Torró ceto de mousse d’avellanes i cacau

Postres, esmorzars i berenars  |  Ari Grau

Som a les portes de Nadal, una època en què s’acostumen a consumir molts dolços alts en hidrats de carboni. La millor solució per poder gaudir d’aquestes festes sense sortir de cetosi és fent els vostres propis torrons.

  • Racions:
    8
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1 hora

Ingredients

  • 150 ml de crema de llet (min. 35% mg)
  • 25 g de mantega
  • 35 g crema d’avellana
  • 1 c. s. de cacau pur
  • Edulcorant al gust
  • 75 g de xocolata negra sense sucre afegit
  • Trossets d’avellana torrada

Dieta

  • Ceto
  • Omnívora
  • Vegetariana
Ari Grau

Ari Grau
Keto Creativa i Co-Fundadora de www.edo-oliveoil.com

tiktok.com/@keto_aove @keto_aove
 

Torró ceto de mousse d’avellanes i cacau

Postres, esmorzars i berenars  |  Ari Grau

  • Racions:
    8
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1 hora

Som a les portes de Nadal, una època en què s’acostumen a consumir molts dolços alts en hidrats de carboni. La millor solució per poder gaudir d’aquestes festes sense sortir de cetosi és fent els vostres propis torrons.


Ingredients

  • 150 ml de crema de llet (min. 35% mg)
  • 25 g de mantega
  • 35 g crema d’avellana
  • 1 c. s. de cacau pur
  • Edulcorant al gust
  • 75 g de xocolata negra sense sucre afegit
  • Trossets d’avellana torrada

Elaboració

  1. Desfeu la meitat de la xocolata i unteu la base i els laterals d’un motlle de torró (si no teniu motlle, podeu fer servir un bric tallat pel mig, de dalt a baix).
  2. Deixeu el motlle que es refredi al congelador.
  3. Repetiu aquest procés dues vegades per tenir un gruix de xocolata que aguanti bé l’estructura del torró.
  4. Mentre el motlle està a la nevera, fareu el farcit. En una paella antiadherent hi poseu la mantega i la desfeu juntament amb l’edulcorant (jo he utilitzat 2 cullerades d’inulina i unes gotes d’estèvia líquida perquè no cristal·litzi, ja que l’eritritol us pot quedar amb una textura menys fina).
  5. Quan estiguin ben integrats hi afegireu la nata (crema de llet) i remoureu a foc suau durant uns 20 min, o fins que quedi una textura de llet condensada. En els últims 5 min hi afegireu la crema d’avellana i el cacau. Barregeu bé fins que quedi una massa homogènia.
  6. Traieu del foc i amb unes barnilles ho bateu durant un parell de minuts per donar-li una textura més airejada (semblant a una mousse) i alhora temperar la mescla.
  7. Afegiu aquesta mousse als motlles prèviament folrats amb xocolata. Cobriu la part de sobre amb la resta de la xocolata desfeta i hi afegiu trossets d’avellana per decorar com a guarnició.
  8. Ho deixeu refredar uns 15 minuts al congelador i ja es pot servir!

Ari Grau
Keto Creativa i Co-Fundadora de www.edo-oliveoil.com

tiktok.com/@keto_aove @keto_aove

Elaboració

  1. Desfeu la meitat de la xocolata i unteu la base i els laterals d’un motlle de torró (si no teniu motlle, podeu fer servir un bric tallat pel mig, de dalt a baix).
  2. Deixeu el motlle que es refredi al congelador.
  3. Repetiu aquest procés dues vegades per tenir un gruix de xocolata que aguanti bé l’estructura del torró.
  4. Mentre el motlle està a la nevera, fareu el farcit. En una paella antiadherent hi poseu la mantega i la desfeu juntament amb l’edulcorant (jo he utilitzat 2 cullerades d’inulina i unes gotes d’estèvia líquida perquè no cristal·litzi, ja que l’eritritol us pot quedar amb una textura menys fina).
  5. Quan estiguin ben integrats hi afegireu la nata (crema de llet) i remoureu a foc suau durant uns 20 min, o fins que quedi una textura de llet condensada. En els últims 5 min hi afegireu la crema d’avellana i el cacau. Barregeu bé fins que quedi una massa homogènia.
  6. Traieu del foc i amb unes barnilles ho bateu durant un parell de minuts per donar-li una textura més airejada (semblant a una mousse) i alhora temperar la mescla.
  7. Afegiu aquesta mousse als motlles prèviament folrats amb xocolata. Cobriu la part de sobre amb la resta de la xocolata desfeta i hi afegiu trossets d’avellana per decorar com a guarnició.
  8. Ho deixeu refredar uns 15 minuts al congelador i ja es pot servir!

Els apunts de l'Ari Grau

  • No us passeu de cocció amb el farcit, ja que si ho coeu massa es pot separar el greix de la nata i que us quedi tallada la mescla. Quan veieu que té textura de llet condensada, apagueu el foc immediatament.
  • Porció d’hidrats de carboni nets: 1,8 g per porció

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat