de la salsa (corregiu de tamari i gingebre al gust).
  5. Afegiu a la ceba les tallarines escorregudes i una mica d’aigua perquè es vagin estovant, i deixeu-ho coure durant uns 5 minuts. Al final, barregeu-ho amb la salsa.
  6. Repartiu les tallarines als plats, afegiu-hi els pèsols, llavors de sèsam torrades, unes fulles de menta fresca i un rajolí de llima.

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

https://poderosamenta.com/ @poderosamenta

Elaboració

  1. Escaldeu els pèsols durant uns 2 minuts (fins que surin i es comencin a inflar); escorreu-los de seguida i reserveu.
  2. Deixeu en remull les tallarines durant 1 hora a temperatura ambient.
  3. Salteu en una mica d’oli sèsam la ceba vermella tallada a mitges llunes finites, una mica de sal marina i pebre i, quan estigui feta però al dente, afegiu-hi els alls xafats i barregeu-ho durant un parell de minuts.
  4. Mentrestant, emulsioneu tots els ingredients de la salsa (corregiu de tamari i gingebre al gust).
  5. Afegiu a la ceba les tallarines escorregudes i una mica d’aigua perquè es vagin estovant, i deixeu-ho coure durant uns 5 minuts. Al final, barregeu-ho amb la salsa.
  6. Repartiu les tallarines als plats, afegiu-hi els pèsols, llavors de sèsam torrades, unes fulles de menta fresca i un rajolí de llima.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat