Wok de secret ibèric amb endívia i macadàmia

Plat principal  |  Mel Sánchez

Si el menjar asiàtic us fa perdre el cap com a mi, els woks són un dels plats més ràpids i saborosos que es poden preparar. En els woks es tracta de saltar verdures, tallades a la juliana, cuinades al dente, amb espècies sabor umami i una petita part de proteïna. Aquesta recepta compleix tots els objectius ceto a més de ser addictiva. Deu ser pel toc de la nou de macadàmia?

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    20 minuts

Ingredients

  • 500 g de secret ibèric
  • 200 g d’endívia
  • 100 g d’espàrrecs verds
  • 40 g de bolets xiitake frescos
  • 30 g de nou de macadàmia
  • 1 c. p. de gingebre fresc ratllat o en pols
  • 1 c. p. de pebre vermell dolç
  • ½ c. p. de curri vermell
  • ½ c. p. de  flocs de xili picant (opcional)
  • 3 c. s. de salsa tamari eco baixa en sal
  • Ghee o oli de coco
  • ½ llima

Per decorar

  • 1 ravenet
  • 3 làmines d’alvocat ben fines
  • Sèsam negre

Dieta

  • Ceto
  • Omnívora
  • Paleo
Mel Sánchez

Mel Sánchez
Dietista integrativa i psiconeuroinmunóloga. Especializada en dietas ceto

melsanchez.es/ @healthyfood_mel
 

Wok de secret ibèric amb endívia i macadàmia

Plat principal  |  Mel Sánchez

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    20 minuts

Si el menjar asiàtic us fa perdre el cap com a mi, els woks són un dels plats més ràpids i saborosos que es poden preparar. En els woks es tracta de saltar verdures, tallades a la juliana, cuinades al dente, amb espècies sabor umami i una petita part de proteïna. Aquesta recepta compleix tots els objectius ceto a més de ser addictiva. Deu ser pel toc de la nou de macadàmia?


Ingredients

  • 500 g de secret ibèric
  • 200 g d’endívia
  • 100 g d’espàrrecs verds
  • 40 g de bolets xiitake frescos
  • 30 g de nou de macadàmia
  • 1 c. p. de gingebre fresc ratllat o en pols
  • 1 c. p. de pebre vermell dolç
  • ½ c. p. de curri vermell
  • ½ c. p. de  flocs de xili picant (opcional)
  • 3 c. s. de salsa tamari eco baixa en sal
  • Ghee o oli de coco
  • ½ llima

Per decorar

  • 1 ravenet
  • 3 làmines d’alvocat ben fines
  • Sèsam negre

Elaboració

  1. Talleu el secret a tires fines i reserveu-lo.
  2. Talleu els espàrrecs i l’endívia a la juliana tan finament com us sigui possible i els bolets ben fins. Reserveu-ho tot.
  3. Ratlleu el gingebre fresc i reserveu-lo.
  4. Talleu les macadàmies, cadascuna en 4 o 5 trossos, i reserveu-les.
  5. Preescalfeu un wok o paella alta amb una cullera sopera de ghee o oli de coco a foc mitjà-alt.
  6. Salteu la carn un parell de minuts, fins que canviï de color.
  7. Afegiu-hi les verdures i el xiitake i salteu-ho tot sense deixar de remenar.
  8. Al cap de 3 o 4 minuts, afegiu les espècies al gust i el tamari, remeneu bé perquè tot quedi ben impregnat i, just abans de retirar-ho del foc, regueu-ho amb una mica de llima i afegiu-hi la macadàmia. Torneu-ho a remenar.
  9. Talleu unes làmines de ravenet i alvocat per decorar el plat, un cop servit, amb una miqueta de sèsam negre.
  10. Per llepar-se’n els dits!

Mel Sánchez
Dietista integrativa i psiconeuroinmunóloga. Especializada en dietas ceto

https://www.melsanchez.es/ @healthyfood_mel

Elaboració

  1. Talleu el secret a tires fines i reserveu-lo.
  2. Talleu els espàrrecs i l’endívia a la juliana tan finament com us sigui possible i els bolets ben fins. Reserveu-ho tot.
  3. Ratlleu el gingebre fresc i reserveu-lo.
  4. Talleu les macadàmies, cadascuna en 4 o 5 trossos, i reserveu-les.
  5. Preescalfeu un wok o paella alta amb una cullera sopera de ghee o oli de coco a foc mitjà-alt.
  6. Salteu la carn un parell de minuts, fins que canviï de color.
  7. Afegiu-hi les verdures i el xiitake i salteu-ho tot sense deixar de remenar.
  8. Al cap de 3 o 4 minuts, afegiu les espècies al gust i el tamari, remeneu bé perquè tot quedi ben impregnat i, just abans de retirar-ho del foc, regueu-ho amb una mica de llima i afegiu-hi la macadàmia. Torneu-ho a remenar.
  9. Talleu unes làmines de ravenet i alvocat per decorar el plat, un cop servit, amb una miqueta de sèsam negre.
  10. Per llepar-se’n els dits!

Les notes de la Mel Sánchez

  • Podeu completar el plat amb uns fideus konjac i una mica de coriandre.
  • El tamari és l’única soja que prenc: és fermentada, sense gluten i la faig servir molt de tant en tant. M’estimo més consumir salsa Aminos de coco, una salsa feta a partir de la fermentació de la saba de la flor de coco, amb un sabor que recorda a la salsa de soja.  Però, compte!, té molts carbohidrats. No en prenc en cetosi!

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat