Vichyssoise de calçots

Plat principal  |  Gina Estapé

Ara que n'és temporada, què us sembla si utilitzem els calçots més enllà de les calçotades? Aquesta crema no us decepcionarà.

  • Racions:
    2 - 3
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    45 minuts

Ingredients

  • 20 calçots
  • 1 ceba
  • 2 patates
  • 1 pot de crema de coco per cuinar
  • oli d’oliva verge extra
  • sal marina
  • pebre negre al gust
  • aigua mineral
  • cibulet picat

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Gina Estapé

Gina Estapé
Dietista-nutricionista i creadora de l'Instagram i el blog My Healthy Bites.

ginaestape.com @myhealthybites
 

Vichyssoise de calçots

Plat principal  |  Gina Estapé

  • Racions:
    2 - 3
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    45 minuts

Ara que n'és temporada, què us sembla si utilitzem els calçots més enllà de les calçotades? Aquesta crema no us decepcionarà.


Ingredients

  • 20 calçots
  • 1 ceba
  • 2 patates
  • 1 pot de crema de coco per cuinar
  • oli d’oliva verge extra
  • sal marina
  • pebre negre al gust
  • aigua mineral
  • cibulet picat

Elaboració

  1. Per netejar els calçots, talleu-ne els extrems. Feu un tall vertical i retireu la primera capa del calçot. Renteu-los bé amb aigua i talleu-los a rodanxes.
  2. Peleu i talleu la ceba a quadrats petits.
  3. Peleu i talleu les patates a trossos.
  4. Afegiu un raig d’oli en una olla i sofregiu la ceba uns 7 minuts fins que sigui tendra.
  5. Afegiu la patata i els calçots i salteu 4 minuts més.
  6. Afegiu aigua fins a cobrir les verdures i coeu uns 10 minuts. Després, afegiu la crema de coco i deixeu coure 5 minuts més.
  7. Atureu el foc i tritureu fins a aconseguir una textura suau i homogènia.
  8. Deixeu refredar i serviu la crema freda amb cibulet picat.

Gina Estapé
Dietista-nutricionista i creadora de l'Instagram i el blog My Healthy Bites.

www.ginaestape.com @myhealthybites

Elaboració

  1. Per netejar els calçots, talleu-ne els extrems. Feu un tall vertical i retireu la primera capa del calçot. Renteu-los bé amb aigua i talleu-los a rodanxes.
  2. Peleu i talleu la ceba a quadrats petits.
  3. Peleu i talleu les patates a trossos.
  4. Afegiu un raig d’oli en una olla i sofregiu la ceba uns 7 minuts fins que sigui tendra.
  5. Afegiu la patata i els calçots i salteu 4 minuts més.
  6. Afegiu aigua fins a cobrir les verdures i coeu uns 10 minuts. Després, afegiu la crema de coco i deixeu coure 5 minuts més.
  7. Atureu el foc i tritureu fins a aconseguir una textura suau i homogènia.
  8. Deixeu refredar i serviu la crema freda amb cibulet picat.

Els apunts de la Gina Estapé

  • A l’hivern la podeu servir calenta.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat