Trinxat d’espigalls, xiitakes i puré aromàtic de pera

Plat principal  |  Cristina Arroyo

Inspirat en el típic trinxat de col i patata aixafada amb cansalada us proposem una versió feta amb espigalls, xiitakes i puré aromàtic de pera. Una delícia!

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    30 minuts

Ingredients

  • 1 manat d’espigalls (o qualsevol altra col)
  • 4-6 patates mitjanes
  • 2 grans d’all
  • 10-12 xiitakes frescos
  • Llavors de sèsam triturades
  • Tamari
  • Sal marina
  • Escates de sal marina
  • AOVE
  • Oli de sèsam torrat
  • Pebre acabat de moldre

Per a la crema de pera

  • 4 peres
  • 3 claus d’olor
  • Llavors de fonoll
  • Aigua mineral
  • Beguda vegetal (opcional)

 

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Cristina Arroyo

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

poderosamenta.com/ @poderosamenta
 

Trinxat d’espigalls, xiitakes i puré aromàtic de pera

Plat principal  |  Cristina Arroyo

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    30 minuts

Inspirat en el típic trinxat de col i patata aixafada amb cansalada us proposem una versió feta amb espigalls, xiitakes i puré aromàtic de pera. Una delícia!


Ingredients

  • 1 manat d’espigalls (o qualsevol altra col)
  • 4-6 patates mitjanes
  • 2 grans d'all
  • 10-12 xiitakes frescos
  • Llavors de sèsam triturades
  • Tamari
  • Sal marina
  • Escates de sal marina
  • AOVE
  • Oli de sèsam torrat
  • Pebre acabat de moldre

Per a la crema de pera

  • 4 peres
  • 3 claus d'olor
  • Llavors de fonoll
  • Aigua mineral
  • Beguda vegetal (opcional)
 

Elaboració

  1. Renteu i trossegeu els espigalls ben petits. Coeu-ho en aigua abundant fins que estiguin tendres. Escorreu-ho i reserveu.
  2. Peleu i coeu les patates. Aixafeu-les amb una forquilla i barregeu-les bé amb els espigalls. Afegiu-hi sal i pebre i reserveu.
  3. Pinteu una paella amb AOVE i aromatitzeu-ho amb els grans d'all sencers i aixafats (retireu-los).
  4. Incorporeu-hi la barreja de patata i espigalls en forma de coca i deixeu que es dauri pels dos costats.
  5. En una altra paella salteu els xiitakes en l'oli de sèsam fins que es daurin. Els retireu i hi afegiu unes gotes de tamari i escates de sal. Reserveu.
  6. Opcional per a la presentació a cada plat: ompliu un cèrcol d'emplatar amb el trinxat i escampeu-hi el sèsam triturat. Daureu-ho en una paella pels dos costats.
  7. Serviu la coca o els discos acompanyats dels xiitakes i la crema de pera al gust.

Per a la crema de pera

  1. Per fer la crema de pera, peleu, trossegeu i traieu el cor de les peres i poseu-los a bullir amb dos dits d'aigua, el clau i les llavors de fonoll.
  2. Aneu-ho aixafant amb una forquilla i vigileu que no es quedi sense aigua.
  3. Quan estigui la pera tendra aparteu-la del foc i tritureu. Si queda molt espès, corregiu amb una mica d'aigua mineral o beguda vegetal per donar-li una textura més suau.

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

https://poderosamenta.com/ @poderosamenta

Elaboració

  1. Renteu i trossegeu els espigalls ben petits. Coeu-ho en aigua abundant fins que estiguin tendres. Escorreu-ho i reserveu.
  2. Peleu i coeu les patates. Aixafeu-les amb una forquilla i barregeu-les bé amb els espigalls. Afegiu-hi sal i pebre i reserveu.
  3. Pinteu una paella amb AOVE i aromatitzeu-ho amb els grans d’all sencers i aixafats (retireu-los).
  4. Incorporeu-hi la barreja de patata i espigalls en forma de coca i deixeu que es dauri pels dos costats.
  5. En una altra paella salteu els xiitakes en l’oli de sèsam fins que es daurin. Els retireu i hi afegiu unes gotes de tamari i escates de sal. Reserveu.
  6. Opcional per a la presentació a cada plat: ompliu un cèrcol d’emplatar amb el trinxat i escampeu-hi el sèsam triturat. Daureu-ho en una paella pels dos costats.
  7. Serviu la coca o els discos acompanyats dels xiitakes i la crema de pera al gust.

Per a la crema de pera

  1. Per fer la crema de pera, peleu, trossegeu i traieu el cor de les peres i poseu-los a bullir amb dos dits d’aigua, el clau i les llavors de fonoll.
  2. Aneu-ho aixafant amb una forquilla i vigileu que no es quedi sense aigua.
  3. Quan estigui la pera tendra aparteu-la del foc i tritureu. Si queda molt espès, corregiu amb una mica d’aigua mineral o beguda vegetal per donar-li una textura més suau.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat