Tàrtar de col lombarda i alvocat

Plat principal, Condiments i salses  |  Cristina Arroyo

No saps com incorporar la col llombarda a la teva dieta? Prova amb aquesta opció macerada amb mandarina, gingebre i miso que li donen un gust intens i refrescant i combinada amb alvocat i pistatxo. Et sorprendrà!

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    30 minuts + 2 hores de repòs

Ingredients

  • 1 col llombarda petita/mitjana
  • Suc d’1 mandarina
  • Ratlladura d’1 mandarina
  • 1 c.p. de miso (d’ordi, per exemple)
  • Suc d’1 tros de gingebre (d’uns 4 cm)
  • 1 c.p. de mostassa
  • Una mica de sal marina

Per a la crema d’alvocat

  • 2 alvocats
  • Suc de 1/2 llima
  • Sal marina
  • Pebre

Per a la salsa

  • 100 g de pistatxos
  • 2 c.s. de vinagre de poma bio
  • 2 c.s. de mel (o d’alguna melassa)
  • Aigua mineral

Per decorar

  • Germinats (de col llombarda, per exemple)
  • 1 poma tallada ben fina, com un carpaccio

Dieta

  • Crua
  • Omnívora
  • Vegetariana
Cristina Arroyo

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

poderosamenta.com/ @poderosamenta
 

Tàrtar de col lombarda i alvocat

Plat principal, Condiments i salses  |  Cristina Arroyo

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    30 minuts + 2 hores de repòs

No saps com incorporar la col llombarda a la teva dieta? Prova amb aquesta opció macerada amb mandarina, gingebre i miso que li donen un gust intens i refrescant i combinada amb alvocat i pistatxo. Et sorprendrà!


Ingredients

  • 1 col llombarda petita/mitjana
  • Suc d’1 mandarina
  • Ratlladura d’1 mandarina
  • 1 c.p. de miso (d’ordi, per exemple)
  • Suc d’1 tros de gingebre (d’uns 4 cm)
  • 1 c.p. de mostassa
  • Una mica de sal marina

Per a la crema d’alvocat

  • 2 alvocats
  • Suc de 1/2 llima
  • Sal marina
  • Pebre

Per a la salsa

  • 100 g de pistatxos
  • 2 c.s. de vinagre de poma bio
  • 2 c.s. de mel (o d’alguna melassa)
  • Aigua mineral

Per decorar

  • Germinats (de col llombarda, per exemple)
  • 1 poma tallada ben fina, com un carpaccio

Elaboració

  1. Talleu la col llombarda a trossos grans i piqueu-la amb la picadora fins a obtenir una mida petita (tipus cuscús). Barregeu amb la resta d’ingredients de l’amaniment i feu un massatge. Tapeu i reserveu d’1 a 2 hores a la nevera.
  2. Prepareu la crema d’alvocat barrejant els ingredients. L’alvocat es pot aixafar amb un morter o una forquilla fins a obtenir la textura desitjada.
  3. Prepareu la salsa de festucs triturant els ingredients. Modifiqueu la textura amb una mica d’aigua, si cal.
  4. Munteu el plat amb l’ajuda d’un cèrcol i ompliu amb capes alternes de col i d’alvocat sobre una base de carpaccio de poma. Decoreu amb germinats i acompanyeu amb la salsa.

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

https://poderosamenta.com/ @poderosamenta

Elaboració

  1. Talleu la col llombarda a trossos grans i piqueu-la amb la picadora fins a obtenir una mida petita (tipus cuscús). Barregeu amb la resta d’ingredients de l’amaniment i feu un massatge. Tapeu i reserveu d’1 a 2 hores a la nevera.
  2. Prepareu la crema d’alvocat barrejant els ingredients. L’alvocat es pot aixafar amb un morter o una forquilla fins a obtenir la textura desitjada.
  3. Prepareu la salsa de festucs triturant els ingredients. Modifiqueu la textura amb una mica d’aigua, si cal.
  4. Munteu el plat amb l’ajuda d’un cèrcol i ompliu amb capes alternes de col i d’alvocat sobre una base de carpaccio de poma. Decoreu amb germinats i acompanyeu amb la salsa.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat