Truita de riu a l’Orio i crumble de romanesco

Plat principal  |  Ari Grau

Aquesta recepta ho té tot per poder començar l’any amb bon peu. Us proposo un acompanyament original: romanesco amb un toc sorpresa, perquè fins i tot els més petits de casa gaudeixin menjant una verdura cruixent i saborosa.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    40 minuts

Ingredients

  • 2 truites de riu grans
  • 3 grans d’all
  • 2 bitxos (caiena)
  • 150 ml d’OOVE
  • 50 ml de vinagre de sidra de poma
  • 1 romanesco mitjà
  • 25 g de ghee a temperatura ambient
  • 60 g de farina d’ametlla
  • Sal i pebre
  • Altres espècies al gust

Dieta

  • Ceto
  • Omnívora
  • Paleo
Ari Grau

Ari Grau
Keto Creativa i Co-Fundadora de www.edo-oliveoil.com

tiktok.com/@keto_aove @keto_aove
 

Truita de riu a l’Orio i crumble de romanesco

Plat principal  |  Ari Grau

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    40 minuts

Aquesta recepta ho té tot per poder començar l’any amb bon peu. Us proposo un acompanyament original: romanesco amb un toc sorpresa, perquè fins i tot els més petits de casa gaudeixin menjant una verdura cruixent i saborosa.


Ingredients

  • 2 truites de riu grans
  • 3 grans d’all
  • 2 bitxos (caiena)
  • 150 ml d’OOVE
  • 50 ml de vinagre de sidra de poma
  • 1 romanesco mitjà
  • 25 g de ghee a temperatura ambient
  • 60 g de farina d’ametlla
  • Sal i pebre
  • Altres espècies al gust

Elaboració

  1. Posem les truites senceres en una safata apta per al forn, amb una capa fina d’OOVE a la base, i hi afegim un altre rajolí d’oli i sal també per sobre.
  2. Les fiquem al forn prèviament escalfat, a mitjana alçada, i que es coguin durant 20 min a 180 ºC.

Per al romanesco

  1. El separem en trossos petits, mantenint la forma de les punxes tan característiques que té.
  2. En una olla, posem aigua amb sal i, quan estigui bullint, hi afegim els trossos de romanesco. Ho escaldem uns 5 min i ho posem directament en un bol amb aigua i glaçons per parar-ne la cocció (així aconseguirem que la verdura quedi cruixent).
  3. En un bol barregem el ghee, la farina d’ametlla, la sal, el pebre i altres espècies al gust (jo he utilitzat ceba deshidratada), fins que quedi una pasta homogènia.
  4. Posem els trossos de romanesco escaldats en un recipient apte per al forn, amb una mica d’OOVE a la base. Repartim la barreja del ghee i la farina d’ametlla per sobre la verdura com si fos un crumble.
  5. En els últims 5 minuts de cocció, posem el peix a la part de sota del forn i la verdura a la part de dalt, perquè el crumble es gratini. Augmentem la temperatura a 200 ºC només aquests últims minuts.

Per acabar el plat

  1. Mentre gratinem la verdura i acabem de coure el peix, preparem la salsa a l’estil Orio. Fregim amb oli d’oliva abundant els alls tallats a làmines gruixudes. Que es daurin un parell de minuts, afegim un parell de bitxos tallats i parem el foc.
  2. Traiem els peixos del forn, els hi posem tot el vinagre per sobre i, immediatament després, l’oli roent.
  3. Deixem les truites amb la salseta durant 20 min més dins del forn apagat (la verdura també la podeu deixar allà perquè no es refredi), i ja podem gaudir d’un plat supernutritiu i molt baix en hidrats de carboni.

Ari Grau
Keto Creativa i Co-Fundadora de www.edo-oliveoil.com

tiktok.com/@keto_aove @keto_aove

Elaboració

  1. Posem les truites senceres en una safata apta per al forn, amb una capa fina d’OOVE a la base, i hi afegim un altre rajolí d’oli i sal també per sobre.
  2. Les fiquem al forn prèviament escalfat, a mitjana alçada, i que es coguin durant 20 min a 180 ºC.

Per al romanesco

  1. El separem en trossos petits, mantenint la forma de les punxes tan característiques que té.
  2. En una olla, posem aigua amb sal i, quan estigui bullint, hi afegim els trossos de romanesco. Ho escaldem uns 5 min i ho posem directament en un bol amb aigua i glaçons per parar-ne la cocció (així aconseguirem que la verdura quedi cruixent).
  3. En un bol barregem el ghee, la farina d’ametlla, la sal, el pebre i altres espècies al gust (jo he utilitzat ceba deshidratada), fins que quedi una pasta homogènia.
  4. Posem els trossos de romanesco escaldats en un recipient apte per al forn, amb una mica d’OOVE a la base. Repartim la barreja del ghee i la farina d’ametlla per sobre la verdura com si fos un crumble.
  5. En els últims 5 minuts de cocció, posem el peix a la part de sota del forn i la verdura a la part de dalt, perquè el crumble es gratini. Augmentem la temperatura a 200 ºC només aquests últims minuts.

Per acabar el plat

  1. Mentre gratinem la verdura i acabem de coure el peix, preparem la salsa a l’estil Orio. Fregim amb oli d’oliva abundant els alls tallats a làmines gruixudes. Que es daurin un parell de minuts, afegim un parell de bitxos tallats i parem el foc.
  2. Traiem els peixos del forn, els hi posem tot el vinagre per sobre i, immediatament després, l’oli roent.
  3. Deixem les truites amb la salseta durant 20 min més dins del forn apagat (la verdura també la podeu deixar allà perquè no es refredi), i ja podem gaudir d’un plat supernutritiu i molt baix en hidrats de carboni.

Els apunts de l'Ari Grau

  • Aquest plat el podeu fer amb el peix que més us agradi, queda molt bé també amb orada o llobarro.
  • Porció d’hidrats de carboni: 3 g per ració.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat